Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto
  • Tid 30 min

Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto

4.6 (30 betyg)

Fräsch sallad på gröna linser och ärtor, funkar lika bra utan bacon. Recept från Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl torkade gröna linser
  • 140 g bacon
  • 300 g frysta haricots verts
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 70 g färsk spenat
  • 30 g parmesan
Mandelpesto
  • 1 dl sötmandel
  • 50 g smör
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft av halva.
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj och koka linserna mjuka, ca 15 min på låg värme.

Mandelpesto:

  1. 1

    Rosta mandlarna i torr stekpanna tills de har mörkbruna fläckar. Mixa eller finhacka mandeln till ett fint kross. Smält smöret i en kastrulloch bryn på låg värme tills det doftar knäck. Häll i mandeln, honung och salt. Blanda i citronskal och saft, rör om och ställ åt sidan.

  2. 2

    Stek bacon knaprigt i en het stekpanna. Koka haricots verts och ärter i saltat vatten 1 min.

  3. 3

    Vänd varsamt runt linserna med peston. Varva spenat, ärter, bönor och linser på ett fat och toppa medhyvlad parmesan och bacon brutet i mindre bitar. Servera salladen med Lottas enkla hembakta bröd. Receptet hittar du här på coop.se.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Lotta Lundgren lagar ljummen linssallad med mandelpesto

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Emilia

    En favoriträtt! Älskar den! Tar halloumi istället för bacon pga är vegetarianer och det blir supersmarrigt.

  • Marie

    Jättegott! Hade i klyftade cocktailtomater också.

  • Lena

    Det skulle va bra om recepten var näringsdeklarerade

  • Lena

    Jättegod sallad! Tog vaxbönor istf haricot verts. För färgens skull.

Visa fler