Lotta Lundgren - Zucchinifrittata

Betyg (1-5):
3.71 (24 betyg)

Underbart god och fyllig omelett med mycket smak av grana padano. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 150 g vitt bröd (t ex gårdagens levain)
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 300 g zucchini
  • 6 ägg
  • 2 dl finriven Grana padano
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tomater, tärnade, till servering

Gör så här

  1. Mixa brödet i en matberedare monterad med kniv. Blanda brödsmulorna med mjölk och grädde och låt stå någon minut.
  2. Riv zucchinin grovt och krama ur överflödig vätska. Lägg zucchinin i en skål och tillsätt ägg, parmesan, vitlök, salt och peppar. Rör ihop med brödblandningen.
  3. Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna. Häll i smeten och stek på medelvärme ca 4 min. Ställ in stekpannan i övre delen av ugnen och grädda ca 8 min tills frittatan stelnat. Servera med tärnade tomater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2019-10-20

Toppen recept som räcker gått och väl åt två vuxna och två barn

Elina

2019-05-14

Alla Lotta Lundgrens recept för 4 personer räcker knappt för oss som är en familj med två vuxna och en tvååring. Klart att det är lätt med billiga recept när det knappt blir någon mat

VIOLA

2019-05-03

saknar kött.

Liknande recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(55)

Moussakagratäng

(36)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 150 g vitt bröd (t ex gårdagens levain)
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 300 g zucchini
  • 6 ägg
  • 2 dl finriven Grana padano
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tomater, tärnade, till servering

Lotta Lundgren - Zucchinifrittata

Betyg (1-5):
3.71 (24 betyg)

Underbart god och fyllig omelett med mycket smak av grana padano. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa brödet i en matberedare monterad med kniv. Blanda brödsmulorna med mjölk och grädde och låt stå någon minut.
  2. Riv zucchinin grovt och krama ur överflödig vätska. Lägg zucchinin i en skål och tillsätt ägg, parmesan, vitlök, salt och peppar. Rör ihop med brödblandningen.
  3. Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna. Häll i smeten och stek på medelvärme ca 4 min. Ställ in stekpannan i övre delen av ugnen och grädda ca 8 min tills frittatan stelnat. Servera med tärnade tomater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2019-10-20

Toppen recept som räcker gått och väl åt två vuxna och två barn

Elina

2019-05-14

Alla Lotta Lundgrens recept för 4 personer räcker knappt för oss som är en familj med två vuxna och en tvååring. Klart att det är lätt med billiga recept när det knappt blir någon mat

VIOLA

2019-05-03

saknar kött.

Liknande recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(55)

Moussakagratäng

(36)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies