Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (6 betyg)

Klassisk inlagd stekt strömming kryddad med enbär och kryddpeppar. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.

Tillagningstid: 20 min + 2-5 dygn i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g färska strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl rågmjöl
  • smör, till stekning
  • 2 små rödlökar, skivade
  • Inläggningslag
  • 1 liter vatten
  • 5 dl strösocker
  • 3 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • 10 lagerblad
  • 1 msk kryddpepparkorn, hälften krossade, hälften hela
  • 1 msk svartpepparkorn, hälften krossade, hälften hela
  • 1 msk enbär, krossade

Gör så här

  1. Klipp bort ryggfenorna på strömmingsfiléerna och salta på köttsidorna. Lägg ihop dem två och två med skinnsidorna utåt. Vänd dem i en blandning av ströbröd och rågmjöl. Stek i smör på båda sidor till fin färg.
  2. Varva stekta filéer med rödlök i en glasburk.Värm alla ingredienser till lagen tills allt socker löst sig. Låt svalna något. Häll lagen över strömmingen och sätt på locket. Låt stå i kyl minst 2, gärna 5 dygn, före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morbror Björnes sherrysill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Löjromschips

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Röd löksill

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pepparsill med äpple och lök

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Gravad strömming med citrus och dill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gubbröra i snapsglas

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Löjromsröra

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Matjessill med medelhavssmaker

Betyg
Betyg
(7)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g färska strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl rågmjöl
  • smör, till stekning
  • 2 små rödlökar, skivade
  • Inläggningslag
  • 1 liter vatten
  • 5 dl strösocker
  • 3 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • 10 lagerblad
  • 1 msk kryddpepparkorn, hälften krossade, hälften hela
  • 1 msk svartpepparkorn, hälften krossade, hälften hela
  • 1 msk enbär, krossade

Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (6 betyg)

Klassisk inlagd stekt strömming kryddad med enbär och kryddpeppar. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.

Tillagningstid: 20 min + 2-5 dygn i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klipp bort ryggfenorna på strömmingsfiléerna och salta på köttsidorna. Lägg ihop dem två och två med skinnsidorna utåt. Vänd dem i en blandning av ströbröd och rågmjöl. Stek i smör på båda sidor till fin färg.
  2. Varva stekta filéer med rödlök i en glasburk.Värm alla ingredienser till lagen tills allt socker löst sig. Låt svalna något. Häll lagen över strömmingen och sätt på locket. Låt stå i kyl minst 2, gärna 5 dygn, före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morbror Björnes sherrysill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Löjromschips

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Röd löksill

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pepparsill med äpple och lök

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Gravad strömming med citrus och dill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gubbröra i snapsglas

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Löjromsröra

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Matjessill med medelhavssmaker

Betyg
Betyg
(7)