Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök
  • Tid 45 min
  • Ugn 175º

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

4.25 (16 betyg)

Perfekt komplement på julbordet, en lätt omelett med färskost och kallrökt lax smaksatt med pepparrot. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 bitar
  • 75 g smör
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 5 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • smör eller neutral olja
  • 200 g färskost, rumsvarm
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 200 g skivad kallrökt lax
Picklad rödlök
  • 2 små rödlökar
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt, gärna med en mandolin. Koka upp socker, ättika och vatten. Slå den varma lagen över löken och låt svalna.

  2. 2

    Smält smöret och vispa i mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Låt sjuda 3-5 min, rör då och då. Ta från värmen. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje ägg. Salta.

  3. 3

    Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, smöra eller olja det lätt och häll ut äggsmeten så att den täcker hela pappret. Grädda omeletten i nedre delen av ugnen ca 11 min. Låt svalna.

  4. 4

    Rör färskosten krämig och blanda ner pepparroten. Bred färskosten varsamt över omeletten, lägg på laxskivorna och rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Skär i skivor och garnera med picklad rödlök.

Se alla Lotta Lundgrens julrecept
Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hanna

    Jag har gjort en variant av denna som hade ugnsbakad lax i samt gräslök och rivet citronskal, men då blir den ju mer somrig. Den var oerhört god och dryg bjudmat.

  • Mari

    Går denna att förbereda dagen innan?

  • Lena Margareta

    Hur stor långpanna skall det vara

  • Gudrun

    Berit. Det står längst upp. 175 grader. 😊

Visa fler