Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

Betyg (1-5):
3.86 (71 betyg)

Kyckling, citron och rotsaker som rostas tillsammans i ugnen. Recept från Lotta Lundgren

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 hel kyckling (ca 1,3 kg)
  • 350 g potatis
  • 300 g sötpotatis
  • 300 g palsternacka
  • 1 stor gul lök
  • 0.5 msk flingsalt
  • Marinad
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 dl grovhackad timjan
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Använd en vass kniv eller kraftig hushållssax och ta bortgump och ryggrad genom två snitt på varsin sida ryggraden. Kasta bort ryggraden.
  2. Platta ut kycklingen och lägg påbakplåtspappersklädd plåt. Blanda citron, vitlök, timjan, olja, salt och peppar till en marinad.
  3. Skala potatis, sötpotatis, palsternackorna och löken och skär i stora klyftor. Fördela grönsakerna runt om kycklingen. Ringla över marinaden och massera lite extra runt kycklingbitarna. Salta.
  4. Rosta mitt i ugnen ca 45 min. Kycklingen bör ha en innertemperatur på över 70°. Öppna ugnsluckan några gånger för att vädra ut fukten. Det ger en krispigare yta på kyckling och rotsaker. Flytta högre upp i ugnen de sista 5-10 min förextra knaprigt skinn på kycklingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2018-11-12

Jättelätt och supergott! Till och med 3 pringen sim är petig äter massor.

Rebecka

2018-08-24

Supergott. Ett tips är att göra potatisbitarna lite mindre då dom tar längst tid. annars var det mums.

Emma

2017-03-29

Gott, men hade önskar mer smaker. Gör vi det igen kommer vi nog krydda på lite mer. Lite för mycket citron för rotsakerna kan jag tycka.

Gisela

2017-03-09

Supergott! Kycklingen blev saftig och citron o timjan passar perfekt till kyckling!

Annika

2017-03-08

Nja, okej men inte mer.

Johanna

2017-03-05

Gott. Lätt. Men i min ugn blev den lite torr. Kycklingen släppte ifrån sig mycket vätska.

Liknande recept

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Lingonmarinerad fläskkarré

(21)

Minestronesoppa med linser

(52)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(73)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(55)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)

Pasta med rotsaker och linser

(24)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(55)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 hel kyckling (ca 1,3 kg)
  • 350 g potatis
  • 300 g sötpotatis
  • 300 g palsternacka
  • 1 stor gul lök
  • 0.5 msk flingsalt
  • Marinad
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 dl grovhackad timjan
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

Betyg (1-5):
3.86 (71 betyg)

Kyckling, citron och rotsaker som rostas tillsammans i ugnen. Recept från Lotta Lundgren

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Använd en vass kniv eller kraftig hushållssax och ta bortgump och ryggrad genom två snitt på varsin sida ryggraden. Kasta bort ryggraden.
  2. Platta ut kycklingen och lägg påbakplåtspappersklädd plåt. Blanda citron, vitlök, timjan, olja, salt och peppar till en marinad.
  3. Skala potatis, sötpotatis, palsternackorna och löken och skär i stora klyftor. Fördela grönsakerna runt om kycklingen. Ringla över marinaden och massera lite extra runt kycklingbitarna. Salta.
  4. Rosta mitt i ugnen ca 45 min. Kycklingen bör ha en innertemperatur på över 70°. Öppna ugnsluckan några gånger för att vädra ut fukten. Det ger en krispigare yta på kyckling och rotsaker. Flytta högre upp i ugnen de sista 5-10 min förextra knaprigt skinn på kycklingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2018-11-12

Jättelätt och supergott! Till och med 3 pringen sim är petig äter massor.

Rebecka

2018-08-24

Supergott. Ett tips är att göra potatisbitarna lite mindre då dom tar längst tid. annars var det mums.

Emma

2017-03-29

Gott, men hade önskar mer smaker. Gör vi det igen kommer vi nog krydda på lite mer. Lite för mycket citron för rotsakerna kan jag tycka.

Gisela

2017-03-09

Supergott! Kycklingen blev saftig och citron o timjan passar perfekt till kyckling!

Annika

2017-03-08

Nja, okej men inte mer.

Johanna

2017-03-05

Gott. Lätt. Men i min ugn blev den lite torr. Kycklingen släppte ifrån sig mycket vätska.

Liknande recept

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Lingonmarinerad fläskkarré

(21)

Minestronesoppa med linser

(52)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(73)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(55)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)

Pasta med rotsaker och linser

(24)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(55)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies