Lotta Lundgren - Lottas palak paneer

Betyg (1-5):
3.56 (72 betyg)

Goda smakrika små ricottabollar i en härlig spenatcurry. Serveras med ett varmt naan-bröd. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (25)
  • 2.5 dl jasminris
  • 300 g fryst bladspenat, tinad
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk mald muskotnöt
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.25 tsk cayennepeppar
  • 20 g färsk ingefära
  • 125 g färska körsbärstomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 250 g ricotta
  • 1 msk smör
  • Naanbröd
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten, fingervarmt
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 50 g smör, smält
  • neutral olja till stekning

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Krama lätt ur vätskan ur spenaten. Fräs löken i smör på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt alla torra kryddor och låt steka med någon minut.
  2. Riv ingefäran grovt och pressa ingefärssaften ner i pannan. Tillsätt spenat, tomater, crème fraiche och vitlök. Låt sjuda någon minut och smaka av med salt.
  3. Skär upp ricottan grovt i kuber, vänd i vetemjöl och stek i smör tills osten fått färg runt om.Fördela spenatgrytan på tallrikar och toppa med osten. Servera med kokt ris och naanbröd.

Naanbröd:

  1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt socker, salt och hälften av mjölet. Tillsätt ägg och smör och rör till en slät smet. Häll i resten av mjölet och arbeta degen ca 10 min. Låt jäsa ca 20 min.
  2. Dela i åtta bitar och platta till så tunt det går med mjöliga händer. Stek bröden i olja på båda sidor till fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



COOP-gubben

2019-02-03

Gott tyckte jag men GG föll det inte i smaken. Fyra av fem knorrar!

Coop

2019-01-22

Hej Johnny Thunders Il! Vilka ingredienser är det du saknar i beskrivningen? När vi läser igenom receptet verkar alla vara med. /Elsa, webbredaktör

Johnny Thunders ll

2019-01-21

Gott men slarvigt skrivet recept. Flera av ingredienserna återkommer inte i ”gör så här”. Man får scrolla fram och tillbaka och hoppas att man adderar saker på rätt ställe.

Anders

2018-12-13

Jag har bara goda erfarenheter av dethär receptet, och ikväll blir det tredje gången! Hade inget problem med ricottan heller, det var ju bara att skära kuber. (Ska testa med Appetinas paneerost vid tillfälle också.)

Coop

2018-12-12

Anna - 2 tsk, tyvärr hade det fallit bort ur listan. Nu är det tillagt. /Elsa, webbredaktör

Anna

2018-12-01

Hur mycket salt ska det vara i brödet? Det framgår inte av receptet.

Webbredaktör Elsa

2018-10-26

Linda - vad synd att du inte gillade receptet. Vänder man ricottan upp och ner och stjälper ur den ur burken brukar det gå att skära bitar.

Linda

2018-10-21

Det här var INTE alls gott o jag lagade receptet exakt enligt beskrivning. Och ricotta är en krämig färskost. Hur ska den gå att skära i bitar? Fick ta ut små klickar istället o rulla i mjöl men de föll ju bara sönder i pannan. Det enda som blev bra var brödet. Men skulle haft lite sås att doppa det i...

Coop redaktör

2018-10-16

Till Sami: Kostnaden för 4 personer beräknas på den mängd av varje enskild ingrediens som används i receptet. Man kan behöva köpa en större förpackning av ingredienserna än den mängd som används i receptet och då blir varukorgen dyrare än 80 kronor.

Soheila från Kalmar

2018-10-13

Det var väldigt gott, brödet var lätt och smakade gott.jag penslade lite vitlök& hackade färsk koriander på det. Bra kombination på kryddorna, man har en hel del av det hemma redan.

Cecilia

2018-10-13

Naanbrödet blev förvånansvärt gott! Gräddade i stekpannan på medelvärme (5/10) och ca 1-2 minuter per sida.

Sami

2018-10-12

Bara kryddorna går på 80:- på coop, hur menar ni att detta ska kosta 80:- totalt?🤔

Emma

2018-10-06

Helt okej! Nästa gång ska jag krydda lite extra då jag gillar ännu mer indisk smak, och kanske använda halloumiost då jag saknade lite tuggmotstånd. Enkel och snabb rätt ändå!

Britt

2018-10-04

Vi smaskade i oss och behövde inte hävda att vår matkompetens är större. Gillade maten som ett bra och smakfullt vardagsalternativ. Gilla:)

Karolina

2018-10-03

Lättlagad rätt. Bra för dem som vill ha mycket smak men utan chilihetta !

MalinmedM

2018-10-02

Det är ju annars oförskämt lätt att göra egen paneer. Koka upp en liter gammaldags (ohomogeniserad) mjölk, när den kokar, stäng av värmen och häll i lite pressad citron eller vit vinäger och snart har du en ost. Häll av kokvattnet och lägg ostmassan i press i en handduk. Klart att steka!

Owe

2018-10-02

Lotta Lundgren väljer göra indiskt igen, som vanligt hon ingen koll på hur man gör det. Fryst spenat, malda kryddor och ricotta ost på det. Jösses säger jag bara.

Ylva

2018-10-02

Det blir ännu smidigare med färdig paneerost från Arla :)

Liknande recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lökpaj med smördeg

(30)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)
25 st
  • Ingredienser (25)
  • 2.5 dl jasminris
  • 300 g fryst bladspenat, tinad
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk mald muskotnöt
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.25 tsk cayennepeppar
  • 20 g färsk ingefära
  • 125 g färska körsbärstomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 250 g ricotta
  • 1 msk smör
  • Naanbröd
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten, fingervarmt
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 50 g smör, smält
  • neutral olja till stekning

Lotta Lundgren - Lottas palak paneer

Betyg (1-5):
3.56 (72 betyg)

Goda smakrika små ricottabollar i en härlig spenatcurry. Serveras med ett varmt naan-bröd. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Krama lätt ur vätskan ur spenaten. Fräs löken i smör på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt alla torra kryddor och låt steka med någon minut.
  2. Riv ingefäran grovt och pressa ingefärssaften ner i pannan. Tillsätt spenat, tomater, crème fraiche och vitlök. Låt sjuda någon minut och smaka av med salt.
  3. Skär upp ricottan grovt i kuber, vänd i vetemjöl och stek i smör tills osten fått färg runt om.Fördela spenatgrytan på tallrikar och toppa med osten. Servera med kokt ris och naanbröd.

Naanbröd:

  1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt socker, salt och hälften av mjölet. Tillsätt ägg och smör och rör till en slät smet. Häll i resten av mjölet och arbeta degen ca 10 min. Låt jäsa ca 20 min.
  2. Dela i åtta bitar och platta till så tunt det går med mjöliga händer. Stek bröden i olja på båda sidor till fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



COOP-gubben

2019-02-03

Gott tyckte jag men GG föll det inte i smaken. Fyra av fem knorrar!

Coop

2019-01-22

Hej Johnny Thunders Il! Vilka ingredienser är det du saknar i beskrivningen? När vi läser igenom receptet verkar alla vara med. /Elsa, webbredaktör

Johnny Thunders ll

2019-01-21

Gott men slarvigt skrivet recept. Flera av ingredienserna återkommer inte i ”gör så här”. Man får scrolla fram och tillbaka och hoppas att man adderar saker på rätt ställe.

Anders

2018-12-13

Jag har bara goda erfarenheter av dethär receptet, och ikväll blir det tredje gången! Hade inget problem med ricottan heller, det var ju bara att skära kuber. (Ska testa med Appetinas paneerost vid tillfälle också.)

Coop

2018-12-12

Anna - 2 tsk, tyvärr hade det fallit bort ur listan. Nu är det tillagt. /Elsa, webbredaktör

Anna

2018-12-01

Hur mycket salt ska det vara i brödet? Det framgår inte av receptet.

Webbredaktör Elsa

2018-10-26

Linda - vad synd att du inte gillade receptet. Vänder man ricottan upp och ner och stjälper ur den ur burken brukar det gå att skära bitar.

Linda

2018-10-21

Det här var INTE alls gott o jag lagade receptet exakt enligt beskrivning. Och ricotta är en krämig färskost. Hur ska den gå att skära i bitar? Fick ta ut små klickar istället o rulla i mjöl men de föll ju bara sönder i pannan. Det enda som blev bra var brödet. Men skulle haft lite sås att doppa det i...

Coop redaktör

2018-10-16

Till Sami: Kostnaden för 4 personer beräknas på den mängd av varje enskild ingrediens som används i receptet. Man kan behöva köpa en större förpackning av ingredienserna än den mängd som används i receptet och då blir varukorgen dyrare än 80 kronor.

Soheila från Kalmar

2018-10-13

Det var väldigt gott, brödet var lätt och smakade gott.jag penslade lite vitlök& hackade färsk koriander på det. Bra kombination på kryddorna, man har en hel del av det hemma redan.

Cecilia

2018-10-13

Naanbrödet blev förvånansvärt gott! Gräddade i stekpannan på medelvärme (5/10) och ca 1-2 minuter per sida.

Sami

2018-10-12

Bara kryddorna går på 80:- på coop, hur menar ni att detta ska kosta 80:- totalt?🤔

Emma

2018-10-06

Helt okej! Nästa gång ska jag krydda lite extra då jag gillar ännu mer indisk smak, och kanske använda halloumiost då jag saknade lite tuggmotstånd. Enkel och snabb rätt ändå!

Britt

2018-10-04

Vi smaskade i oss och behövde inte hävda att vår matkompetens är större. Gillade maten som ett bra och smakfullt vardagsalternativ. Gilla:)

Karolina

2018-10-03

Lättlagad rätt. Bra för dem som vill ha mycket smak men utan chilihetta !

MalinmedM

2018-10-02

Det är ju annars oförskämt lätt att göra egen paneer. Koka upp en liter gammaldags (ohomogeniserad) mjölk, när den kokar, stäng av värmen och häll i lite pressad citron eller vit vinäger och snart har du en ost. Häll av kokvattnet och lägg ostmassan i press i en handduk. Klart att steka!

Owe

2018-10-02

Lotta Lundgren väljer göra indiskt igen, som vanligt hon ingen koll på hur man gör det. Fryst spenat, malda kryddor och ricotta ost på det. Jösses säger jag bara.

Ylva

2018-10-02

Det blir ännu smidigare med färdig paneerost från Arla :)

Liknande recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lökpaj med smördeg

(30)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies