Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

4.02 (62 betyg)

Smakrika vegoburgare med zucchini, toppade med lök och tomat. Recept från Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 550 g potatis, fast sort
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 tomat, skivad
  • 4 msk aioli
Zucchinibiffar
  • 1 zucchini
  • 1 tsk salt
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda på burk, bruttovikt
  • 1 ägg
  • 1 dl parmesan eller annan lagrad ost, grovriven
  • 0.5 tsk svartpeppar, nymalen
  • olja till stekning
Snabb aioli
  • 4 msk majonnäs
  • 0.5 riven vitlöksklyfta
  • salt och cayennepeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och klyfta potatisen. Skala och skär löken i tjockaskivor. Fördela potatisen och löken på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitti ugnen tills potatisen har fin färg med knaprig yta,ca 30 min. Ta ev ut löken tidigare om den ser fin ut i färgen.

Zucchinibiffar:

  1. 1

    Riv zucchinin grovt och lägg i en skål. Blanda med salt och låt stå ca 5 min. Mixa kikärter, ägg, ost och peppar till en grov smet. Krama vätskan ur zucchinin och rör ner i smeten. Forma till 4 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme till fin färg, 6-7 min. Vänd först då det har blivit en stekyta.

  2. 2

    Värm bröden lätt i stekpannan och fyll med zucchiniburgare,tomat, den ugnsrostade löken och aioli. Servera med klyftpotatisen.

Snabb aioli:

  1. 1

    Blanda majonnäs med riven vitlöksklyfta och smaka av med salt och cayennepeppar.

Servering

Gott med ett salladsblad och lite rostad lök.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Zucchiniburgare med klyftpotatis - film
Sätt ett betyg

10 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lasse

    Man bör klämma ur vattnet ur zucchinin tror jag. Brukar göra det när jag några liknande biffar.

  • Anna

    Supergoda!

  • Paulina

    Hade också svårigheter att hålla ihop burgaren, men gillade smaken. Vi gjorde dem små och tjocka sen och då höll de ihop bättre och var lättare att vända. När de vänts så föll de ihop lite och blev därmed plattare och bättre i storlek. Jag skulle alltså göra dem tjockare än jag faktiskt vill ha dem för bättre resultat! Ett annat tips är att blanda väldigt försiktigt för att behålla visst tuggmotstånd. Men helt okej alternativ till kött. :)

  • Rebecca

    Perfekt för barnfamiljen, lite lamt för vuxna. Personligen hade jag tillsatt lite mer örtkryddor i biffarna. Tips! Var noga med att krama ur vätskan ur zucchinin (potatispress är mitt favoritredskap för detta) och frys gärna biffarna ca 30 min innan stekning så håller de ihop bättre. Eller tillaga dem tillsammans med klyftpotatisen i ugnen.

Visa fler