Lotta Lundgren - Ricottadumplings med pasta och tomatsås
  • Tid 35 min

Lotta Lundgren - Ricottadumplings med pasta och tomatsås

3.85 (53 betyg)

Spännande smak på denna pastarätt, dumplings på ricotta och spenat serveras tillsammans med en god tomatsås. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g pasta, valfri sort
  • 50 g Grana padano till servering
Ricottadumplings
  • 300 g fryst bladspenat, tinad
  • 250 g ricotta
  • 2 ägg
  • 2 krm muskot, finriven
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 2 dl vetemjöl
  • olivolja, till stekning
Tomatsås
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 msk honung
  • 2 msk citronsaft (från citronen ovan)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tomatsås: Fräs vitlöken i olja under omrörning utan att den får färg. Häll i krossade tomater, vatten, honung och citronsaft. Låt såsen småputtra ca 15 min. Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar.

Ricottadumplings:

  1. 1

    Krama ur vätska ordentligt från spenaten och lägg i en bunke. Rör ihop spenaten med ricotta, ägg, muskot, citronskal och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och rör till en fast smet. Forma till bollar med oljiga händer.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna till fin yta. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera pastan med tomatsås, dumplings och färskriven grana padano.

Lotta Lundgren laga ricottadumplings med pasta och tomatsås

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

11 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Jag hade i lite riven ost i dumplingsen, rullade dem i panko och friterade dem. Super gott!!!

  • Maria

    Jag gillade smaken på dumplingsen och tomatsåsen, men de skulle hellre serverats med något annat än pasta. Det blev lite mycket vetemjöl.

  • Ingela

    Tyckte inte detta var någon höjdare. Tomatsåsen smakade bra men dumplingsen kändes mest som mycket jobb för inget speciellt. Tror inte jag lagar det igen.

  • Tina

    Jättegott, vi åt dumplings med ris

Visa fler