Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor

Betyg (1-5):
4.47 (38 betyg)

Allt på en plåt med spännande smaker av blomkål och vindruvor. Recept från Lotta Lundgren

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1 kg kycklingben eller klubbor, tinade
  • 600 g blomkålshuvud
  • 400 g potatis, fast sort
  • 250 g vindruvor
  • 1 msk flingsalt
  • 25 g smör
  • 1 dl rostad salt mandel

Gör så här

  1. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen ca 10 min. Plocka blomkålen i buketter. Skala och klyfta potatisen. Klipp druvorna i mindre klasar.
  2. Lyft ut ugnsplåten och fördela blomkål, vindruvsklasar och potatis runt om kycklingen. Salta allt och hyvla över smör. Rosta ytterligare ca 35 min mitt i ugnen (något längre för klubbor), till en innertemperatur på över 70°.
  3. Öppna ugnsluckan ca 3 gånger under stekningen för att släppa ut ångan så blir det krispiga ytor. Låt mandlarna rosta med de 5 sista minuterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2019-05-22

Enkelt och jättegott! Kul kombination med druvorna. Håller med.... lite romersk känsla.

Maria

2018-12-09

Väldigt gott och enkelt att göra. Gillades även av barnen 5 och 4 år gamla.

Apicius

2018-03-18

Finns något romerskt över detta enkla men goda recept!

Liknande recept

Ungersk kebab

(38)

Böngryta med kantareller

(25)

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg

(8)

Linsburgare

(16)

Köttfärssås med ajvar och linser

(32)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)

Grekisk böngryta

(58)

Indisk fiskgryta

(9)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 kg kycklingben eller klubbor, tinade
  • 600 g blomkålshuvud
  • 400 g potatis, fast sort
  • 250 g vindruvor
  • 1 msk flingsalt
  • 25 g smör
  • 1 dl rostad salt mandel

Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor

Betyg (1-5):
4.47 (38 betyg)

Allt på en plåt med spännande smaker av blomkål och vindruvor. Recept från Lotta Lundgren

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen ca 10 min. Plocka blomkålen i buketter. Skala och klyfta potatisen. Klipp druvorna i mindre klasar.
  2. Lyft ut ugnsplåten och fördela blomkål, vindruvsklasar och potatis runt om kycklingen. Salta allt och hyvla över smör. Rosta ytterligare ca 35 min mitt i ugnen (något längre för klubbor), till en innertemperatur på över 70°.
  3. Öppna ugnsluckan ca 3 gånger under stekningen för att släppa ut ångan så blir det krispiga ytor. Låt mandlarna rosta med de 5 sista minuterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2019-05-22

Enkelt och jättegott! Kul kombination med druvorna. Håller med.... lite romersk känsla.

Maria

2018-12-09

Väldigt gott och enkelt att göra. Gillades även av barnen 5 och 4 år gamla.

Apicius

2018-03-18

Finns något romerskt över detta enkla men goda recept!

Liknande recept

Ungersk kebab

(38)

Böngryta med kantareller

(25)

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg

(8)

Linsburgare

(16)

Köttfärssås med ajvar och linser

(32)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)

Grekisk böngryta

(58)

Indisk fiskgryta

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies