Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor

Betyg (1-5):
4.47 (38 betyg)

Allt på en plåt med spännande smaker av blomkål och vindruvor. Recept från Lotta Lundgren

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 1 kg kycklingben eller klubbor, tinade
  • 600 g blomkålshuvud
  • 400 g potatis, fast sort
  • 250 g vindruvor
  • 1 msk flingsalt
  • 25 g smör
  • 1 dl rostad salt mandel

Gör så här

  1. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen ca 10 min. Plocka blomkålen i buketter. Skala och klyfta potatisen. Klipp druvorna i mindre klasar.
  2. Lyft ut ugnsplåten och fördela blomkål, vindruvsklasar och potatis runt om kycklingen. Salta allt och hyvla över smör. Rosta ytterligare ca 35 min mitt i ugnen (något längre för klubbor), till en innertemperatur på över 70°.
  3. Öppna ugnsluckan ca 3 gånger under stekningen för att släppa ut ångan så blir det krispiga ytor. Låt mandlarna rosta med de 5 sista minuterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2019-05-22

Enkelt och jättegott! Kul kombination med druvorna. Håller med.... lite romersk känsla.

Maria

2018-12-09

Väldigt gott och enkelt att göra. Gillades även av barnen 5 och 4 år gamla.

Apicius

2018-03-18

Finns något romerskt över detta enkla men goda recept!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Tofu Tikka - Coop

(8)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(3)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(4)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(26)

Couscouspanna med fisk - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 1 kg kycklingben eller klubbor, tinade
  • 600 g blomkålshuvud
  • 400 g potatis, fast sort
  • 250 g vindruvor
  • 1 msk flingsalt
  • 25 g smör
  • 1 dl rostad salt mandel

Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor

Betyg (1-5):
4.47 (38 betyg)

Allt på en plåt med spännande smaker av blomkål och vindruvor. Recept från Lotta Lundgren

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen ca 10 min. Plocka blomkålen i buketter. Skala och klyfta potatisen. Klipp druvorna i mindre klasar.
  2. Lyft ut ugnsplåten och fördela blomkål, vindruvsklasar och potatis runt om kycklingen. Salta allt och hyvla över smör. Rosta ytterligare ca 35 min mitt i ugnen (något längre för klubbor), till en innertemperatur på över 70°.
  3. Öppna ugnsluckan ca 3 gånger under stekningen för att släppa ut ångan så blir det krispiga ytor. Låt mandlarna rosta med de 5 sista minuterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2019-05-22

Enkelt och jättegott! Kul kombination med druvorna. Håller med.... lite romersk känsla.

Maria

2018-12-09

Väldigt gott och enkelt att göra. Gillades även av barnen 5 och 4 år gamla.

Apicius

2018-03-18

Finns något romerskt över detta enkla men goda recept!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Tofu Tikka - Coop

(8)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(3)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(4)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(26)

Couscouspanna med fisk - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies