Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

Betyg (1-5):
3.94 (83 betyg)

Perfekt komplement på julbordet, en lätt omelett med färskost och kallrökt lax smaksatt med pepparrot. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 75 g smör
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 5 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • smör eller neutral olja
  • 200 g färskost, rumsvarm
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 200 g skivad kallrökt lax
  • Picklad rödlök
  • 2 små rödlökar
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt, gärna med en mandolin. Koka upp socker, ättika och vatten. Slå den varma lagen över löken och låt svalna.
  2. Smält smöret och vispa i mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Låt sjuda 3-5 min, rör då och då. Ta från värmen. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje ägg. Salta.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsplåt, smöra eller olja det lätt och häll ut äggsmeten så att den täcker hela pappret. Grädda omeletten i nedre delen av ugnen ca 11 min. Låt svalna.
  4. Rör färskosten krämig och blanda ner pepparroten. Bred färskosten varsamt över omeletten, lägg på laxskivorna och rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Skär i skivor och garnera med picklad rödlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-01-07

Hej Sophie! Det ska fungera bra att rulla den dagen efter. Hanna, webbredaktör

CJ

2018-12-25

Gjorde glutenfritt med rismjöl istället och några matskedar psylliumhusk. Höll tiderna och blev bra. Supergott med picklade rödlöken!

Ulrika

2018-12-23

Rättelse: samma procedur men med Lailas mjölmix...

Ulrika

2018-12-23

GLUTENFRI: jag gjorde som Veronica nedan, som procedur det med Lailas mjölmix (blå) och lät det sjuda max 2 min innan jag vispade ner äggen. I ugnen ca min. Gick superlätt att både bre på osten och att rulla ihop!

Sophie

2018-12-22

Ska den rullas när den är varm eller går det att göra det dagen efter?

Veronica

2018-12-21

GLUTENFRITT har nu provat receptet med Lailas mjölmix istället för vetemjöl, samma mängd och tillvägagångssätt. Stryk att det ska sjuda i tre minuter, det blir tapetklister rätt fort. Man får vispa noga samt noga mellan varje ägg. Den måste gräddas längre än 11 minuter, när den reser sig och ser ut som en kaka är den klar. Smakar bra och blev jättebra! Bre försiktigt och bre när bottnen är varm så att osten smälter lite, den är lite bräcklig

Coop

2018-12-21

Hej Anja! Det står i receptet, 75 g smör och temperatur 175 grader. Till att smörja bakplåtspappret räcker det med någon matsked. /Elsa, webbredaktör

Coop

2018-12-21

Glutenfritt: Hej alla som frågar om glutenfri variant! Det är inte provlagat, med prova med glutenfritt mjöl eller kikärtsmjöl. Och berätta gärna hur det går sedan. Lycka till med julmaten! Elsa, webbredaktör

Coop

2018-12-21

Hej Ingrid! En stor långpanna/ugnsplåt blir lagom. Lycka till! Elsa, webbredaktör

Sophie

2018-12-19

Varför svarar inte coop på förfrågan om glutenfritt recept??? Vi är många som vill ha det!

Anja

2018-12-18

Hur mycket smör ska det vara och vilken temperatur på ugnen?

Ingrid

2018-12-17

Vilken storlek på långpanna bör man ha ?

Coop

2018-12-17

Mari: Hej! Den går bra att förbereda dagen före servering och förvara i kylen. Lycka till och god jul! /Elsa, webbredaktör

Coop

2018-12-17

Hej Lena Margareta! En stor långpanna/ugnsplåt blir lagom. Lycka till! Elsa, webbredaktör

Bodil

2018-12-17

Gör den här med smörstekt lök, ansjovis och dill som fyllning. Passar som förrätt året runt! Jag vänder omeletten med ett extra bakplåtspapper så att botten blir den sida jag brer fyllningen på. Ser ut som att det är så på bilden också. Blir finare på tallriken och fyllningen får bättre fäste på omeletten. Vill också påpeka att eventuella rester går utmärkt att frysa in!

Lena

2018-12-16

En till som vill veta hur man lyckas med omelettsnurrorn glutenfria.

Katarina

2018-12-15

Jag vill också gärna ha tips på hur jag kan göra den glutenfri

Anna

2018-12-15

Jag vill också gärna veta hur man gör den glutenfri? Majsmjöl/maizena går ju bar till pannkaka, men proportionerna: det måste vara mindre? Glutenfria varianter uppskattas; det får hela släkter då en allergiker finns.

Annelie

2018-12-14

Skulle vilja göra den glutenfri, har ni nåt bra recept då, vilket mjöl och hur mycket?

Hanna

2018-12-14

Jag har gjort en variant av denna som hade ugnsbakad lax i samt gräslök och rivet citronskal, men då blir den ju mer somrig. Den var oerhört god och dryg bjudmat.

Mari

2018-12-13

Går denna att förbereda dagen innan?

Lena Margareta

2018-12-13

Hur stor långpanna skall det vara

Gudrun

2018-12-12

Berit. Det står längst upp. 175 grader. 😊

Berit

2018-12-12

Hur många grader skall ugnen ha när man skall grädda omeletten

Coop

2018-12-12

Hej Emelie! Vi beklagar att det blivit otydligt. Det ska vara kallrökt lax, och vi ska se till att den sorten väljs när man vill handla ingredienserna. Tack för att du uppmärksammade oss på det! hälsar Elsa, webbredaktör

Emelie

2018-12-10

Har en fråga, i receptet står det rökt lax, i texten står det kallrökt lax men om man väljer köp hem receptet så får man upp varmrökt lax. Vilken lax ska det vara? :)

Liknande recept

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

(4)

Dansk gubbröra

(29)

Cocotter med babyspenat, örter och västerbottensost

(2)

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

(13)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

(2)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 75 g smör
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 5 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • smör eller neutral olja
  • 200 g färskost, rumsvarm
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 200 g skivad kallrökt lax
  • Picklad rödlök
  • 2 små rödlökar
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

Betyg (1-5):
3.94 (83 betyg)

Perfekt komplement på julbordet, en lätt omelett med färskost och kallrökt lax smaksatt med pepparrot. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt, gärna med en mandolin. Koka upp socker, ättika och vatten. Slå den varma lagen över löken och låt svalna.
  2. Smält smöret och vispa i mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Låt sjuda 3-5 min, rör då och då. Ta från värmen. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje ägg. Salta.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsplåt, smöra eller olja det lätt och häll ut äggsmeten så att den täcker hela pappret. Grädda omeletten i nedre delen av ugnen ca 11 min. Låt svalna.
  4. Rör färskosten krämig och blanda ner pepparroten. Bred färskosten varsamt över omeletten, lägg på laxskivorna och rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Skär i skivor och garnera med picklad rödlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-01-07

Hej Sophie! Det ska fungera bra att rulla den dagen efter. Hanna, webbredaktör

CJ

2018-12-25

Gjorde glutenfritt med rismjöl istället och några matskedar psylliumhusk. Höll tiderna och blev bra. Supergott med picklade rödlöken!

Ulrika

2018-12-23

Rättelse: samma procedur men med Lailas mjölmix...

Ulrika

2018-12-23

GLUTENFRI: jag gjorde som Veronica nedan, som procedur det med Lailas mjölmix (blå) och lät det sjuda max 2 min innan jag vispade ner äggen. I ugnen ca min. Gick superlätt att både bre på osten och att rulla ihop!

Sophie

2018-12-22

Ska den rullas när den är varm eller går det att göra det dagen efter?

Veronica

2018-12-21

GLUTENFRITT har nu provat receptet med Lailas mjölmix istället för vetemjöl, samma mängd och tillvägagångssätt. Stryk att det ska sjuda i tre minuter, det blir tapetklister rätt fort. Man får vispa noga samt noga mellan varje ägg. Den måste gräddas längre än 11 minuter, när den reser sig och ser ut som en kaka är den klar. Smakar bra och blev jättebra! Bre försiktigt och bre när bottnen är varm så att osten smälter lite, den är lite bräcklig

Coop

2018-12-21

Hej Anja! Det står i receptet, 75 g smör och temperatur 175 grader. Till att smörja bakplåtspappret räcker det med någon matsked. /Elsa, webbredaktör

Coop

2018-12-21

Glutenfritt: Hej alla som frågar om glutenfri variant! Det är inte provlagat, med prova med glutenfritt mjöl eller kikärtsmjöl. Och berätta gärna hur det går sedan. Lycka till med julmaten! Elsa, webbredaktör

Coop

2018-12-21

Hej Ingrid! En stor långpanna/ugnsplåt blir lagom. Lycka till! Elsa, webbredaktör

Sophie

2018-12-19

Varför svarar inte coop på förfrågan om glutenfritt recept??? Vi är många som vill ha det!

Anja

2018-12-18

Hur mycket smör ska det vara och vilken temperatur på ugnen?

Ingrid

2018-12-17

Vilken storlek på långpanna bör man ha ?

Coop

2018-12-17

Mari: Hej! Den går bra att förbereda dagen före servering och förvara i kylen. Lycka till och god jul! /Elsa, webbredaktör

Coop

2018-12-17

Hej Lena Margareta! En stor långpanna/ugnsplåt blir lagom. Lycka till! Elsa, webbredaktör

Bodil

2018-12-17

Gör den här med smörstekt lök, ansjovis och dill som fyllning. Passar som förrätt året runt! Jag vänder omeletten med ett extra bakplåtspapper så att botten blir den sida jag brer fyllningen på. Ser ut som att det är så på bilden också. Blir finare på tallriken och fyllningen får bättre fäste på omeletten. Vill också påpeka att eventuella rester går utmärkt att frysa in!

Lena

2018-12-16

En till som vill veta hur man lyckas med omelettsnurrorn glutenfria.

Katarina

2018-12-15

Jag vill också gärna ha tips på hur jag kan göra den glutenfri

Anna

2018-12-15

Jag vill också gärna veta hur man gör den glutenfri? Majsmjöl/maizena går ju bar till pannkaka, men proportionerna: det måste vara mindre? Glutenfria varianter uppskattas; det får hela släkter då en allergiker finns.

Annelie

2018-12-14

Skulle vilja göra den glutenfri, har ni nåt bra recept då, vilket mjöl och hur mycket?

Hanna

2018-12-14

Jag har gjort en variant av denna som hade ugnsbakad lax i samt gräslök och rivet citronskal, men då blir den ju mer somrig. Den var oerhört god och dryg bjudmat.

Mari

2018-12-13

Går denna att förbereda dagen innan?

Lena Margareta

2018-12-13

Hur stor långpanna skall det vara

Gudrun

2018-12-12

Berit. Det står längst upp. 175 grader. 😊

Berit

2018-12-12

Hur många grader skall ugnen ha när man skall grädda omeletten

Coop

2018-12-12

Hej Emelie! Vi beklagar att det blivit otydligt. Det ska vara kallrökt lax, och vi ska se till att den sorten väljs när man vill handla ingredienserna. Tack för att du uppmärksammade oss på det! hälsar Elsa, webbredaktör

Emelie

2018-12-10

Har en fråga, i receptet står det rökt lax, i texten står det kallrökt lax men om man väljer köp hem receptet så får man upp varmrökt lax. Vilken lax ska det vara? :)

Liknande recept

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

(4)

Dansk gubbröra

(29)

Cocotter med babyspenat, örter och västerbottensost

(2)

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

(13)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies