Lotta Lundgren - Ricottadumplings med pasta och tomatsås

Betyg (1-5):
3.8 (55 betyg)

Spännande smak på denna pastarätt, dumplings på ricotta och spenat serveras tillsammans med en god tomatsås. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 400 g pasta, valfri sort
  • 50 g Grana padano till servering
  • Ricottadumplings
  • 300 g fryst bladspenat, tinad
  • 250 g ricotta
  • 2 ägg
  • 2 krm muskot, finriven
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 2 dl vetemjöl
  • olivolja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 msk honung
  • 2 msk citronsaft (från citronen ovan)
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Tomatsås: Fräs vitlöken i olja under omrörning utan att den får färg. Häll i krossade tomater, vatten, honung och citronsaft. Låt såsen småputtra ca 15 min. Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar.

Ricottadumplings:

  1. Krama ur vätska ordentligt från spenaten och lägg i en bunke. Rör ihop spenaten med ricotta, ägg, muskot, citronskal och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och rör till en fast smet. Forma till bollar med oljiga händer.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna till fin yta. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera pastan med tomatsås, dumplings och färskriven grana padano.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2018-12-02

Jag hade i lite riven ost i dumplingsen, rullade dem i panko och friterade dem. Super gott!!!

Maria

2018-05-23

Jag gillade smaken på dumplingsen och tomatsåsen, men de skulle hellre serverats med något annat än pasta. Det blev lite mycket vetemjöl.

Ingela

2018-02-10

Tyckte inte detta var någon höjdare. Tomatsåsen smakade bra men dumplingsen kändes mest som mycket jobb för inget speciellt. Tror inte jag lagar det igen.

Tina

2018-02-08

Jättegott, vi åt dumplings med ris

Frida

2018-02-01

Rätten föll ”sådär” i vårt hus. Dumplingsarna var på tok för citrusbetonade och gav en känsla av osötad citronkaka, i övrigt smakade de inte så mycket. Även tomatsåsen var för syrlig enligt vår smak och saknade djupet från örter och fond. Maten var enkel och gick ner, men tror inte vi kommer att laga den igen utan vissa ändringar.

Coop webbredaktör

2018-01-30

Till Isa: Det bör inte vara några konstigheter att frysa in dem.

Kristina

2018-01-29

Detta var supergott, minska lite på citronen bara om du inte vill ha så tydlig syrlig smak. Jag kommer att ta lite mer salt också nästa gång. Gillades av alla i familjen.

Alexandra

2018-01-28

Tyckte inte alls detta var någon höjdare. Tomatsåsen smakade bra men dumplingsen kändes mest degiga och smakade mjöl att sen servera det hela med pasta som redan är deg kändes inte särskilt fräscht.

Angelica

2018-01-28

Tobias, varför inte bara svara ja på Isas fråga om du vet svaret 😉 Jag tror det funkar. Men jag kan tänka mig att de blir lite torra och gryniga om de fryses.

Tobias

2018-01-27

Isa, varför skulle det inte vara möjligt?

Isa

2018-01-24

Är det möjligt att frysa in dumplingarna?

Liknande recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(117)

Lökpaj med smördeg

(30)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 400 g pasta, valfri sort
  • 50 g Grana padano till servering
  • Ricottadumplings
  • 300 g fryst bladspenat, tinad
  • 250 g ricotta
  • 2 ägg
  • 2 krm muskot, finriven
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 2 dl vetemjöl
  • olivolja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 msk honung
  • 2 msk citronsaft (från citronen ovan)
  • salt och nymalen svartpeppar

Lotta Lundgren - Ricottadumplings med pasta och tomatsås

Betyg (1-5):
3.8 (55 betyg)

Spännande smak på denna pastarätt, dumplings på ricotta och spenat serveras tillsammans med en god tomatsås. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tomatsås: Fräs vitlöken i olja under omrörning utan att den får färg. Häll i krossade tomater, vatten, honung och citronsaft. Låt såsen småputtra ca 15 min. Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar.

Ricottadumplings:

  1. Krama ur vätska ordentligt från spenaten och lägg i en bunke. Rör ihop spenaten med ricotta, ägg, muskot, citronskal och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och rör till en fast smet. Forma till bollar med oljiga händer.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna till fin yta. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera pastan med tomatsås, dumplings och färskriven grana padano.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2018-12-02

Jag hade i lite riven ost i dumplingsen, rullade dem i panko och friterade dem. Super gott!!!

Maria

2018-05-23

Jag gillade smaken på dumplingsen och tomatsåsen, men de skulle hellre serverats med något annat än pasta. Det blev lite mycket vetemjöl.

Ingela

2018-02-10

Tyckte inte detta var någon höjdare. Tomatsåsen smakade bra men dumplingsen kändes mest som mycket jobb för inget speciellt. Tror inte jag lagar det igen.

Tina

2018-02-08

Jättegott, vi åt dumplings med ris

Frida

2018-02-01

Rätten föll ”sådär” i vårt hus. Dumplingsarna var på tok för citrusbetonade och gav en känsla av osötad citronkaka, i övrigt smakade de inte så mycket. Även tomatsåsen var för syrlig enligt vår smak och saknade djupet från örter och fond. Maten var enkel och gick ner, men tror inte vi kommer att laga den igen utan vissa ändringar.

Coop webbredaktör

2018-01-30

Till Isa: Det bör inte vara några konstigheter att frysa in dem.

Kristina

2018-01-29

Detta var supergott, minska lite på citronen bara om du inte vill ha så tydlig syrlig smak. Jag kommer att ta lite mer salt också nästa gång. Gillades av alla i familjen.

Alexandra

2018-01-28

Tyckte inte alls detta var någon höjdare. Tomatsåsen smakade bra men dumplingsen kändes mest degiga och smakade mjöl att sen servera det hela med pasta som redan är deg kändes inte särskilt fräscht.

Angelica

2018-01-28

Tobias, varför inte bara svara ja på Isas fråga om du vet svaret 😉 Jag tror det funkar. Men jag kan tänka mig att de blir lite torra och gryniga om de fryses.

Tobias

2018-01-27

Isa, varför skulle det inte vara möjligt?

Isa

2018-01-24

Är det möjligt att frysa in dumplingarna?

Liknande recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(117)

Lökpaj med smördeg

(30)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies