Lotta Lundgren - Panzanella express
  • Tid 15 min
  • Ugn 200º

Lotta Lundgren - Panzanella express

0 (0 betyg)

En fantastisk smakrik sallad på bröd, bönor, tomater, oliver och mozzarella. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

  • 600 g tomater
  • 150 g surdegsbröd, gärna gårdagens
  • 380 g vita bönor, avsköljda
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 50 g kalamataoliver
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 kruka basilika
  • svartpeppar och flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tärna tomaterna och lägg bitarna i ett durkslag över en skål. Vänd runt tomatbitarna försiktigt med händerna och låt tomatsaften rinna ner i skålen.

  2. 2

    Skär eller riv brödet i bitar och fördela på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med bönorna. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min på grillfunktion, vänd runt efter halva tiden.

  3. 3

    Rör ihop olja, vinäger, socker, senap och vitlök med tomatsaften som runnit av från tomaterna. Vänd runt tomater, bröd, bönor och oliver med dressingen. Toppa med mozzarellan bruten i bitar och basilikablad. Dra ett varv med pepparkvarnen och smula över flingsalt.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar