Mandelmusslor med färska hallon

Betyg (1-5):
3.55 (11 betyg)

Krispiga mandelmusslor med len vaniljcréme som fyllning.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör i små bitar
  • 125 g riven mandelmassa
  • 1 ägg, endast vitan
  • Fyllning:
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 vaniljstång
  • 1.5 msk florsocker
  • Till servering:
  • 250 g hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Knåda ihop mjöl, smör, mandelmassa och äggvita till en deg.
  2. Tryck ut degen i smorda formar. Använd mandelmusselformar eller muffinsplåt.
  3. Grädda 8–10 min. Ta musslorna ur formarna och låt kallna.

Fyllning

  1. Vispa crème fraiche till ett fast fluff. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna. Vänd ner vaniljfrön och florsocker i crème fraichen.
  2. Klicka vaniljcrèmen i mandelmusslorna och toppa med hallon. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Glutenfria våfflor

(11)

Hallontarte

(34)

Nötmarängtårta

(47)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Hemgjord jordgubbsglass i strut

(33)

Saras påsktårta

(177)

Prinsessbakelser

(63)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör i små bitar
  • 125 g riven mandelmassa
  • 1 ägg, endast vitan
  • Fyllning:
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 vaniljstång
  • 1.5 msk florsocker
  • Till servering:
  • 250 g hallon

Mandelmusslor med färska hallon

Betyg (1-5):
3.55 (11 betyg)

Krispiga mandelmusslor med len vaniljcréme som fyllning.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Knåda ihop mjöl, smör, mandelmassa och äggvita till en deg.
  2. Tryck ut degen i smorda formar. Använd mandelmusselformar eller muffinsplåt.
  3. Grädda 8–10 min. Ta musslorna ur formarna och låt kallna.

Fyllning

  1. Vispa crème fraiche till ett fast fluff. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna. Vänd ner vaniljfrön och florsocker i crème fraichen.
  2. Klicka vaniljcrèmen i mandelmusslorna och toppa med hallon. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Glutenfria våfflor

(11)

Hallontarte

(34)

Nötmarängtårta

(47)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Hemgjord jordgubbsglass i strut

(33)

Saras påsktårta

(177)

Prinsessbakelser

(63)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies