Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor
  • Tid 30 min + 1 tim 15 min i ugn
  • Ugn 175º

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

3 (2 betyg)

Morotslåda med ris och morötter smaksatt med juliga kryddor. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering.

  • Tillagningstid 30 min + 1 tim 15 min i ugn
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1.5 dl rundkornigt ris
  • 1 dl vatten
  • 1 msk smör
  • 5 dl vispgrädde
  • 500 g morötter, fint rivna
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka ris, vatten och smör på låg värme tills nästan allt vatten kokat bort. Tillsätt grädde och koka upp under omrörning.

  2. 2

    Sänk värmen och låt småkoka under lock ca 15 min. Låt svalna.Blanda gröten med morötter, mandelmjöl, kryddor, salt, sirap och ägg.

  3. 3

    Häll i en smord ugnssäker form. Strö över ströbröd och klicka på smör. Grädda mitt i ugnen ca 1 tim och 15 min.

Servering

Servera morotslådan till de kryddiga köttbullarna eller revbensspjällen.
Se alla Lotta Lundgrens julrecept
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar