Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto

Betyg (1-5):
4.48 (31 betyg)

Fräsch sallad på gröna linser och ärtor, funkar lika bra utan bacon. Recept från Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 dl torkade gröna linser
  • 140 g bacon
  • 300 g frysta haricots verts
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 70 g färsk spenat
  • 30 g parmesan
  • Mandelpesto
  • 1 dl sötmandel
  • 50 g smör
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft av halva.

Gör så här

  1. Skölj och koka linserna mjuka, ca 15 min på låg värme.

Mandelpesto:

  1. Rosta mandlarna i torr stekpanna tills de har mörkbruna fläckar. Mixa eller finhacka mandeln till ett fint kross. Smält smöret i en kastrulloch bryn på låg värme tills det doftar knäck. Häll i mandeln, honung och salt. Blanda i citronskal och saft, rör om och ställ åt sidan.
  2. Stek bacon knaprigt i en het stekpanna. Koka haricots verts och ärter i saltat vatten 1 min.
  3. Vänd varsamt runt linserna med peston. Varva spenat, ärter, bönor och linser på ett fat och toppa medhyvlad parmesan och bacon brutet i mindre bitar. Servera salladen med Lottas enkla hembakta bröd. Receptet hittar du här på coop.se.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-03-05

Otroligt gott! Men utan bacon förstås. Rimmad tofu eller hårdstekta kantareller/oumph är alternativ. Delade körsbärstomater är fint att blanda i.

Emilia

2018-04-02

En favoriträtt! Älskar den! Tar halloumi istället för bacon pga är vegetarianer och det blir supersmarrigt.

Marie

2017-07-04

Jättegott! Hade i klyftade cocktailtomater också.

Lena

2017-06-10

Det skulle va bra om recepten var näringsdeklarerade

Lena

2017-06-10

Jättegod sallad! Tog vaxbönor istf haricot verts. För färgens skull.

Anna

2017-06-10

Jättegod sallad! Doppade tunna skivor fast tofu (ej silkes) i färdigköpt grillmarinad och stekte hårt (knaprigt i kanterna) och serverade till istället för bacon. Blev en verklig hit!!

Nita

2017-05-25

Supergod matig sallad man blir mer mätt än vad man kan tro. Perfekt att ta med till lunch på jobbet.

Liknande recept

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(47)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(57)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(59)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(75)

Minestronesoppa med linser

(52)

Pasta med rotsaker och linser

(24)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)

Couscouspanna med fisk

(37)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 dl torkade gröna linser
  • 140 g bacon
  • 300 g frysta haricots verts
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 70 g färsk spenat
  • 30 g parmesan
  • Mandelpesto
  • 1 dl sötmandel
  • 50 g smör
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft av halva.

Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto

Betyg (1-5):
4.48 (31 betyg)

Fräsch sallad på gröna linser och ärtor, funkar lika bra utan bacon. Recept från Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj och koka linserna mjuka, ca 15 min på låg värme.

Mandelpesto:

  1. Rosta mandlarna i torr stekpanna tills de har mörkbruna fläckar. Mixa eller finhacka mandeln till ett fint kross. Smält smöret i en kastrulloch bryn på låg värme tills det doftar knäck. Häll i mandeln, honung och salt. Blanda i citronskal och saft, rör om och ställ åt sidan.
  2. Stek bacon knaprigt i en het stekpanna. Koka haricots verts och ärter i saltat vatten 1 min.
  3. Vänd varsamt runt linserna med peston. Varva spenat, ärter, bönor och linser på ett fat och toppa medhyvlad parmesan och bacon brutet i mindre bitar. Servera salladen med Lottas enkla hembakta bröd. Receptet hittar du här på coop.se.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-03-05

Otroligt gott! Men utan bacon förstås. Rimmad tofu eller hårdstekta kantareller/oumph är alternativ. Delade körsbärstomater är fint att blanda i.

Emilia

2018-04-02

En favoriträtt! Älskar den! Tar halloumi istället för bacon pga är vegetarianer och det blir supersmarrigt.

Marie

2017-07-04

Jättegott! Hade i klyftade cocktailtomater också.

Lena

2017-06-10

Det skulle va bra om recepten var näringsdeklarerade

Lena

2017-06-10

Jättegod sallad! Tog vaxbönor istf haricot verts. För färgens skull.

Anna

2017-06-10

Jättegod sallad! Doppade tunna skivor fast tofu (ej silkes) i färdigköpt grillmarinad och stekte hårt (knaprigt i kanterna) och serverade till istället för bacon. Blev en verklig hit!!

Nita

2017-05-25

Supergod matig sallad man blir mer mätt än vad man kan tro. Perfekt att ta med till lunch på jobbet.

Liknande recept

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(47)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(57)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(59)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(75)

Minestronesoppa med linser

(52)

Pasta med rotsaker och linser

(24)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)

Couscouspanna med fisk

(37)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies