Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Klassisk inlagd stekt strömming kryddad med enbär och kryddpeppar. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.

Tillagningstid: 20 min + 2-5 dygn i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 600 g färska strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl rågmjöl
  • smör, till stekning
  • 2 små rödlökar, skivade
  • Inläggningslag
  • 1 liter vatten
  • 5 dl strösocker
  • 3 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • 10 lagerblad
  • 1 msk kryddpepparkorn, hälften krossade, hälften hela
  • 1 msk svartpepparkorn, hälften krossade, hälften hela
  • 1 msk enbär, krossade

Gör så här

  1. Klipp bort ryggfenorna på strömmingsfiléerna och salta på köttsidorna. Lägg ihop dem två och två med skinnsidorna utåt. Vänd dem i en blandning av ströbröd och rågmjöl. Stek i smör på båda sidor till fin färg.
  2. Varva stekta filéer med rödlök i en glasburk.Värm alla ingredienser till lagen tills allt socker löst sig. Låt svalna något. Häll lagen över strömmingen och sätt på locket. Låt stå i kyl minst 2, gärna 5 dygn, före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Syrat smör

(3)

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(6)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(4)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(7)

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

(8)

Lotta Lundgren - Polkaknäck, ingefärsknäck och chokladknäck

(4)

Lotta Lundgren - Stiltonsnittar med fikon

(16)

Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin

(5)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g färska strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl rågmjöl
  • smör, till stekning
  • 2 små rödlökar, skivade
  • Inläggningslag
  • 1 liter vatten
  • 5 dl strösocker
  • 3 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • 10 lagerblad
  • 1 msk kryddpepparkorn, hälften krossade, hälften hela
  • 1 msk svartpepparkorn, hälften krossade, hälften hela
  • 1 msk enbär, krossade

Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Klassisk inlagd stekt strömming kryddad med enbär och kryddpeppar. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.

Tillagningstid: 20 min + 2-5 dygn i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klipp bort ryggfenorna på strömmingsfiléerna och salta på köttsidorna. Lägg ihop dem två och två med skinnsidorna utåt. Vänd dem i en blandning av ströbröd och rågmjöl. Stek i smör på båda sidor till fin färg.
  2. Varva stekta filéer med rödlök i en glasburk.Värm alla ingredienser till lagen tills allt socker löst sig. Låt svalna något. Häll lagen över strömmingen och sätt på locket. Låt stå i kyl minst 2, gärna 5 dygn, före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Syrat smör

(3)

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(6)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(4)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(7)

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

(8)

Lotta Lundgren - Polkaknäck, ingefärsknäck och chokladknäck

(4)

Lotta Lundgren - Stiltonsnittar med fikon

(16)

Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies