För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Krämig soppa med friska smaker från citron och mynta.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g äpplen
  • 2 rödlökar
  • 3 dl majskorn
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl vatten
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 0.5 st citron, pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 25 g färsk ingefära
  • 1 msk hackad mynta
  • 0.5 st citron, rivet skal

Gör så här

  1. Skär äpplena i tärningar och hacka löken fint. Fräs tillsammans med majsen i lite smör utan att det tar färg. Slå på grädde, mjölk och vatten. Koka i 10 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och lite pressad citron.
  2. Skiva ingefäran med skal. Blanda vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Lägg den skivade ingefäran i sockerlagen, låt sjuda på svag värme cirka 1/2 timma. Låt ingefäran rinna av och blanda den med mynta och citronskal och eventuellt lite majskorn.
  3. Servera soppan varm. Toppa med ingefärsröra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bulgur med gurka och mynta

(1)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Pumpapaj

(14)

Grillade lammkotletter med kapris- och sparrissallad

(13)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(7)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Bönsallad med grillad tomat

(11)

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

(18)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g äpplen
  • 2 rödlökar
  • 3 dl majskorn
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl vatten
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 0.5 st citron, pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 25 g färsk ingefära
  • 1 msk hackad mynta
  • 0.5 st citron, rivet skal

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Krämig soppa med friska smaker från citron och mynta.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär äpplena i tärningar och hacka löken fint. Fräs tillsammans med majsen i lite smör utan att det tar färg. Slå på grädde, mjölk och vatten. Koka i 10 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och lite pressad citron.
  2. Skiva ingefäran med skal. Blanda vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Lägg den skivade ingefäran i sockerlagen, låt sjuda på svag värme cirka 1/2 timma. Låt ingefäran rinna av och blanda den med mynta och citronskal och eventuellt lite majskorn.
  3. Servera soppan varm. Toppa med ingefärsröra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bulgur med gurka och mynta

(1)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Pumpapaj

(14)

Grillade lammkotletter med kapris- och sparrissallad

(13)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(7)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Bönsallad med grillad tomat

(11)

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

(18)