För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lotta Lundgren - Kycklingspett med sticky rice

Betyg (1-5):
3.99 (78 betyg)

Kycklingspett med jordnötter och kokosmjölk. Recept från Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.75 dl ströbröd
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 msk kinesisk soja
  • Sticky rice
  • 2 dl jasminris
  • resterande kokosmjölk
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 50 g färsk ingefära, riven
  • Jordnötssås
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • salt
  • Till servering
  • 200 g frysta edamameböna med skal
  • flingsalt

Gör så här

  1. Rör ihop 1 dl av kokosmjölken (gärna den tjockare kokosmjölken överst i burken) med ströbröd, majsstärkelse, chili, vitlök och salt. Blanda med färsen till en jämn smet.
  2. Kläm fast smeten runt 8 spett och lägg på en plåt medbakplåtspapper. Pensla soja på färsspetten och strö över hackade jordnötter. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min till en innertemperatur på över 70°. Vänd spetten efter halva tiden.

Sticky rice:

  1. Blanda ris, resterande kokosmjölk, vatten, socker och salt i en kastrull. Vispa i majsstärkelsen. Pressa i saften från den rivna ingefäran, själva ingefärananvänds inte här. Koka upp och sänk värmen. Låt sjudaenligt anvisning på förpackningen och ta bort locket de sista min.
  2. Mixa jordnötter, vatten, socker och lime till en krämig sås. Smaka av med salt. Värm såsen försiktigt vid servering. Värm edamamebönor enligt anvisningen på förpackningen och servera med flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-21

Hej Marie. Du använder lite av kokosmjölken i steg 1 där du rör ihop den med ströbröd, majsstärkelse och kryddor. Mvh Maja, redaktör

Marie

2020-09-20

Det står att det ska vara resterande kokosmjölk i riset - resterande från vad?

Sofie

2020-07-26

Det är jättemärkligt att ni skriver att man ska koka upp riset som vanligt, trots att man kokar med mestadels kokosmjölk och inte vatten. Det här är ju i princip som en risgrynsgröt och måste röras hela tiden, annars bränner det fast i botten och hälften av riset blir kvar där.

Checkbox Coop

2020-04-21

Hej Lydia! Du kan ha 2 tsk majsstärkelse i spetten, 1 dl vatten och 1 tsk socker i riset och mängden jordnötter och vatten i såsen stämmer :) Vill du ha en tunnare sås kan du ha i lite mer vatten. Mvh Maja (redaktör)

Lydia

2020-04-20

1. Hur mycket majsstärkelse i kycklingspetten? 2. Hur mycket vatten till riset? 3. Hur mycket socker i riset? 4. Stämmer det verkligen att det ska vara 1dl vatten och 1dl jordnötter i såsen?

Emmy

2020-04-19

Vi tyckte det blev mycket gott! Vi åt riset, kycklingen (trädde den inte på spett) och såsen i salladsblad tillsammans med strimlad gurka.

My

2019-06-10

Kycklingspetten är jättegoda! Riset och såsen var väl sådär.

Gabriella

2018-06-17

Jättegott! Men hade bara tagit en halv lime till såsen om jag hade gjort om den. Lite surt blev det😉

Sofi

2018-01-30

Supergott! Riset blandade jag ihop och lät stå i kylen ett par timmar före tillagning. Jättesaftigt, milt och gott! Funkar med fläskfärs också!

Karolina

2018-01-14

Jättegoda spett! Riset blev inget vidare.

Malin

2017-06-29

Det absolut godaste riset jag någonsin ätit. Blev godkänt av alla i familjen och kommer absolut göras en gång till. Minst!

Anna

2017-06-05

Galet gott! Alla i familjen åt massor.

Monica

2017-06-02

Jättegott,men det blev för lite sås man får göra dubbel sats.

Cecilia

2017-04-06

Jättegott men det blev alldeles för lite ris, det var så gott att man i alla fall behöver 1 dl ris till!

Liknande recept

Surimicakes med fries

(12)

Krämig citronpasta med fisk

(50)

Lotta Lundgren - Couscous med tomat och fisk

(45)

Fiskgryta med tomat och curry

(24)

Fish and chips

(18)

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

(40)

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

(76)

Lotta Lundgren - Thailändska fishcakes

(70)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.75 dl ströbröd
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 msk kinesisk soja
  • Sticky rice
  • 2 dl jasminris
  • resterande kokosmjölk
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 50 g färsk ingefära, riven
  • Jordnötssås
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • salt
  • Till servering
  • 200 g frysta edamameböna med skal
  • flingsalt

Lotta Lundgren - Kycklingspett med sticky rice

Betyg (1-5):
3.99 (78 betyg)

Kycklingspett med jordnötter och kokosmjölk. Recept från Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop 1 dl av kokosmjölken (gärna den tjockare kokosmjölken överst i burken) med ströbröd, majsstärkelse, chili, vitlök och salt. Blanda med färsen till en jämn smet.
  2. Kläm fast smeten runt 8 spett och lägg på en plåt medbakplåtspapper. Pensla soja på färsspetten och strö över hackade jordnötter. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min till en innertemperatur på över 70°. Vänd spetten efter halva tiden.

Sticky rice:

  1. Blanda ris, resterande kokosmjölk, vatten, socker och salt i en kastrull. Vispa i majsstärkelsen. Pressa i saften från den rivna ingefäran, själva ingefärananvänds inte här. Koka upp och sänk värmen. Låt sjudaenligt anvisning på förpackningen och ta bort locket de sista min.
  2. Mixa jordnötter, vatten, socker och lime till en krämig sås. Smaka av med salt. Värm såsen försiktigt vid servering. Värm edamamebönor enligt anvisningen på förpackningen och servera med flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-21

Hej Marie. Du använder lite av kokosmjölken i steg 1 där du rör ihop den med ströbröd, majsstärkelse och kryddor. Mvh Maja, redaktör

Marie

2020-09-20

Det står att det ska vara resterande kokosmjölk i riset - resterande från vad?

Sofie

2020-07-26

Det är jättemärkligt att ni skriver att man ska koka upp riset som vanligt, trots att man kokar med mestadels kokosmjölk och inte vatten. Det här är ju i princip som en risgrynsgröt och måste röras hela tiden, annars bränner det fast i botten och hälften av riset blir kvar där.

Checkbox Coop

2020-04-21

Hej Lydia! Du kan ha 2 tsk majsstärkelse i spetten, 1 dl vatten och 1 tsk socker i riset och mängden jordnötter och vatten i såsen stämmer :) Vill du ha en tunnare sås kan du ha i lite mer vatten. Mvh Maja (redaktör)

Lydia

2020-04-20

1. Hur mycket majsstärkelse i kycklingspetten? 2. Hur mycket vatten till riset? 3. Hur mycket socker i riset? 4. Stämmer det verkligen att det ska vara 1dl vatten och 1dl jordnötter i såsen?

Emmy

2020-04-19

Vi tyckte det blev mycket gott! Vi åt riset, kycklingen (trädde den inte på spett) och såsen i salladsblad tillsammans med strimlad gurka.

My

2019-06-10

Kycklingspetten är jättegoda! Riset och såsen var väl sådär.

Gabriella

2018-06-17

Jättegott! Men hade bara tagit en halv lime till såsen om jag hade gjort om den. Lite surt blev det😉

Sofi

2018-01-30

Supergott! Riset blandade jag ihop och lät stå i kylen ett par timmar före tillagning. Jättesaftigt, milt och gott! Funkar med fläskfärs också!

Karolina

2018-01-14

Jättegoda spett! Riset blev inget vidare.

Malin

2017-06-29

Det absolut godaste riset jag någonsin ätit. Blev godkänt av alla i familjen och kommer absolut göras en gång till. Minst!

Anna

2017-06-05

Galet gott! Alla i familjen åt massor.

Monica

2017-06-02

Jättegott,men det blev för lite sås man får göra dubbel sats.

Cecilia

2017-04-06

Jättegott men det blev alldeles för lite ris, det var så gott att man i alla fall behöver 1 dl ris till!

Liknande recept

Surimicakes med fries

(12)

Krämig citronpasta med fisk

(50)

Lotta Lundgren - Couscous med tomat och fisk

(45)

Fiskgryta med tomat och curry

(24)

Fish and chips

(18)

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

(40)

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

(76)

Lotta Lundgren - Thailändska fishcakes

(70)