Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin
  • Tid 15 min + 2 dygn i kyl

Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin

5 (1 betyg)

Grava laxen med riven rödbeta och få denna vackra färg. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.

  • Tillagningstid 15 min + 2 dygn i kyl
  • Ingredienser 6

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 kg lax med skinn, putsad
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk flingsalt
  • 0.5 tsk krossade svartpepparkorn
  • 1 färsk rödbeta, skalad grovriven
  • 1 apelsin, rivet skal, Till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda socker, salt och peppar. Klappa in blandningen och riven rödbeta på laxens skinnfria sida och lägg i en plastpåse.

  2. 2

    Pressa ur luften ur påsen och knyt. Grava laxen i kylskåp 2-3 dygn. Vänd laxen en gång per dygn. Vid servering: Ta bort kryddor och rödbetor från laxen, skiva den tunt och strö över apelsinskal (endast det orangea).

Se alla Lotta Lundgrens julrecept
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar