Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Krämig soppa med friska smaker från citron och mynta.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 300 g äpplen
  • 2 rödlökar
  • 3 dl majskorn
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl vatten
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 0.5 st citron, pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 25 g färsk ingefära
  • 1 msk hackad mynta
  • 0.5 st citron, rivet skal

Gör så här

  1. Skär äpplena i tärningar och hacka löken fint. Fräs tillsammans med majsen i lite smör utan att det tar färg. Slå på grädde, mjölk och vatten. Koka i 10 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och lite pressad citron.
  2. Skiva ingefäran med skal. Blanda vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Lägg den skivade ingefäran i sockerlagen, låt sjuda på svag värme cirka 1/2 timma. Låt ingefäran rinna av och blanda den med mynta och citronskal och eventuellt lite majskorn.
  3. Servera soppan varm. Toppa med ingefärsröra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

(34)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Pumpapaj

(11)

Ljummen bulgursallad med saffran och brysselkål

(25)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(5)

Bönsallad med grillad tomat

(11)

Bruschetta med kyckling

(8)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 300 g äpplen
  • 2 rödlökar
  • 3 dl majskorn
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl vatten
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 0.5 st citron, pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 25 g färsk ingefära
  • 1 msk hackad mynta
  • 0.5 st citron, rivet skal

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Krämig soppa med friska smaker från citron och mynta.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär äpplena i tärningar och hacka löken fint. Fräs tillsammans med majsen i lite smör utan att det tar färg. Slå på grädde, mjölk och vatten. Koka i 10 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och lite pressad citron.
  2. Skiva ingefäran med skal. Blanda vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Lägg den skivade ingefäran i sockerlagen, låt sjuda på svag värme cirka 1/2 timma. Låt ingefäran rinna av och blanda den med mynta och citronskal och eventuellt lite majskorn.
  3. Servera soppan varm. Toppa med ingefärsröra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

(34)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Pumpapaj

(11)

Ljummen bulgursallad med saffran och brysselkål

(25)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(5)

Bönsallad med grillad tomat

(11)

Bruschetta med kyckling

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies