Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

Betyg (1-5):
3.73 (11 betyg)

Här serveras allt på en plåt, kyckling och fänkål med couscous med smak av apelsin. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 1 kg frysta kycklingklubbor, tinade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 1 fänkål
  • 2.5 dl vatten
  • 25 g smör
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft
  • 2.5 dl couscous
  • Tsatsiki
  • 0.5 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Gör så här

  1. Pensla kycklingklubborna med olja och krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnsform och rosta högt upp i ugnen ca 20 min. Skär lök och fänkål i stora klyftor och lägg bredvid kycklingklubborna. Låt rosta ytterligare 30 min i mitten av ugnen.

Tsatsiki:

  1. Skala och riv gurkan grovt och pressa ut överflödig vätska. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt.
  2. Koka upp vatten, smör och buljongtärning. Ta kastrullen från värmen och tillsätt apelsinskal (endast det orangea) och apelsinsaft. Stek couscous och de torra kryddorna i en torr stekpanna tills couscousen fått lite färg.
  3. Lyft upp kycklingbenen och lägg åt sidan. Strö ut couscousen i formen med grönsakerna. Häll över buljongen och rör om. Ställ in formen ca 5 min i ugnen. Lägg tillbaka kycklingklubborna och servera med tsatsiki.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-15

Hej Vanja! Det räcker med att hälla över buljongen så tillagas couscousen! Lycka till med matlagningen!

Vanja

2019-10-14

eller räcker det med 5 min i ugnen?

Vanja

2019-10-14

ska man inte koka couscousen först innan man steker den med kryddorna?

Coop

2019-10-14

Hej Lars-Petter! Tack för att du uppmärksammade detta, det ska vi lägga till i ingredienslistan. Det ska vara 25g smör! Lycka till i köket!

Lars-petter

2019-10-09

Smör, vadå smör? Hur MYCKET smör skulle underlätta.

Liknande recept

Minestronesoppa med linser

(17)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(32)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(43)

Lingonmarinerad fläskkarré

(5)

Pasta med rotsaker och linser

(6)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(13)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(28)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(16)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 1 kg frysta kycklingklubbor, tinade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 1 fänkål
  • 2.5 dl vatten
  • 25 g smör
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft
  • 2.5 dl couscous
  • Tsatsiki
  • 0.5 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

Betyg (1-5):
3.73 (11 betyg)

Här serveras allt på en plåt, kyckling och fänkål med couscous med smak av apelsin. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pensla kycklingklubborna med olja och krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnsform och rosta högt upp i ugnen ca 20 min. Skär lök och fänkål i stora klyftor och lägg bredvid kycklingklubborna. Låt rosta ytterligare 30 min i mitten av ugnen.

Tsatsiki:

  1. Skala och riv gurkan grovt och pressa ut överflödig vätska. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt.
  2. Koka upp vatten, smör och buljongtärning. Ta kastrullen från värmen och tillsätt apelsinskal (endast det orangea) och apelsinsaft. Stek couscous och de torra kryddorna i en torr stekpanna tills couscousen fått lite färg.
  3. Lyft upp kycklingbenen och lägg åt sidan. Strö ut couscousen i formen med grönsakerna. Häll över buljongen och rör om. Ställ in formen ca 5 min i ugnen. Lägg tillbaka kycklingklubborna och servera med tsatsiki.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-15

Hej Vanja! Det räcker med att hälla över buljongen så tillagas couscousen! Lycka till med matlagningen!

Vanja

2019-10-14

eller räcker det med 5 min i ugnen?

Vanja

2019-10-14

ska man inte koka couscousen först innan man steker den med kryddorna?

Coop

2019-10-14

Hej Lars-Petter! Tack för att du uppmärksammade detta, det ska vi lägga till i ingredienslistan. Det ska vara 25g smör! Lycka till i köket!

Lars-petter

2019-10-09

Smör, vadå smör? Hur MYCKET smör skulle underlätta.

Liknande recept

Minestronesoppa med linser

(17)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(32)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(43)

Lingonmarinerad fläskkarré

(5)

Pasta med rotsaker och linser

(6)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(13)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(28)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies