Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Här serveras allt på en plåt, kyckling och fänkål med couscous med smak av apelsin. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 1 kg frysta kycklingklubbor, tinade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 1 fänkål
  • 2.5 dl vatten
  • smör
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft
  • 2.5 dl couscous
  • Tsatsiki
  • 0.5 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Gör så här

  1. Pensla kycklingklubborna med olja och krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnsform och rosta högt upp i ugnen ca 20 min. Skär lök och fänkål i stora klyftor och lägg bredvid kycklingklubborna. Låt rosta ytterligare 30 min i mitten av ugnen.

Tsatsiki:

  1. Skala och riv gurkan grovt och pressa ut överflödig vätska. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt.
  2. Koka upp vatten, smör och buljongtärning. Ta kastrullen från värmen och tillsätt apelsinskal (endast det orangea) och apelsinsaft. Stek couscous och de torra kryddorna i en torr stekpanna tills couscousen fått lite färg.
  3. Lyft upp kycklingbenen och lägg åt sidan. Strö ut couscousen i formen med grönsakerna. Häll över buljongen och rör om. Ställ in formen ca 5 min i ugnen. Lägg tillbaka kycklingklubborna och servera med tsatsiki.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tofu Tikka - Coop

(8)

Couscouspanna med fisk - Coop

(1)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(7)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(26)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)

Minestronesoppa med linser - Coop

(5)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 1 kg frysta kycklingklubbor, tinade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 1 fänkål
  • 2.5 dl vatten
  • smör
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft
  • 2.5 dl couscous
  • Tsatsiki
  • 0.5 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Här serveras allt på en plåt, kyckling och fänkål med couscous med smak av apelsin. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pensla kycklingklubborna med olja och krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnsform och rosta högt upp i ugnen ca 20 min. Skär lök och fänkål i stora klyftor och lägg bredvid kycklingklubborna. Låt rosta ytterligare 30 min i mitten av ugnen.

Tsatsiki:

  1. Skala och riv gurkan grovt och pressa ut överflödig vätska. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt.
  2. Koka upp vatten, smör och buljongtärning. Ta kastrullen från värmen och tillsätt apelsinskal (endast det orangea) och apelsinsaft. Stek couscous och de torra kryddorna i en torr stekpanna tills couscousen fått lite färg.
  3. Lyft upp kycklingbenen och lägg åt sidan. Strö ut couscousen i formen med grönsakerna. Häll över buljongen och rör om. Ställ in formen ca 5 min i ugnen. Lägg tillbaka kycklingklubborna och servera med tsatsiki.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tofu Tikka - Coop

(8)

Couscouspanna med fisk - Coop

(1)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(7)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(26)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)

Minestronesoppa med linser - Coop

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies