Lotta Lundgren - Råraka med solros, kål och färskost

Betyg (1-5):
3.32 (50 betyg)

Frasiga rårakor med potatis, vitkål och solrosfrön, serveras med rårörda lingon och färskost. Supergod vardagsrätt skapad av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 600 g potatis
  • 300 g vitkål
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • smör, till stekning
  • 1 dl solroskärnor
  • Till servering
  • 110 g frysta lingon (0,5 förpackning)
  • 0.5 dl strösocker
  • 120 g skivat bacon
  • 100 g färskost

Gör så här

  1. Skala och riv potatis och vitkål grovt. Pressa ut överflödig vätska med händerna. Pudra över potatismjölet lite i taget och blanda noga med det rivna, salta. Smält smöret på medelvärme.
  2. Forma platta rårakor i handen och lägg direkt i pannan. Strö över solroskärnor och vänd rårakorna när de fått fin färg. Stek ytterligare några minuter på andra sidan.
  3. Rör lingonen med socker tills sockret smält och lingonen tinat. Stek baconet knaprigt i en torr het stekpanna. Servera rårakorna med bacon, lingon och färskost.

Tips

Smidigt att riva i en matberedare. Det går lika bra att använda färdiga rårörda lingon på burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2019-11-15

Ett tips är att salta den rivna potatisen och vitkålen en stund innan man kramar ur vätskan. Salt drar ur vätska.

Magnus

2019-11-08

Jag måste bara fråga... jag har kontaktat kundtjänst flera ggr under flera månader angående detta att det inte går att köpa recept. De vet ingenting och ingenting förändras..... Ingenstans står det heller på hemsidan ATT ngt är fel och ATT det ska åtgärdas?!?!? Jag tycker det är otroligt nonchalant och ett enormt dåligt sätt att behandla sina medlemmar på det här viset!!! Jag är en extremt trogen kund och har handlat dessa recept många ggr eftersom jag tycker de är väldigt bra och prisvänliga. MEN även jag har en limit och hade jag inte tyckt att recepten är så bra så hade jag övergett er för länge sedan! Det är verkligen sorgligt att ni inte är mer intresserade av att behålla trogna kunder. Jag är så trött på detta att vänta utan att ngt händer och utan att kunna få ngt ordentligt besked vecka efter vecka... månad efter månad.....Har börjat se mig om efter andra som erbjuder samma sak. På en site så stod det enkelt och tydligt och klart ett meddelande direkt på receptet att de just nu hade vissa problem men att det beräknas vara åtgärdat inom kort. BARA det att det STÅR ngt gör att man känner att företaget är måna om sina kunder och ser det som viktigt att kommunicera ut information om ngt inte går att utföra. Hur kan det komma sig att de ansvariga fortfarande inte lyckas komma till rätta med det här Problemet?!?!? Varför har ni ingen information på sidan OM detta?!?

Peter

2019-11-08

Det står att ugnen skall vara på 150 grader. Är det för att rårakorna skall gå färdigt eller något annat?

Coop

2019-11-07

Hej Camilla - vad roligt att du hittat våra köpklara recept. Dessvärre är det en funktion som just nu inte fungerar pga av ett tekniskt fel. Våra tekniker jobbar så fort de kan på att lösa det. Vi har ännu ingen exakt tid, men under november bör det vara löst. Tack för din input!

Coop

2019-11-07

Hej Alessandra! För att hålla ihop rårakorna extra bra kan du öka potatismjölet. Det är också viktigt att krama ur potatisen ordentligt samt låta det vila en stund innan tillagning. Lycka till i köket!

Eva

2019-11-06

Det röda är ett skämt. Hon river ett pingisracket. Fattade först ingenting 😂

Anita

2019-11-06

Ja jag undrar också vad det röda är, paprika? Står inte i receptet

Camilla

2019-11-06

Hur köper man receptet?

André

2019-11-06

Ganska gött, saltade mycket mer än 1tsk för att få smak. Tar lång tid (mest riva kolrot, potatis och sen pressa ur vätskan) tips att göra baconen i ugn samtidigt som rårakor steks, varmluft 200°C i 15min typ

B Evalotta M

2019-11-06

Det röda hon river på slutet, vad är det?

Coop

2019-11-05

Hej Eva, tack för din fråga. Vi tänker precis som du och jobbar just nu på att ta fram en möjlighet att visa exempelvis näringsvärden på varje recept. Vi kan ännu inte ange en specifik dag för lansering, men det kommer. Håll utkik.

Lollo

2019-11-05

Det är ju ett pingisrack hon river! :D

Jan

2019-11-04

Hon river 3 produkter i filmen, vilken är de 3dje?

Alessandra

2019-10-31

Varför håller inte rårakorna ihop???

Eva Andersson

2019-10-30

Skulle vilja ha kalorivärdet på maträtterna .Är det möjligt?

Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré

(25)

Tofu Tikka

(60)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)

Minestronesoppa med linser

(52)

Pasta med rotsaker och linser

(24)

Couscouspanna med fisk

(37)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(59)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g potatis
  • 300 g vitkål
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • smör, till stekning
  • 1 dl solroskärnor
  • Till servering
  • 110 g frysta lingon (0,5 förpackning)
  • 0.5 dl strösocker
  • 120 g skivat bacon
  • 100 g färskost

Lotta Lundgren - Råraka med solros, kål och färskost

Betyg (1-5):
3.32 (50 betyg)

Frasiga rårakor med potatis, vitkål och solrosfrön, serveras med rårörda lingon och färskost. Supergod vardagsrätt skapad av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och riv potatis och vitkål grovt. Pressa ut överflödig vätska med händerna. Pudra över potatismjölet lite i taget och blanda noga med det rivna, salta. Smält smöret på medelvärme.
  2. Forma platta rårakor i handen och lägg direkt i pannan. Strö över solroskärnor och vänd rårakorna när de fått fin färg. Stek ytterligare några minuter på andra sidan.
  3. Rör lingonen med socker tills sockret smält och lingonen tinat. Stek baconet knaprigt i en torr het stekpanna. Servera rårakorna med bacon, lingon och färskost.

Tips

Smidigt att riva i en matberedare. Det går lika bra att använda färdiga rårörda lingon på burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2019-11-15

Ett tips är att salta den rivna potatisen och vitkålen en stund innan man kramar ur vätskan. Salt drar ur vätska.

Magnus

2019-11-08

Jag måste bara fråga... jag har kontaktat kundtjänst flera ggr under flera månader angående detta att det inte går att köpa recept. De vet ingenting och ingenting förändras..... Ingenstans står det heller på hemsidan ATT ngt är fel och ATT det ska åtgärdas?!?!? Jag tycker det är otroligt nonchalant och ett enormt dåligt sätt att behandla sina medlemmar på det här viset!!! Jag är en extremt trogen kund och har handlat dessa recept många ggr eftersom jag tycker de är väldigt bra och prisvänliga. MEN även jag har en limit och hade jag inte tyckt att recepten är så bra så hade jag övergett er för länge sedan! Det är verkligen sorgligt att ni inte är mer intresserade av att behålla trogna kunder. Jag är så trött på detta att vänta utan att ngt händer och utan att kunna få ngt ordentligt besked vecka efter vecka... månad efter månad.....Har börjat se mig om efter andra som erbjuder samma sak. På en site så stod det enkelt och tydligt och klart ett meddelande direkt på receptet att de just nu hade vissa problem men att det beräknas vara åtgärdat inom kort. BARA det att det STÅR ngt gör att man känner att företaget är måna om sina kunder och ser det som viktigt att kommunicera ut information om ngt inte går att utföra. Hur kan det komma sig att de ansvariga fortfarande inte lyckas komma till rätta med det här Problemet?!?!? Varför har ni ingen information på sidan OM detta?!?

Peter

2019-11-08

Det står att ugnen skall vara på 150 grader. Är det för att rårakorna skall gå färdigt eller något annat?

Coop

2019-11-07

Hej Camilla - vad roligt att du hittat våra köpklara recept. Dessvärre är det en funktion som just nu inte fungerar pga av ett tekniskt fel. Våra tekniker jobbar så fort de kan på att lösa det. Vi har ännu ingen exakt tid, men under november bör det vara löst. Tack för din input!

Coop

2019-11-07

Hej Alessandra! För att hålla ihop rårakorna extra bra kan du öka potatismjölet. Det är också viktigt att krama ur potatisen ordentligt samt låta det vila en stund innan tillagning. Lycka till i köket!

Eva

2019-11-06

Det röda är ett skämt. Hon river ett pingisracket. Fattade först ingenting 😂

Anita

2019-11-06

Ja jag undrar också vad det röda är, paprika? Står inte i receptet

Camilla

2019-11-06

Hur köper man receptet?

André

2019-11-06

Ganska gött, saltade mycket mer än 1tsk för att få smak. Tar lång tid (mest riva kolrot, potatis och sen pressa ur vätskan) tips att göra baconen i ugn samtidigt som rårakor steks, varmluft 200°C i 15min typ

B Evalotta M

2019-11-06

Det röda hon river på slutet, vad är det?

Coop

2019-11-05

Hej Eva, tack för din fråga. Vi tänker precis som du och jobbar just nu på att ta fram en möjlighet att visa exempelvis näringsvärden på varje recept. Vi kan ännu inte ange en specifik dag för lansering, men det kommer. Håll utkik.

Lollo

2019-11-05

Det är ju ett pingisrack hon river! :D

Jan

2019-11-04

Hon river 3 produkter i filmen, vilken är de 3dje?

Alessandra

2019-10-31

Varför håller inte rårakorna ihop???

Eva Andersson

2019-10-30

Skulle vilja ha kalorivärdet på maträtterna .Är det möjligt?

Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré

(25)

Tofu Tikka

(60)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)

Minestronesoppa med linser

(52)

Pasta med rotsaker och linser

(24)

Couscouspanna med fisk

(37)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(59)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies