Lotta Lundgren - Råraka med solros, kål och färskost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Frasiga rårakor med solrosfrön, toppade med bacon och rårörda lingon. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 600 g potatis
  • 300 g vitkål
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • smör, till stekning
  • 1 dl solroskärnor
  • Till servering
  • 110 g frysta lingon (0,5 förpackning)
  • 0.5 dl strösocker
  • 120 g skivat bacon
  • 100 g färskost

Gör så här

  1. Skala och riv potatis och vitkål grovt. Pressa ut överflödig vätska med händerna. Pudra över potatismjölet lite i taget och blanda noga med det rivna, salta. Smält smöret på medelvärme.
  2. Forma platta rårakor i handen och lägg direkt i pannan. Strö över solroskärnor och vänd rårakorna när de fått fin färg. Stek ytterligare några minuter på andra sidan.
  3. Rör lingonen med socker tills sockret smält och lingonen tinat. Stek baconet knaprigt i en torr het stekpanna. Servera rårakorna med bacon, lingon och färskost.

Tips

Smidigt att riva i en matberedare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tofu Tikka - Coop

(8)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(3)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(26)

Minestronesoppa med linser - Coop

(5)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)

Couscouspanna med fisk - Coop

(1)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 600 g potatis
  • 300 g vitkål
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • smör, till stekning
  • 1 dl solroskärnor
  • Till servering
  • 110 g frysta lingon (0,5 förpackning)
  • 0.5 dl strösocker
  • 120 g skivat bacon
  • 100 g färskost

Lotta Lundgren - Råraka med solros, kål och färskost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Frasiga rårakor med solrosfrön, toppade med bacon och rårörda lingon. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och riv potatis och vitkål grovt. Pressa ut överflödig vätska med händerna. Pudra över potatismjölet lite i taget och blanda noga med det rivna, salta. Smält smöret på medelvärme.
  2. Forma platta rårakor i handen och lägg direkt i pannan. Strö över solroskärnor och vänd rårakorna när de fått fin färg. Stek ytterligare några minuter på andra sidan.
  3. Rör lingonen med socker tills sockret smält och lingonen tinat. Stek baconet knaprigt i en torr het stekpanna. Servera rårakorna med bacon, lingon och färskost.

Tips

Smidigt att riva i en matberedare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tofu Tikka - Coop

(8)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(3)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(26)

Minestronesoppa med linser - Coop

(5)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)

Couscouspanna med fisk - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies