Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris
  • Tid 35 min

Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris

4.23 (62 betyg)

Fläskfärs, ingefära, chili och lime blir en smakrik kombo. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 2.5 dl jasminris
  • 5 vitlöksklyftor, finhackade
  • 50 g färsk ingefära, skalad och finhackad
  • 1 röd chili, hackad eller 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk neutral olja
  • 500 g fläskfärs
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk maizena + 1,5 dl vatten
  • 500 g salladskål, finstrimlad
Poppat ris
  • 0.5 dl neutral olja
  • 2 msk okokt jasminris
Till servering
  • 100 g sockerärter, strimlade
  • 0.5 dl finhackade jordnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fräs vitlök, ingefära och chili i olja i en gryta tills vitlöken tagit aningen färg. Tillsätt färsen och stek under omrörning tills den är genomstekt.

  2. 2

    Tillsätt limesaft, soja, socker och maizena utrörd i vatten. Låt småputtra någon minut. Vänd ner salladskålen (spara eventuellt lite till garnering) och låt den sjunka ihop i grytan.

Poppat ris:

  1. 1

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek riskornen under omrörning till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.

  2. 2

    Servera grytan med ris och toppa med det krispiga poppade riset, strimlade sugarsnaps och eventuellt finhackade jordnötter.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Lotta undgren lagar kinestiskt fläsk med poppat ris
Sätt ett betyg

14 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    För mycket ingefära för vår smak

  • Eva-Lena

    Verkligen goda smaker! Men jag tyckte det kändes som alldeles för många moment för att kunna klassas som ett vardagsrecept. Och det poppade riset var enbart en rolig grej, det tillförde inget till rätten. Kommer definitivt att göra detta igen men skippa poppriset och förbereda lite hackande och skärande.

  • Veronica

    Gott! Spännande med poppat ris också.

  • Håkan

    Barnen äter salladskål!!

Visa fler