Lotta Lundgren - Lottas palak paneer
  • Tid 40 min

Lotta Lundgren - Lottas palak paneer

3.49 (53 betyg)

Goda smakrika små ricottabollar i en härlig spenatcurry. Serveras med ett varmt naan-bröd. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 27

Ingredienser

4 portioner
  • 2.5 dl jasminris
  • 300 g fryst bladspenat, tinad
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk smör
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk mald muskotnöt
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.25 tsk cayennepeppar
  • 20 g färsk ingefära
  • 125 g färska körsbärstomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 250 g ricotta
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 msk smör
Naanbröd
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten, fingervarmt
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 50 g smör, smält
  • neutral olja till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Krama lätt ur vätskan ur spenaten. Fräs löken i smör på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt alla torra kryddor och låt steka med någon minut.

  2. 2

    Riv ingefäran grovt och pressa ingefärssaften ner i pannan. Tillsätt spenat, tomater, crème fraiche och vitlök. Låt sjuda någon minut och smaka av med salt.

  3. 3

    Skär upp ricottan grovt i kuber, vänd i vetemjöl och stek i smör tills osten fått färg runt om.Fördela spenatgrytan på tallrikar och toppa med osten. Servera med kokt ris och naanbröd.

Naanbröd:

  1. 1

    Lös upp jästen i vattnet och tillsätt socker, salt och hälften av mjölet. Tillsätt ägg och smör och rör till en slät smet. Häll i resten av mjölet och arbeta degen ca 10 min. Låt jäsa ca 20 min.

  2. 2

    Dela i åtta bitar och platta till så tunt det går med mjöliga händer. Stek bröden i olja på båda sidor till fin färg.

Sätt ett betyg

15 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anders

    Jag har bara goda erfarenheter av dethär receptet, och ikväll blir det tredje gången! Hade inget problem med ricottan heller, det var ju bara att skära kuber. (Ska testa med Appetinas paneerost vid tillfälle också.)

  • Coop

    Anna - 2 tsk, tyvärr hade det fallit bort ur listan. Nu är det tillagt. /Elsa, webbredaktör

  • Anna

    Hur mycket salt ska det vara i brödet? Det framgår inte av receptet.

  • Webbredaktör Elsa

    Linda - vad synd att du inte gillade receptet. Vänder man ricottan upp och ner och stjälper ur den ur burken brukar det gå att skära bitar.

Visa fler