Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg (1-5):
4.22 (60 betyg)

Värmande soppa med mycket smak. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 2 skivor fläskkarré
  • 200 g champinjoner, delade
  • 1 msk sesamolja
  • Buljong
  • 1 liter vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 0.5 dl fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • Till servering
  • 4 ägg
  • 250 g äggnudlar
  • 100 g salladslök
  • 2 msk sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Vänd runt karré och champinjoner i sesamolja och soja. Lägg köttet i en trång form och lägg svampen ovanpå. Stek mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Blanda alla ingredienser till buljongen i en kastrull och värm. Tillsätt skyn från det stekta köttet till buljongen. Smaka av och späd med vatten om buljongen är för salt.
  3. Lägg ner äggen i kokande vatten, låt koka i exakt 6 min och spola av med kallt vatten. Dela dem på mitten med skalet på och gröp ur ägget med en sked.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skiva salladslökarna fint, även det gröna. Skiva köttet tunt och dela eventuellt på svamparna. Fördela nudlarna i fyra tallrikar, toppa med kött, svamp, ägg och salladslök. Slå över den heta buljongen, strö över rostade sesamfrön och servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro

2019-12-06

Mums har gjorts flera gånger

Ann

2019-02-26

Jättegott, väl värt att pröva!

Malin

2019-01-30

Underbart! Tack Lotta!!!

Martina

2019-01-23

Jättegott!!!! Lade till vitpeppar, chiliflakes och färsk persilja... mums!

Isabelle

2019-01-15

Riktigt gott! Bland det godaste jag ätit. Lättlagat dessutom :D

Annie

2019-01-13

Gott för oss som aldrig provat Ramen tidigare!

Coop

2019-01-10

Hej Magnus! Äggen kokas till krämig konsistens och för att få dem att hålla ihop och servera dem som halvor så är det enklast att använda en sked för att få ur dem ur skalen. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Magnus

2019-01-08

”Gröp ur ägget med en sked”..... vad menas med det?!?

Coop

2018-11-21

Sofia: Hej! Det ska finnas en knapp för "Köp varor" och en för "Till receptet". Ser du den knappen? Mvh Elsa, webbredaktör

Sofia

2018-11-21

Varför står det på vissa recept ”köp varor” och att det går inte att klicka för att se receptet?

Elisabeth

2018-11-04

Jättegott, men hade önskat lite mer yta på köttet så steker den nog i pannan först nästa gång 👍🏻

Bengt

2018-10-22

Det blev bra, får se vad ni andra kommer att föreslå förbättringar.

Mikael

2018-10-21

Vilken temperatur ska ugnen ha för köttet?

Liknande recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Moussakagratäng

(36)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 skivor fläskkarré
  • 200 g champinjoner, delade
  • 1 msk sesamolja
  • Buljong
  • 1 liter vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 0.5 dl fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • Till servering
  • 4 ägg
  • 250 g äggnudlar
  • 100 g salladslök
  • 2 msk sesamfrön, rostade

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg (1-5):
4.22 (60 betyg)

Värmande soppa med mycket smak. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vänd runt karré och champinjoner i sesamolja och soja. Lägg köttet i en trång form och lägg svampen ovanpå. Stek mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Blanda alla ingredienser till buljongen i en kastrull och värm. Tillsätt skyn från det stekta köttet till buljongen. Smaka av och späd med vatten om buljongen är för salt.
  3. Lägg ner äggen i kokande vatten, låt koka i exakt 6 min och spola av med kallt vatten. Dela dem på mitten med skalet på och gröp ur ägget med en sked.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skiva salladslökarna fint, även det gröna. Skiva köttet tunt och dela eventuellt på svamparna. Fördela nudlarna i fyra tallrikar, toppa med kött, svamp, ägg och salladslök. Slå över den heta buljongen, strö över rostade sesamfrön och servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro

2019-12-06

Mums har gjorts flera gånger

Ann

2019-02-26

Jättegott, väl värt att pröva!

Malin

2019-01-30

Underbart! Tack Lotta!!!

Martina

2019-01-23

Jättegott!!!! Lade till vitpeppar, chiliflakes och färsk persilja... mums!

Isabelle

2019-01-15

Riktigt gott! Bland det godaste jag ätit. Lättlagat dessutom :D

Annie

2019-01-13

Gott för oss som aldrig provat Ramen tidigare!

Coop

2019-01-10

Hej Magnus! Äggen kokas till krämig konsistens och för att få dem att hålla ihop och servera dem som halvor så är det enklast att använda en sked för att få ur dem ur skalen. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Magnus

2019-01-08

”Gröp ur ägget med en sked”..... vad menas med det?!?

Coop

2018-11-21

Sofia: Hej! Det ska finnas en knapp för "Köp varor" och en för "Till receptet". Ser du den knappen? Mvh Elsa, webbredaktör

Sofia

2018-11-21

Varför står det på vissa recept ”köp varor” och att det går inte att klicka för att se receptet?

Elisabeth

2018-11-04

Jättegott, men hade önskat lite mer yta på köttet så steker den nog i pannan först nästa gång 👍🏻

Bengt

2018-10-22

Det blev bra, får se vad ni andra kommer att föreslå förbättringar.

Mikael

2018-10-21

Vilken temperatur ska ugnen ha för köttet?

Liknande recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Moussakagratäng

(36)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies