Mandelmusslor med färska hallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.55 (11 betyg)

Krispiga mandelmusslor med len vaniljcréme som fyllning.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör i små bitar
  • 125 g riven mandelmassa
  • 1 ägg, endast vitan
  • Fyllning:
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 vaniljstång
  • 1.5 msk florsocker
  • Till servering:
  • 250 g hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Knåda ihop mjöl, smör, mandelmassa och äggvita till en deg.
  2. Tryck ut degen i smorda formar. Använd mandelmusselformar eller muffinsplåt.
  3. Grädda 8–10 min. Ta musslorna ur formarna och låt kallna.

Fyllning

  1. Vispa crème fraiche till ett fast fluff. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna. Vänd ner vaniljfrön och florsocker i crème fraichen.
  2. Klicka vaniljcrèmen i mandelmusslorna och toppa med hallon. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ostkaka med lemon curd och mandel

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Prinsessbakelser

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Nötmarängtårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Zuleikatårta med kokos och nektariner

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(4)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör i små bitar
  • 125 g riven mandelmassa
  • 1 ägg, endast vitan
  • Fyllning:
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 vaniljstång
  • 1.5 msk florsocker
  • Till servering:
  • 250 g hallon

Mandelmusslor med färska hallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.55 (11 betyg)

Krispiga mandelmusslor med len vaniljcréme som fyllning.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Knåda ihop mjöl, smör, mandelmassa och äggvita till en deg.
  2. Tryck ut degen i smorda formar. Använd mandelmusselformar eller muffinsplåt.
  3. Grädda 8–10 min. Ta musslorna ur formarna och låt kallna.

Fyllning

  1. Vispa crème fraiche till ett fast fluff. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna. Vänd ner vaniljfrön och florsocker i crème fraichen.
  2. Klicka vaniljcrèmen i mandelmusslorna och toppa med hallon. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ostkaka med lemon curd och mandel

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Prinsessbakelser

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Nötmarängtårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Zuleikatårta med kokos och nektariner

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(4)