Mackor med kyckling, ricotta och pinjekärnor
  • Tid 20 min

Mackor med kyckling, ricotta och pinjekärnor

0 (0 betyg)

Trippelmacka, med krämig och smakrik fyllning, som passar utmärkt att stoppa ner i utflyktsväskan.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

8 st
  • 1 vallmobröd
  • 1 grillad kyckling
  • 4 marinerade soltorkade tomater
  • 50 g salladslök eller purjolök
  • 1 dl basilika
  • 250 g ricotta
  • 1 msk olivolja
  • 0.25 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar (efter smak)
  • 2 msk pinjekärnor
  • 2 dl blandade salladsblad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär av en skiva överst på längden. Skär sedan av 2 skivor, ca 1 cm tjocka, som inte ska användas här utan kan bli 3 dubbelmackor med egen fyllning. Skär resten av brödet i två delar på längden. (Brödet ska alltså bestå av 3 skivor med fyllning på 2 ställen.)

  2. 2

    Ta bort skinn och ben på kycklingen och skär köttet i småbitar. Strimla tomaterna. Skiva löken tunt. Grovstrimla basilikabladen. Rör osten lite mjuk och blanda i lök, basilika, olivolja och pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner kycklingbitarna.

  3. 3

    Rosta gärna pinjekärnorna i torr stekpanna. Fördela kycklingröra och pinjekärnor mellan skivorna, gärna också finstrimlade sallatsblad och täck med den översta skivan. Tryck till ordentligt. Låt gärna brödet ligga en stund, väl inslaget, innan det skärs i breda skivor.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar