För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

Betyg (1-5):
3.75 (105 betyg)

Här serveras allt på en plåt, kyckling och fänkål med couscous med smak av apelsin. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg frysta kycklingklubbor, tinade
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 fänkål
  • 2.5 dl vatten
  • 25 g smör
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft
  • 2.5 dl couscous
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk chiliflakes
  • Tsatsiki
  • 0.5 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Gör så här

  1. Pensla kycklingklubborna med olja och krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnsform och rosta högt upp i ugnen ca 20 min. Skär lök och fänkål i stora klyftor och lägg bredvid kycklingklubborna. Låt rosta ytterligare 30 min i mitten av ugnen.
  2. Koka upp vatten, smör och buljongtärning. Ta kastrullen från värmen och tillsätt apelsinskal (endast det orangea) och apelsinsaft. Stek couscous och de torra kryddorna i en torr stekpanna tills couscousen fått lite färg.
  3. Lyft upp kycklingbenen och lägg åt sidan. Strö ut couscousen i formen med grönsakerna. Häll över buljongen och rör om. Ställ in formen ca 5 min i ugnen. Lägg tillbaka kycklingklubborna och servera med tsatsiki.

Tzatsiki

  1. Skala och riv gurkan grovt och pressa ut överflödig vätska. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-04-06

Hej Monica! Du kan tillsätta chiliflaksen när du steker couscousen. Mvh Maja (redaktör)

Monica

2020-04-04

Var tillsätter man chiliflakesen? I couscousen eller bland fänkålen eller ovanpå kycklingen?

Margareta

2020-03-01

Tag 3,5 dl vatten istället för 2,5 dl . Red med vetemjöl och lite vispgrädde Tips!

Hempa

2020-02-10

Lät intressant men kardemumman och apelsinen blev bara konstigt.

Checkbox Coop

2019-12-20

Hej Lena, ugnstemperaturen ska vara 200-225º. Lycka till! :)

Lena

2019-12-16

Hur många grader på ugnen?

Fredrik

2019-12-02

Detta blev en hit! Ännu godare ett par dagar efteråt. Då kom apelsinen fram rejält. Ändå klyftade jag en extra apelsin och lade klyftorna runt kycklingen vid servering.

Madelene

2019-11-10

Hela familjen uppskattade denna. Bra bjudrätt, älskar rätter där allt man ska äta ligger i samma form.

Therese

2019-11-03

Supergott! Kommer lagas igen.

Helena

2019-10-30

Sorry, blev blind i matlagningsstressen, läste ordentligt sen och hittade allt såklart... ;)

Helena

2019-10-30

Varför saknas fortsättningen under Gör Så Här för själva maträtten? Det saknas instruktioner om hur man gör med buljongen och couscousen, kan ni snälla lägga till det så att receptet blir komplett?

Checkbox Coop

2019-10-28

Hej Maria H! Couscousen ska inte tillagas eller kokas innan, utan de ska stekas enligt instruktionerna tills det fått färg, och sen in i ugnen med grönsakerna och buljongen! Lycka till i köket!

Johanna

2019-10-27

Toppengod!

Anna

2019-10-26

Vanja... Ett tips är att du tittar på reklamen där Lotta lagar maten.Den är en snabb tutorial och det tycker jag admin hos Coop hade kunnat tipsa dej om... Förstår om du upplevde ”gör så här” och deras svar på din fråga son luddiga. Hoppas du fick till det ändå.

Madelene

2019-10-23

Bland det godaste jag ätit, riktig fullträff. Hade även hummus till vilket passade kanonbra!

Maria H

2019-10-23

Snälla, skriv recepten så även en nybörjare i köket förstår. Jag fattar inte hur man gör med tex cous-cousen. Det står inte att den ska tex tillredas enligt förpackningen eller hur ni har tänkt. Ska den tillredas innan jag blandar den steks eller när? Så snälla gör recepten tydligare så ALLA förstår och inte kan göra fel. Är halvvägs in i tillagningen nu och står som ett fån i köket och tittar på receptet och mina kycklingvingar och cous-cous.

Checkbox Coop

2019-10-15

Hej Vanja! Det räcker med att hälla över buljongen så tillagas couscousen! Lycka till med matlagningen!

Vanja

2019-10-14

eller räcker det med 5 min i ugnen?

Vanja

2019-10-14

ska man inte koka couscousen först innan man steker den med kryddorna?

Checkbox Coop

2019-10-14

Hej Lars-Petter! Tack för att du uppmärksammade detta, det ska vi lägga till i ingredienslistan. Det ska vara 25g smör! Lycka till i köket!

Lars-petter

2019-10-09

Smör, vadå smör? Hur MYCKET smör skulle underlätta.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(141)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(41)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(77)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(148)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Moussakagratäng

(87)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(60)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(23)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg frysta kycklingklubbor, tinade
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 fänkål
  • 2.5 dl vatten
  • 25 g smör
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft
  • 2.5 dl couscous
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk chiliflakes
  • Tsatsiki
  • 0.5 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

Betyg (1-5):
3.75 (105 betyg)

Här serveras allt på en plåt, kyckling och fänkål med couscous med smak av apelsin. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pensla kycklingklubborna med olja och krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnsform och rosta högt upp i ugnen ca 20 min. Skär lök och fänkål i stora klyftor och lägg bredvid kycklingklubborna. Låt rosta ytterligare 30 min i mitten av ugnen.
  2. Koka upp vatten, smör och buljongtärning. Ta kastrullen från värmen och tillsätt apelsinskal (endast det orangea) och apelsinsaft. Stek couscous och de torra kryddorna i en torr stekpanna tills couscousen fått lite färg.
  3. Lyft upp kycklingbenen och lägg åt sidan. Strö ut couscousen i formen med grönsakerna. Häll över buljongen och rör om. Ställ in formen ca 5 min i ugnen. Lägg tillbaka kycklingklubborna och servera med tsatsiki.

Tzatsiki

  1. Skala och riv gurkan grovt och pressa ut överflödig vätska. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-04-06

Hej Monica! Du kan tillsätta chiliflaksen när du steker couscousen. Mvh Maja (redaktör)

Monica

2020-04-04

Var tillsätter man chiliflakesen? I couscousen eller bland fänkålen eller ovanpå kycklingen?

Margareta

2020-03-01

Tag 3,5 dl vatten istället för 2,5 dl . Red med vetemjöl och lite vispgrädde Tips!

Hempa

2020-02-10

Lät intressant men kardemumman och apelsinen blev bara konstigt.

Checkbox Coop

2019-12-20

Hej Lena, ugnstemperaturen ska vara 200-225º. Lycka till! :)

Lena

2019-12-16

Hur många grader på ugnen?

Fredrik

2019-12-02

Detta blev en hit! Ännu godare ett par dagar efteråt. Då kom apelsinen fram rejält. Ändå klyftade jag en extra apelsin och lade klyftorna runt kycklingen vid servering.

Madelene

2019-11-10

Hela familjen uppskattade denna. Bra bjudrätt, älskar rätter där allt man ska äta ligger i samma form.

Therese

2019-11-03

Supergott! Kommer lagas igen.

Helena

2019-10-30

Sorry, blev blind i matlagningsstressen, läste ordentligt sen och hittade allt såklart... ;)

Helena

2019-10-30

Varför saknas fortsättningen under Gör Så Här för själva maträtten? Det saknas instruktioner om hur man gör med buljongen och couscousen, kan ni snälla lägga till det så att receptet blir komplett?

Checkbox Coop

2019-10-28

Hej Maria H! Couscousen ska inte tillagas eller kokas innan, utan de ska stekas enligt instruktionerna tills det fått färg, och sen in i ugnen med grönsakerna och buljongen! Lycka till i köket!

Johanna

2019-10-27

Toppengod!

Anna

2019-10-26

Vanja... Ett tips är att du tittar på reklamen där Lotta lagar maten.Den är en snabb tutorial och det tycker jag admin hos Coop hade kunnat tipsa dej om... Förstår om du upplevde ”gör så här” och deras svar på din fråga son luddiga. Hoppas du fick till det ändå.

Madelene

2019-10-23

Bland det godaste jag ätit, riktig fullträff. Hade även hummus till vilket passade kanonbra!

Maria H

2019-10-23

Snälla, skriv recepten så även en nybörjare i köket förstår. Jag fattar inte hur man gör med tex cous-cousen. Det står inte att den ska tex tillredas enligt förpackningen eller hur ni har tänkt. Ska den tillredas innan jag blandar den steks eller när? Så snälla gör recepten tydligare så ALLA förstår och inte kan göra fel. Är halvvägs in i tillagningen nu och står som ett fån i köket och tittar på receptet och mina kycklingvingar och cous-cous.

Checkbox Coop

2019-10-15

Hej Vanja! Det räcker med att hälla över buljongen så tillagas couscousen! Lycka till med matlagningen!

Vanja

2019-10-14

eller räcker det med 5 min i ugnen?

Vanja

2019-10-14

ska man inte koka couscousen först innan man steker den med kryddorna?

Checkbox Coop

2019-10-14

Hej Lars-Petter! Tack för att du uppmärksammade detta, det ska vi lägga till i ingredienslistan. Det ska vara 25g smör! Lycka till i köket!

Lars-petter

2019-10-09

Smör, vadå smör? Hur MYCKET smör skulle underlätta.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(141)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(41)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(77)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(148)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Moussakagratäng

(87)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(60)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(23)