För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto

Betyg (1-5):
4.39 (38 betyg)

Fräsch sallad på gröna linser och ärtor, funkar lika bra utan bacon. Recept från Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl torkade gröna linser
  • 140 g bacon
  • 300 g frysta haricots verts
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 70 g färsk spenat
  • 30 g parmesan
  • Mandelpesto
  • 1 dl sötmandel
  • 50 g smör
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft av halva.
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj och koka linserna mjuka, ca 15 min på låg värme.

Mandelpesto:

  1. Rosta mandlarna i torr stekpanna tills de har mörkbruna fläckar. Mixa eller finhacka mandeln till ett fint kross. Smält smöret i en kastrulloch bryn på låg värme tills det doftar knäck. Häll i mandeln, honung och salt. Blanda i citronskal och saft, rör om och ställ åt sidan.
  2. Stek bacon knaprigt i en het stekpanna. Koka haricots verts och ärter i saltat vatten 1 min.
  3. Vänd varsamt runt linserna med peston. Varva spenat, ärter, bönor och linser på ett fat och toppa medhyvlad parmesan och bacon brutet i mindre bitar. Servera salladen med Lottas enkla hembakta bröd. Receptet hittar du här på coop.se.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-03-05

Otroligt gott! Men utan bacon förstås. Rimmad tofu eller hårdstekta kantareller/oumph är alternativ. Delade körsbärstomater är fint att blanda i.

Emilia

2018-04-02

En favoriträtt! Älskar den! Tar halloumi istället för bacon pga är vegetarianer och det blir supersmarrigt.

Marie

2017-07-04

Jättegott! Hade i klyftade cocktailtomater också.

Lena

2017-06-10

Det skulle va bra om recepten var näringsdeklarerade

Lena

2017-06-10

Jättegod sallad! Tog vaxbönor istf haricot verts. För färgens skull.

Anna

2017-06-10

Jättegod sallad! Doppade tunna skivor fast tofu (ej silkes) i färdigköpt grillmarinad och stekte hårt (knaprigt i kanterna) och serverade till istället för bacon. Blev en verklig hit!!

Nita

2017-05-25

Supergod matig sallad man blir mer mätt än vad man kan tro. Perfekt att ta med till lunch på jobbet.

Liknande recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(152)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(71)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(64)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(83)

Kycklingbollar med dill och citron

(86)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(143)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(24)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 dl torkade gröna linser
  • 140 g bacon
  • 300 g frysta haricots verts
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 70 g färsk spenat
  • 30 g parmesan
  • Mandelpesto
  • 1 dl sötmandel
  • 50 g smör
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft av halva.
  • 0.5 tsk salt

Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto

Betyg (1-5):
4.39 (38 betyg)

Fräsch sallad på gröna linser och ärtor, funkar lika bra utan bacon. Recept från Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj och koka linserna mjuka, ca 15 min på låg värme.

Mandelpesto:

  1. Rosta mandlarna i torr stekpanna tills de har mörkbruna fläckar. Mixa eller finhacka mandeln till ett fint kross. Smält smöret i en kastrulloch bryn på låg värme tills det doftar knäck. Häll i mandeln, honung och salt. Blanda i citronskal och saft, rör om och ställ åt sidan.
  2. Stek bacon knaprigt i en het stekpanna. Koka haricots verts och ärter i saltat vatten 1 min.
  3. Vänd varsamt runt linserna med peston. Varva spenat, ärter, bönor och linser på ett fat och toppa medhyvlad parmesan och bacon brutet i mindre bitar. Servera salladen med Lottas enkla hembakta bröd. Receptet hittar du här på coop.se.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-03-05

Otroligt gott! Men utan bacon förstås. Rimmad tofu eller hårdstekta kantareller/oumph är alternativ. Delade körsbärstomater är fint att blanda i.

Emilia

2018-04-02

En favoriträtt! Älskar den! Tar halloumi istället för bacon pga är vegetarianer och det blir supersmarrigt.

Marie

2017-07-04

Jättegott! Hade i klyftade cocktailtomater också.

Lena

2017-06-10

Det skulle va bra om recepten var näringsdeklarerade

Lena

2017-06-10

Jättegod sallad! Tog vaxbönor istf haricot verts. För färgens skull.

Anna

2017-06-10

Jättegod sallad! Doppade tunna skivor fast tofu (ej silkes) i färdigköpt grillmarinad och stekte hårt (knaprigt i kanterna) och serverade till istället för bacon. Blev en verklig hit!!

Nita

2017-05-25

Supergod matig sallad man blir mer mätt än vad man kan tro. Perfekt att ta med till lunch på jobbet.

Liknande recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(152)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(71)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(64)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(83)

Kycklingbollar med dill och citron

(86)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(143)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(24)