Lövbiff med mozzarella och pasta
  • Tid 30 min
  • Ugn 250º

Lövbiff med mozzarella och pasta

2.83 (48 betyg)

Stekt aubergine, smältande mozarella, soltorkade tomater och basilika utgör en fantastisk kombination till köttet och den färska pastan.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g aubergine i 0,5 cm skivor
  • 1 msk olivolja
  • 400 g lövbiff
  • 0.5 tsk salt
  • 6 strimlade soltorkade tomater i olja
  • 250 g mozzarella i skivor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 msk basilika
Servera med:
  • 400 g färsk pasta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg ut aubergineskivorna och salta dem lätt. Låt ligga 10-15 minuter så att en del av vätskan dras ut och ger bättre yta vid stekningen.

  2. 2

    Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek köttskivorna hastigt. Flytta dem till en ugnsform och salta. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper. Stek dem gyllenbruna i olja och lägg dem omlott ovanpå köttet. Lägg också på tomater och ost. Låt formen stå i övre delen av ugnen, 5-6 minuter tills osten börjar smälta.

  3. 3

    Strö över svartpeppar och basilikablad. Servera med pasta.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar