Lotta Lundgren - Öppen lasagne med ricotta och aubergine

Betyg (1-5):
4.1 (69 betyg)

En öppen lasagne med aubergine, ricotta, pumpakärnor och tomatsås, toppat med parmesan och rostade pumpakärnor. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 450 g aubergine
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • olivolja, till stekning
  • 4 färska lasagneplattor
  • 250 g ricotta
  • 35 g färskriven parmesan
  • nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tomatsås
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skiva auberginen i centimetertjocka skivor och strö över salt. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de börjar poppa och dofta nötigt. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Tomatsås:

  1. Fräs vitlöken i olja någon minut utan att den tar färg. Häll på krossade tomater, vatten, balsamvinäger, honung och salt. Låt småputtra ca 10 min och mixa såsen slät med en stavmixer.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna till frasig yta och mjuk mitt. Lägg lasagneplattorna i det kokande vattnet och koka 3-6 min, beroende på tjockleken på plattorna.
  3. Häll av vattnet genom ett durkslag och lägg plattorna på tallrikar. Skeda på ricotta och lägg på aubergineskivorna på halva delen av pastaplattorna. Strö över pumpakärnor och vik över andra halvan.
  4. Toppa med tomatsås och riven parmesan. Dra ett varv med pepparkvarnen och toppa med lite mer pumpakärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2018-06-21

kanongött!

Viktoria

2018-05-30

Verkligen jättegott och både snabbt och lätt att laga, blir dock kallt snabbt så det är viktigt att man kokar lasagneplattorna sist. Har bara två kokplattor men tyckte det funkade bra ändå trots många (men enkla) moment på spisen.

Camilla

2018-04-30

Supergott! Lite många moment bara. Typ helgmiddag. De rostade pumpakärnorna höjde verkligen rätten. Vi toppade med färsk basilika då blev det ännu godare..

Sara

2018-03-21

Jättegott! Blev dock snabbt kallt, så nästa gång måste jag se till att förvärma tallrikarna.

Liknande recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Moussakagratäng

(36)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 450 g aubergine
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • olivolja, till stekning
  • 4 färska lasagneplattor
  • 250 g ricotta
  • 35 g färskriven parmesan
  • nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tomatsås
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk salt

Lotta Lundgren - Öppen lasagne med ricotta och aubergine

Betyg (1-5):
4.1 (69 betyg)

En öppen lasagne med aubergine, ricotta, pumpakärnor och tomatsås, toppat med parmesan och rostade pumpakärnor. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva auberginen i centimetertjocka skivor och strö över salt. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de börjar poppa och dofta nötigt. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Tomatsås:

  1. Fräs vitlöken i olja någon minut utan att den tar färg. Häll på krossade tomater, vatten, balsamvinäger, honung och salt. Låt småputtra ca 10 min och mixa såsen slät med en stavmixer.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna till frasig yta och mjuk mitt. Lägg lasagneplattorna i det kokande vattnet och koka 3-6 min, beroende på tjockleken på plattorna.
  3. Häll av vattnet genom ett durkslag och lägg plattorna på tallrikar. Skeda på ricotta och lägg på aubergineskivorna på halva delen av pastaplattorna. Strö över pumpakärnor och vik över andra halvan.
  4. Toppa med tomatsås och riven parmesan. Dra ett varv med pepparkvarnen och toppa med lite mer pumpakärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2018-06-21

kanongött!

Viktoria

2018-05-30

Verkligen jättegott och både snabbt och lätt att laga, blir dock kallt snabbt så det är viktigt att man kokar lasagneplattorna sist. Har bara två kokplattor men tyckte det funkade bra ändå trots många (men enkla) moment på spisen.

Camilla

2018-04-30

Supergott! Lite många moment bara. Typ helgmiddag. De rostade pumpakärnorna höjde verkligen rätten. Vi toppade med färsk basilika då blev det ännu godare..

Sara

2018-03-21

Jättegott! Blev dock snabbt kallt, så nästa gång måste jag se till att förvärma tallrikarna.

Liknande recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Moussakagratäng

(36)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies