Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel
  • Tid 60 min + 1 tim i kyl
  • Ugn 200º

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

5 (2 betyg)

Mandelmusslor på klassiskt vis fyllda med grädde och hallonsylt. Recept av Lotta Lundgren. Tips,går bra att förbereda och frysa in

  • Tillagningstid 60 min + 1 tim i kyl
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

40 stycken
  • 100 g mandel, med skal
  • 300 g vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 bittermandlar, finrivna
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g smör, rumsvarmt och smält smör till formarna
Fyllning
  • vispgrädde
  • hallonsylt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rosta mandlarna i torr stekpanna tills de får färg. Låt mandlarna svalna och mixa till ett fint pulver i en matberedare monterad med kniv. Rör ihop med resten av de torra ingredienserna.

  2. 2

    Tillsätt smöret och nyp ihop till en deg. Låt degen vila minst 1 tim i kyl. Pensla mandelmusselformar med smält smör.

  3. 3

    Ta en bit av degen och knåda den lätt i handen så den mjuknar lite och tryck ut den i formen. Ju tunnare deg och mindre form, desto fler och sprödare kakor.

  4. 4

    Nagga ev botten och grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 min. Stjälp upp kakorna medan de fortfarande är varma. Fyll de kalla mandelmusslorna med vispad grädde och en klick hallonsylt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
För att lyckas är det viktigt att väga mjölet och att ha rumstempererat smör.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Se alla Lotta Lundgrens julrecept
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar