Malawikryddad soppa
  • Tid 30 min

Malawikryddad soppa

4 (2 betyg)

Pumpasoppa kryddad på östafrikanskt vis.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 7.5 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 2.5 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 750 g skalad och tärnad pumpa
  • 30 g smör eller margarin
  • 2 hackade gula lökar
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 3 msk kallt vatten
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Kryddblandning:
  • 3 krm koriander
  • 3 krm mald spiskummin
  • 3 krm gurkmeja
  • 1 kardemumma
  • 2 krm chilipeppar eller kajennpeppar
  • 1 krm kryddnejlika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp buljongen och apelsinjuice, tillsätt den tärnade pumpan och låt sjuda tills pumpan blivit mjuk. Låt svalna och mixa till en puré. Hetta upp matfettet i en separat kastrull. Smaksätt med några tsk av kryddblandningen samt löken och stek tills den är genomskinlig.

  2. 2

    Rör ner vetemjölet blandat med vatten, häll över pumapurén, lite åt gången under omrörning. Hetta upp och smaka av med socker, salt och peppar.

  3. 3

    Den starka kryddblandningen är vanlig i Malawi i Östafrika.

Servering

Servera tillsammans med vitt fullkornsbröd.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Veronika

    Jag tyckte det smakade alldeles för mycket apelsin! Jag tog i 1 dl röda linser också!