Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Krämig soppa med friska smaker från citron och mynta.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g äpplen
  • 2 rödlökar
  • 3 dl majskorn
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl vatten
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 0.5 st citron, pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 25 g färsk ingefära
  • 1 msk hackad mynta
  • 0.5 st citron, rivet skal

Gör så här

  1. Skär äpplena i tärningar och hacka löken fint. Fräs tillsammans med majsen i lite smör utan att det tar färg. Slå på grädde, mjölk och vatten. Koka i 10 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och lite pressad citron.
  2. Skiva ingefäran med skal. Blanda vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Lägg den skivade ingefäran i sockerlagen, låt sjuda på svag värme cirka 1/2 timma. Låt ingefäran rinna av och blanda den med mynta och citronskal och eventuellt lite majskorn.
  3. Servera soppan varm. Toppa med ingefärsröra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillade lammkotletter med kapris- och sparrissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Bönsallad med grillad tomat

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lasagne med grönkål

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g äpplen
  • 2 rödlökar
  • 3 dl majskorn
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl vatten
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 0.5 st citron, pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 25 g färsk ingefära
  • 1 msk hackad mynta
  • 0.5 st citron, rivet skal

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Krämig soppa med friska smaker från citron och mynta.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär äpplena i tärningar och hacka löken fint. Fräs tillsammans med majsen i lite smör utan att det tar färg. Slå på grädde, mjölk och vatten. Koka i 10 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och lite pressad citron.
  2. Skiva ingefäran med skal. Blanda vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Lägg den skivade ingefäran i sockerlagen, låt sjuda på svag värme cirka 1/2 timma. Låt ingefäran rinna av och blanda den med mynta och citronskal och eventuellt lite majskorn.
  3. Servera soppan varm. Toppa med ingefärsröra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillade lammkotletter med kapris- och sparrissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Bönsallad med grillad tomat

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lasagne med grönkål

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)