Mandel- och äppelkaka i långpanna

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

En underbart saftig kaka som kan serveras med sabayonne eller lite grädde.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 8 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 500 g mandelmassa
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 300 g smält smör
  • Topping:
  • 2 fintärnade äpplen
  • 2 fintärnade päron
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl vallmofrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Riv mandelmassan på grova sidan på rivjärnet.
  2. Blanda ihop vetemjöl och vaniljsocker. Rör ihop alla ingredienserna till en smet.
  3. Smöra en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Bred ut smeten och strö över äpple, päron, pumpakärnor och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen 40–50 min. Servera gärna med Carolas sabayonne, se coop.se.

Tips

För en glutenfri kaka, byt vetemjölet mot majsmjöl. Eller mandelmjöl, rismjöl eller en blandning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(9)

Saffranskladdkaka

(28)

Hallonsmoothie

(8)

Frasvåfflor

(123)

Vattenmelonsoppa

(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 8 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 500 g mandelmassa
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 300 g smält smör
  • Topping:
  • 2 fintärnade äpplen
  • 2 fintärnade päron
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl vallmofrön

Mandel- och äppelkaka i långpanna

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

En underbart saftig kaka som kan serveras med sabayonne eller lite grädde.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Riv mandelmassan på grova sidan på rivjärnet.
  2. Blanda ihop vetemjöl och vaniljsocker. Rör ihop alla ingredienserna till en smet.
  3. Smöra en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Bred ut smeten och strö över äpple, päron, pumpakärnor och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen 40–50 min. Servera gärna med Carolas sabayonne, se coop.se.

Tips

För en glutenfri kaka, byt vetemjölet mot majsmjöl. Eller mandelmjöl, rismjöl eller en blandning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(9)

Saffranskladdkaka

(28)

Hallonsmoothie

(8)

Frasvåfflor

(123)

Vattenmelonsoppa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies