Lotta Lundgren - Thailändska fishcakes

Betyg (1-5):
3.95 (61 betyg)

Fishcakes med ingefära, chili och kokosmjölk toppas med päron och jordnötter, så gott! Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 400 g fryst torsk, tinad
  • 40 g färsk ingefära
  • 1 lime, finrivet skal (saften till servering)
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 ägg
  • 2 tsk maizena
  • olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 2.5 dl jasminris
  • 150 g rödkål
  • 1 hårt päron
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 dl salta jordnötter, hackade

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Krama ut överflödig vätska ur fisken och skär den i mindre bitar.
  2. Riv ingefäran grovt och pressa ur saften. Mixa fisken med ingefärssaften och resten av ingredienserna till en slät smet.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små biffar. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidor.
  4. Skär kålen i strimlor. Strimla päronet som tändstickor. Skeda upp riset på ett fat, lägg på kålen och fiskkakorna. Toppa med päron, chili och jordnötter. Pressa över limesaft vid servering.

Servering

Byt någon deciliter av vattnet till riset mot kokosmjölk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



MT

2019-08-08

Varför syns inte några ingredienser trots att jag är inloggad? Sugen på att rasta detta recept men ser ju inte vad som ska användas, bara hur jag gör. 🤔

Desirée

2019-01-08

Gjorde på färsk torskfilé samt panerade med panko och serverade Med en sallad som jag pressade en hel lime i, fisksås, lite olivolja och salt & peppar. Gjorde även en sås på mini fraiche, lime och vitlök. Super gott!!

Maria

2018-10-08

Tog vanligt ris och åt tillsammans med en klick gräddfil. Väldigt gott!

Kerstin

2018-01-07

Otroligt goda fiskkakor som även våra kräsna barn gillade! Skulle ha varit någon god sås till kanske, vi fick ta creme fraiche. Det tog väldigt lång tid att laga med allt hackande, rivande och pressande. Ingen vardagsrätt, men passade fint till söndagsmiddagen.

Tove

2017-12-23

Supergott!

Margareta

2017-10-10

Goda fiskkakor med spännande tillbehör. Kommer absolut att laga igen. 35 minuter är väl optimistiskt. Kanske om man är en familj som hjälps åt....

Karin

2017-10-09

Skulle vara intressant att få uträknat kalorier på dina rätter, Lotta!

Eva

2017-10-06

lagade rätten idag och det hela smakade jätte gott. det tog dock mer än 35 minuter

Liknande recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 400 g fryst torsk, tinad
  • 40 g färsk ingefära
  • 1 lime, finrivet skal (saften till servering)
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 ägg
  • 2 tsk maizena
  • olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 2.5 dl jasminris
  • 150 g rödkål
  • 1 hårt päron
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 dl salta jordnötter, hackade

Lotta Lundgren - Thailändska fishcakes

Betyg (1-5):
3.95 (61 betyg)

Fishcakes med ingefära, chili och kokosmjölk toppas med päron och jordnötter, så gott! Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Krama ut överflödig vätska ur fisken och skär den i mindre bitar.
  2. Riv ingefäran grovt och pressa ur saften. Mixa fisken med ingefärssaften och resten av ingredienserna till en slät smet.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små biffar. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidor.
  4. Skär kålen i strimlor. Strimla päronet som tändstickor. Skeda upp riset på ett fat, lägg på kålen och fiskkakorna. Toppa med päron, chili och jordnötter. Pressa över limesaft vid servering.

Servering

Byt någon deciliter av vattnet till riset mot kokosmjölk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



MT

2019-08-08

Varför syns inte några ingredienser trots att jag är inloggad? Sugen på att rasta detta recept men ser ju inte vad som ska användas, bara hur jag gör. 🤔

Desirée

2019-01-08

Gjorde på färsk torskfilé samt panerade med panko och serverade Med en sallad som jag pressade en hel lime i, fisksås, lite olivolja och salt & peppar. Gjorde även en sås på mini fraiche, lime och vitlök. Super gott!!

Maria

2018-10-08

Tog vanligt ris och åt tillsammans med en klick gräddfil. Väldigt gott!

Kerstin

2018-01-07

Otroligt goda fiskkakor som även våra kräsna barn gillade! Skulle ha varit någon god sås till kanske, vi fick ta creme fraiche. Det tog väldigt lång tid att laga med allt hackande, rivande och pressande. Ingen vardagsrätt, men passade fint till söndagsmiddagen.

Tove

2017-12-23

Supergott!

Margareta

2017-10-10

Goda fiskkakor med spännande tillbehör. Kommer absolut att laga igen. 35 minuter är väl optimistiskt. Kanske om man är en familj som hjälps åt....

Karin

2017-10-09

Skulle vara intressant att få uträknat kalorier på dina rätter, Lotta!

Eva

2017-10-06

lagade rätten idag och det hela smakade jätte gott. det tog dock mer än 35 minuter

Liknande recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies