Lotta Lundgren- Sötpotatisgnocchi med fläsk och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.64 (50 betyg)

Gnocchi gjord på sötpotatis toppad med fläsk och spenat. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g sötpotatis
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 250 g stekfläsk
  • 70 g babyspenat
  • 50 g Grana padano, finriven
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk. Strö ut hälften av mjölet på en bänkskiva och pressa potatisen över.
  2. Gröp ur ett litet hål i potatishögen, knäck i ägget och salta. Arbeta ihop med resten av mjölet till en fast deg. Är degen klibbig tillsätt mer mjöl.
  3. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Forma degen till tumstjocka rullar. Skär i ca 1 cm långa bitar. Tryck till bitarna lätt med en mjölad tumme. Lägg den färdiga gnocchin på mjölad bänk eller fat.
  4. Lägg ner gnocchin i omgångar i det kokande vattnet. Lyft upp med en hålslev när de flyter upp till ytan, efter ca 3 min.
  5. Skär stekfläsket i bitar och stek knaprigt i en stor stekpanna. Tillsätt gnocchin och stek ytterligare någon minut. Vänd ner spenatbladen, strö över osten och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cissi

2020-05-28

Vi stekte även med ett gäng champinjoner, så himla gott!

Mats

2019-01-02

Gjorde denna precis med egna hemgjorda glutenfria mjöl Fick dock använda 8dl, samt 3-4msk fiberhusk. Blev fantastiskt bra. Gissar på att det även går att använda färdig glutenfri mjölmix

Anna-Karin

2018-11-23

Hur gör man dessa glutenfria på bästa sätt? Mandelmjöl funkar inte för oss, men annat tips mottages tacksamt.

Frida

2018-11-21

Tror ni att det är möjligt att byta ut vetemjölet mot t.ex mandelmjöl? Eller typ lika delar mandelmjöl och fiberhusk?

Liknande recept

Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(103)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 700 g sötpotatis
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 250 g stekfläsk
  • 70 g babyspenat
  • 50 g Grana padano, finriven
  • svartpeppar

Lotta Lundgren- Sötpotatisgnocchi med fläsk och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.64 (50 betyg)

Gnocchi gjord på sötpotatis toppad med fläsk och spenat. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk. Strö ut hälften av mjölet på en bänkskiva och pressa potatisen över.
  2. Gröp ur ett litet hål i potatishögen, knäck i ägget och salta. Arbeta ihop med resten av mjölet till en fast deg. Är degen klibbig tillsätt mer mjöl.
  3. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Forma degen till tumstjocka rullar. Skär i ca 1 cm långa bitar. Tryck till bitarna lätt med en mjölad tumme. Lägg den färdiga gnocchin på mjölad bänk eller fat.
  4. Lägg ner gnocchin i omgångar i det kokande vattnet. Lyft upp med en hålslev när de flyter upp till ytan, efter ca 3 min.
  5. Skär stekfläsket i bitar och stek knaprigt i en stor stekpanna. Tillsätt gnocchin och stek ytterligare någon minut. Vänd ner spenatbladen, strö över osten och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cissi

2020-05-28

Vi stekte även med ett gäng champinjoner, så himla gott!

Mats

2019-01-02

Gjorde denna precis med egna hemgjorda glutenfria mjöl Fick dock använda 8dl, samt 3-4msk fiberhusk. Blev fantastiskt bra. Gissar på att det även går att använda färdig glutenfri mjölmix

Anna-Karin

2018-11-23

Hur gör man dessa glutenfria på bästa sätt? Mandelmjöl funkar inte för oss, men annat tips mottages tacksamt.

Frida

2018-11-21

Tror ni att det är möjligt att byta ut vetemjölet mot t.ex mandelmjöl? Eller typ lika delar mandelmjöl och fiberhusk?

Liknande recept

Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(103)