Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Mandelmusslor på klassiskt vis fyllda med grädde och hallonsylt. Recept av Lotta Lundgren. Tips,går bra att förbereda och frysa in

Tillagningstid: 60 min + 1 tim i kyl
Ugnstemperatur:200º
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 100 g mandel, med skal
  • 300 g vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 bittermandlar, finrivna
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g smör, rumsvarmt och smält smör till formarna
  • Fyllning
  • vispgrädde
  • hallonsylt

Gör så här

  1. Rosta mandlarna i torr stekpanna tills de får färg. Låt mandlarna svalna och mixa till ett fint pulver i en matberedare monterad med kniv. Rör ihop med resten av de torra ingredienserna.
  2. Tillsätt smöret och nyp ihop till en deg. Låt degen vila minst 1 tim i kyl. Pensla mandelmusselformar med smält smör.
  3. Ta en bit av degen och knåda den lätt i handen så den mjuknar lite och tryck ut den i formen. Ju tunnare deg och mindre form, desto fler och sprödare kakor.
  4. Nagga ev botten och grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 min. Stjälp upp kakorna medan de fortfarande är varma. Fyll de kalla mandelmusslorna med vispad grädde och en klick hallonsylt.

Tips

För att lyckas är det viktigt att väga mjölet och att ha rumstempererat smör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarberpaj - Coop

(42)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Citroncheesecake med passionsfrukt - Coop

(395)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(21)

Hemavans äppelkaka - Coop

(148)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 100 g mandel, med skal
  • 300 g vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 bittermandlar, finrivna
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g smör, rumsvarmt och smält smör till formarna
  • Fyllning
  • vispgrädde
  • hallonsylt

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Mandelmusslor på klassiskt vis fyllda med grädde och hallonsylt. Recept av Lotta Lundgren. Tips,går bra att förbereda och frysa in

Tillagningstid: 60 min + 1 tim i kyl
Ugnstemperatur:200º
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta mandlarna i torr stekpanna tills de får färg. Låt mandlarna svalna och mixa till ett fint pulver i en matberedare monterad med kniv. Rör ihop med resten av de torra ingredienserna.
  2. Tillsätt smöret och nyp ihop till en deg. Låt degen vila minst 1 tim i kyl. Pensla mandelmusselformar med smält smör.
  3. Ta en bit av degen och knåda den lätt i handen så den mjuknar lite och tryck ut den i formen. Ju tunnare deg och mindre form, desto fler och sprödare kakor.
  4. Nagga ev botten och grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 min. Stjälp upp kakorna medan de fortfarande är varma. Fyll de kalla mandelmusslorna med vispad grädde och en klick hallonsylt.

Tips

För att lyckas är det viktigt att väga mjölet och att ha rumstempererat smör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarberpaj - Coop

(42)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Citroncheesecake med passionsfrukt - Coop

(395)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(21)

Hemavans äppelkaka - Coop

(148)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies