För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

Betyg (1-5):
3.5 (205 betyg)

Perfekt komplement på julbordet, en lätt omelett med färskost och kallrökt lax smaksatt med pepparrot. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 5 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 75 g smör eller neutral olja
  • 200 g färskost, rumsvarm
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 200 g skivad kallrökt lax
  • Picklad rödlök
  • 2 små rödlökar
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt, gärna med en mandolin. Koka upp socker, ättika och vatten. Slå den varma lagen över löken och låt svalna.
  2. Smält smöret och vispa i mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Låt sjuda 3-5 min, rör då och då. Ta från värmen. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje ägg. Salta.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsplåt, smöra eller olja det lätt och häll ut äggsmeten så att den täcker hela pappret. Grädda omeletten i nedre delen av ugnen ca 11 min. Låt svalna.
  4. Rör färskosten krämig och blanda ner pepparroten. Bred färskosten varsamt över omeletten, lägg på laxskivorna och rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Skär i skivor och garnera med picklad rödlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Katarina! Det ska vara 75 g smör till äggsmeten och 75 g att smöra med.

Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Christina! Det ska vara en vanlig ugnsplåt.

Christina

2019-12-24

Ni säger stor långpanna men inte hur stor? Saknar mått?.

katarina

2019-12-24

det står 75 gr smör vid 2 tillfällen i receptet ???? det står i receptet.... 75 gr smör eller neutral olja ovan för färskosten Ska man ha det till och i oströran för inte tänkte ni väl att det går åt 75 gr till att smöra pappret? För den första angivna mängden har jag ju använt till omelettsmeten ? så totalt 150 gr ? eller ?

Checkbox Coop

2019-12-23

Hej! Den går bra att förbereda dagen före servering och förvara i kylen. Lycka till och god jul!

Kicki

2019-12-22

Undrar om man kan göra den dagen före

Yvonne

2019-12-22

Kan man göra omeletten dagen innan?

Yvonne

2019-12-22

Kan man göra omeletten dagen innan?

Ewa

2019-12-21

Kan man förbereda omeletten i förväg och ha den i kylen ett par dagar?

Checkbox Coop

2019-12-20

Hej Birgitta Marianne! Det ska vara 75 g smör. God jul!

Checkbox Coop

2019-12-20

Hej Kerstin! Det stämmer. Det ska vara 1 ½ dl mjöl till 75 g smör. Lycka till :)

Checkbox Coop

2019-12-20

Hej Awa! Absolut, det går bra att byta ut laxen mot rökt kött om man vill :)

Checkbox Coop

2019-12-20

Hej Christine! Det ska vara 75 g smör. Lycka till :)

Carrosh

2019-12-17

Märkligt att kalla det omelett när smeten faktiskt är som en pannkakssmet. Omelett är bara ägg och mjölk, inget mjöl..

Marina

2019-12-17

Smält allt smör, rör i mjöl och sen mjölk och vispa slät.

Kjell

2019-12-16

Svara på frågorna tack!!

Gunnel

2019-12-16

Jag undrar hur mycket smör man ska smälta

Elda Bonora

2019-12-15

svarar Ni på frågorna? jag ser inte svaren !

Lena

2019-12-14

Varför rättar ni inte receptet så att mängden smör finns med?

Kerstin

2019-12-12

Mjölmängden kan inte stämma...

AWA

2019-12-12

Kan man byta ut laxen mot tex röktkött om man inte tål fisk ?

Renée

2019-12-10

75 g smör står inte med i receptet, iallafall inte på denna sida.. Jag har bakat den idag o den blev väldigt god 👏

Birgitta marianne

2019-12-09

Hur mycket smör eller olja skall tillsättas står inte i receptet.Tack

Christine

2019-12-08

Hur mycket smör/olja ska det vara att vispa ner mjölet i? Oklart recept! Skärpning!

Checkbox Coop

2019-01-07

Hej Sophie! Det ska fungera bra att rulla den dagen efter. Hanna, webbredaktör

CJ

2018-12-25

Gjorde glutenfritt med rismjöl istället och några matskedar psylliumhusk. Höll tiderna och blev bra. Supergott med picklade rödlöken!

Ulrika

2018-12-23

Rättelse: samma procedur men med Lailas mjölmix...

Ulrika

2018-12-23

GLUTENFRI: jag gjorde som Veronica nedan, som procedur det med Lailas mjölmix (blå) och lät det sjuda max 2 min innan jag vispade ner äggen. I ugnen ca min. Gick superlätt att både bre på osten och att rulla ihop!

Sophie

2018-12-22

Ska den rullas när den är varm eller går det att göra det dagen efter?

Veronica

2018-12-21

GLUTENFRITT har nu provat receptet med Lailas mjölmix istället för vetemjöl, samma mängd och tillvägagångssätt. Stryk att det ska sjuda i tre minuter, det blir tapetklister rätt fort. Man får vispa noga samt noga mellan varje ägg. Den måste gräddas längre än 11 minuter, när den reser sig och ser ut som en kaka är den klar. Smakar bra och blev jättebra! Bre försiktigt och bre när bottnen är varm så att osten smälter lite, den är lite bräcklig

Checkbox Coop

2018-12-21

Hej Anja! Det står i receptet, 75 g smör och temperatur 175 grader. Till att smörja bakplåtspappret räcker det med någon matsked. /Elsa, webbredaktör

Checkbox Coop

2018-12-21

Glutenfritt: Hej alla som frågar om glutenfri variant! Det är inte provlagat, med prova med glutenfritt mjöl eller kikärtsmjöl. Och berätta gärna hur det går sedan. Lycka till med julmaten! Elsa, webbredaktör

Checkbox Coop

2018-12-21

Hej Ingrid! En stor långpanna/ugnsplåt blir lagom. Lycka till! Elsa, webbredaktör

Sophie

2018-12-19

Varför svarar inte coop på förfrågan om glutenfritt recept??? Vi är många som vill ha det!

Anja

2018-12-18

Hur mycket smör ska det vara och vilken temperatur på ugnen?

Ingrid

2018-12-17

Vilken storlek på långpanna bör man ha ?

Checkbox Coop

2018-12-17

Mari: Hej! Den går bra att förbereda dagen före servering och förvara i kylen. Lycka till och god jul! /Elsa, webbredaktör

Checkbox Coop

2018-12-17

Hej Lena Margareta! En stor långpanna/ugnsplåt blir lagom. Lycka till! Elsa, webbredaktör

Bodil

2018-12-17

Gör den här med smörstekt lök, ansjovis och dill som fyllning. Passar som förrätt året runt! Jag vänder omeletten med ett extra bakplåtspapper så att botten blir den sida jag brer fyllningen på. Ser ut som att det är så på bilden också. Blir finare på tallriken och fyllningen får bättre fäste på omeletten. Vill också påpeka att eventuella rester går utmärkt att frysa in!

Lena

2018-12-16

En till som vill veta hur man lyckas med omelettsnurrorn glutenfria.

Katarina

2018-12-15

Jag vill också gärna ha tips på hur jag kan göra den glutenfri

Anna

2018-12-15

Jag vill också gärna veta hur man gör den glutenfri? Majsmjöl/maizena går ju bar till pannkaka, men proportionerna: det måste vara mindre? Glutenfria varianter uppskattas; det får hela släkter då en allergiker finns.

Annelie

2018-12-14

Skulle vilja göra den glutenfri, har ni nåt bra recept då, vilket mjöl och hur mycket?

Hanna

2018-12-14

Jag har gjort en variant av denna som hade ugnsbakad lax i samt gräslök och rivet citronskal, men då blir den ju mer somrig. Den var oerhört god och dryg bjudmat.

Mari

2018-12-13

Går denna att förbereda dagen innan?

Lena Margareta

2018-12-13

Hur stor långpanna skall det vara

Gudrun

2018-12-12

Berit. Det står längst upp. 175 grader. 😊

Berit

2018-12-12

Hur många grader skall ugnen ha när man skall grädda omeletten

Checkbox Coop

2018-12-12

Hej Emelie! Vi beklagar att det blivit otydligt. Det ska vara kallrökt lax, och vi ska se till att den sorten väljs när man vill handla ingredienserna. Tack för att du uppmärksammade oss på det! hälsar Elsa, webbredaktör

Emelie

2018-12-10

Har en fråga, i receptet står det rökt lax, i texten står det kallrökt lax men om man väljer köp hem receptet så får man upp varmrökt lax. Vilken lax ska det vara? :)

Liknande recept

Åstol royal med amerikansk äppelsill

(0)

Laxsallad med hackat ägg

(64)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(24)

Rulltårta med örter och romfyllning

(15)

Äggcocotte med varmrökt lax

(10)

Prästostpaj med ansjoviskräm

(5)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 5 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 75 g smör eller neutral olja
  • 200 g färskost, rumsvarm
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 200 g skivad kallrökt lax
  • Picklad rödlök
  • 2 små rödlökar
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

Betyg (1-5):
3.5 (205 betyg)

Perfekt komplement på julbordet, en lätt omelett med färskost och kallrökt lax smaksatt med pepparrot. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt, gärna med en mandolin. Koka upp socker, ättika och vatten. Slå den varma lagen över löken och låt svalna.
  2. Smält smöret och vispa i mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Låt sjuda 3-5 min, rör då och då. Ta från värmen. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje ägg. Salta.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsplåt, smöra eller olja det lätt och häll ut äggsmeten så att den täcker hela pappret. Grädda omeletten i nedre delen av ugnen ca 11 min. Låt svalna.
  4. Rör färskosten krämig och blanda ner pepparroten. Bred färskosten varsamt över omeletten, lägg på laxskivorna och rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Skär i skivor och garnera med picklad rödlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Katarina! Det ska vara 75 g smör till äggsmeten och 75 g att smöra med.

Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Christina! Det ska vara en vanlig ugnsplåt.

Christina

2019-12-24

Ni säger stor långpanna men inte hur stor? Saknar mått?.

katarina

2019-12-24

det står 75 gr smör vid 2 tillfällen i receptet ???? det står i receptet.... 75 gr smör eller neutral olja ovan för färskosten Ska man ha det till och i oströran för inte tänkte ni väl att det går åt 75 gr till att smöra pappret? För den första angivna mängden har jag ju använt till omelettsmeten ? så totalt 150 gr ? eller ?

Checkbox Coop

2019-12-23

Hej! Den går bra att förbereda dagen före servering och förvara i kylen. Lycka till och god jul!

Kicki

2019-12-22

Undrar om man kan göra den dagen före

Yvonne

2019-12-22

Kan man göra omeletten dagen innan?

Yvonne

2019-12-22

Kan man göra omeletten dagen innan?

Ewa

2019-12-21

Kan man förbereda omeletten i förväg och ha den i kylen ett par dagar?

Checkbox Coop

2019-12-20

Hej Birgitta Marianne! Det ska vara 75 g smör. God jul!

Checkbox Coop

2019-12-20

Hej Kerstin! Det stämmer. Det ska vara 1 ½ dl mjöl till 75 g smör. Lycka till :)

Checkbox Coop

2019-12-20

Hej Awa! Absolut, det går bra att byta ut laxen mot rökt kött om man vill :)

Checkbox Coop

2019-12-20

Hej Christine! Det ska vara 75 g smör. Lycka till :)

Carrosh

2019-12-17

Märkligt att kalla det omelett när smeten faktiskt är som en pannkakssmet. Omelett är bara ägg och mjölk, inget mjöl..

Marina

2019-12-17

Smält allt smör, rör i mjöl och sen mjölk och vispa slät.

Kjell

2019-12-16

Svara på frågorna tack!!

Gunnel

2019-12-16

Jag undrar hur mycket smör man ska smälta

Elda Bonora

2019-12-15

svarar Ni på frågorna? jag ser inte svaren !

Lena

2019-12-14

Varför rättar ni inte receptet så att mängden smör finns med?

Kerstin

2019-12-12

Mjölmängden kan inte stämma...

AWA

2019-12-12

Kan man byta ut laxen mot tex röktkött om man inte tål fisk ?

Renée

2019-12-10

75 g smör står inte med i receptet, iallafall inte på denna sida.. Jag har bakat den idag o den blev väldigt god 👏

Birgitta marianne

2019-12-09

Hur mycket smör eller olja skall tillsättas står inte i receptet.Tack

Christine

2019-12-08

Hur mycket smör/olja ska det vara att vispa ner mjölet i? Oklart recept! Skärpning!

Checkbox Coop

2019-01-07

Hej Sophie! Det ska fungera bra att rulla den dagen efter. Hanna, webbredaktör

CJ

2018-12-25

Gjorde glutenfritt med rismjöl istället och några matskedar psylliumhusk. Höll tiderna och blev bra. Supergott med picklade rödlöken!

Ulrika

2018-12-23

Rättelse: samma procedur men med Lailas mjölmix...

Ulrika

2018-12-23

GLUTENFRI: jag gjorde som Veronica nedan, som procedur det med Lailas mjölmix (blå) och lät det sjuda max 2 min innan jag vispade ner äggen. I ugnen ca min. Gick superlätt att både bre på osten och att rulla ihop!

Sophie

2018-12-22

Ska den rullas när den är varm eller går det att göra det dagen efter?

Veronica

2018-12-21

GLUTENFRITT har nu provat receptet med Lailas mjölmix istället för vetemjöl, samma mängd och tillvägagångssätt. Stryk att det ska sjuda i tre minuter, det blir tapetklister rätt fort. Man får vispa noga samt noga mellan varje ägg. Den måste gräddas längre än 11 minuter, när den reser sig och ser ut som en kaka är den klar. Smakar bra och blev jättebra! Bre försiktigt och bre när bottnen är varm så att osten smälter lite, den är lite bräcklig

Checkbox Coop

2018-12-21

Hej Anja! Det står i receptet, 75 g smör och temperatur 175 grader. Till att smörja bakplåtspappret räcker det med någon matsked. /Elsa, webbredaktör

Checkbox Coop

2018-12-21

Glutenfritt: Hej alla som frågar om glutenfri variant! Det är inte provlagat, med prova med glutenfritt mjöl eller kikärtsmjöl. Och berätta gärna hur det går sedan. Lycka till med julmaten! Elsa, webbredaktör

Checkbox Coop

2018-12-21

Hej Ingrid! En stor långpanna/ugnsplåt blir lagom. Lycka till! Elsa, webbredaktör

Sophie

2018-12-19

Varför svarar inte coop på förfrågan om glutenfritt recept??? Vi är många som vill ha det!

Anja

2018-12-18

Hur mycket smör ska det vara och vilken temperatur på ugnen?

Ingrid

2018-12-17

Vilken storlek på långpanna bör man ha ?

Checkbox Coop

2018-12-17

Mari: Hej! Den går bra att förbereda dagen före servering och förvara i kylen. Lycka till och god jul! /Elsa, webbredaktör

Checkbox Coop

2018-12-17

Hej Lena Margareta! En stor långpanna/ugnsplåt blir lagom. Lycka till! Elsa, webbredaktör

Bodil

2018-12-17

Gör den här med smörstekt lök, ansjovis och dill som fyllning. Passar som förrätt året runt! Jag vänder omeletten med ett extra bakplåtspapper så att botten blir den sida jag brer fyllningen på. Ser ut som att det är så på bilden också. Blir finare på tallriken och fyllningen får bättre fäste på omeletten. Vill också påpeka att eventuella rester går utmärkt att frysa in!

Lena

2018-12-16

En till som vill veta hur man lyckas med omelettsnurrorn glutenfria.

Katarina

2018-12-15

Jag vill också gärna ha tips på hur jag kan göra den glutenfri

Anna

2018-12-15

Jag vill också gärna veta hur man gör den glutenfri? Majsmjöl/maizena går ju bar till pannkaka, men proportionerna: det måste vara mindre? Glutenfria varianter uppskattas; det får hela släkter då en allergiker finns.

Annelie

2018-12-14

Skulle vilja göra den glutenfri, har ni nåt bra recept då, vilket mjöl och hur mycket?

Hanna

2018-12-14

Jag har gjort en variant av denna som hade ugnsbakad lax i samt gräslök och rivet citronskal, men då blir den ju mer somrig. Den var oerhört god och dryg bjudmat.

Mari

2018-12-13

Går denna att förbereda dagen innan?

Lena Margareta

2018-12-13

Hur stor långpanna skall det vara

Gudrun

2018-12-12

Berit. Det står längst upp. 175 grader. 😊

Berit

2018-12-12

Hur många grader skall ugnen ha när man skall grädda omeletten

Checkbox Coop

2018-12-12

Hej Emelie! Vi beklagar att det blivit otydligt. Det ska vara kallrökt lax, och vi ska se till att den sorten väljs när man vill handla ingredienserna. Tack för att du uppmärksammade oss på det! hälsar Elsa, webbredaktör

Emelie

2018-12-10

Har en fråga, i receptet står det rökt lax, i texten står det kallrökt lax men om man väljer köp hem receptet så får man upp varmrökt lax. Vilken lax ska det vara? :)

Liknande recept

Åstol royal med amerikansk äppelsill

(0)

Laxsallad med hackat ägg

(64)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(24)

Rulltårta med örter och romfyllning

(15)

Äggcocotte med varmrökt lax

(10)

Prästostpaj med ansjoviskräm

(5)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)