Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris

Betyg (1-5):
4.25 (77 betyg)

Fläskfärs, ingefära, chili och lime blir en smakrik kombo. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 2.5 dl jasminris
  • 5 vitlöksklyftor, finhackade
  • 50 g färsk ingefära, skalad och finhackad
  • 1 röd chili, hackad eller 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk neutral olja
  • 500 g fläskfärs
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk maizena + 1,5 dl vatten
  • 500 g salladskål, finstrimlad
  • Poppat ris
  • 0.5 dl neutral olja
  • 2 msk okokt jasminris
  • Till servering
  • 100 g sockerärter, strimlade
  • 0.5 dl finhackade jordnötter

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fräs vitlök, ingefära och chili i olja i en gryta tills vitlöken tagit aningen färg. Tillsätt färsen och stek under omrörning tills den är genomstekt.
  2. Tillsätt limesaft, soja, socker och maizena utrörd i vatten. Låt småputtra någon minut. Vänd ner salladskålen (spara eventuellt lite till garnering) och låt den sjunka ihop i grytan.

Poppat ris:

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek riskornen under omrörning till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Servera grytan med ris och toppa med det krispiga poppade riset, strimlade sugarsnaps och eventuellt finhackade jordnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2019-05-15

Var god men lite för mycket chilli

Anna

2018-10-18

För mycket ingefära för vår smak

Eva-Lena

2018-09-20

Verkligen goda smaker! Men jag tyckte det kändes som alldeles för många moment för att kunna klassas som ett vardagsrecept. Och det poppade riset var enbart en rolig grej, det tillförde inget till rätten. Kommer definitivt att göra detta igen men skippa poppriset och förbereda lite hackande och skärande.

Veronica

2018-02-12

Gott! Spännande med poppat ris också.

Håkan

2018-02-01

Barnen äter salladskål!!

Mia

2018-01-24

Galet gott! Vi hoppade över jordnötterna pga allergi men det poppade riset blev verkligen pricken över i:et! Hela familjen inkl ettåringen tyckte att detta var jättegott, så det kommer vi att göra många gånger igen :)

Viktoria B

2017-11-24

Mums! Hela familjen älskade det!

Annika

2017-09-24

Jättegott 👍

Carola

2017-09-22

Jättegott men det poppade riset var inte värt besväret.

Elenor

2017-09-21

Följde receptet till punkt och pricka - det blev beskt!

Elisabet

2017-09-11

Vad jag förstår ska det poppade riset strös ovanpå 2.5 dl riset ska kokas till

Pernilla

2017-09-08

Riktigt god och snabb vardagsrätt, men nästa gång ska jag ta lite mindre lime och lite mer soja.

lena

2017-08-29

Hej försökte köpa detta on line som ett recept, men det hamnar bara i inköps listan?Andra recept,tex vegetariska lägger sig i varukorgen?

Annika

2017-08-29

Som garnering, annars står det 2,5 dl som första ingrediens.

Ewonne

2017-08-29

Ska det verkligen bara vara 2msk ris till 4 portioner?

Liknande recept

Tofu Tikka

(28)

Couscouspanna med fisk

(10)

Minestronesoppa med linser

(20)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(19)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(28)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(43)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(33)

Lingonmarinerad fläskkarré

(6)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 2.5 dl jasminris
  • 5 vitlöksklyftor, finhackade
  • 50 g färsk ingefära, skalad och finhackad
  • 1 röd chili, hackad eller 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk neutral olja
  • 500 g fläskfärs
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk maizena + 1,5 dl vatten
  • 500 g salladskål, finstrimlad
  • Poppat ris
  • 0.5 dl neutral olja
  • 2 msk okokt jasminris
  • Till servering
  • 100 g sockerärter, strimlade
  • 0.5 dl finhackade jordnötter

Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris

Betyg (1-5):
4.25 (77 betyg)

Fläskfärs, ingefära, chili och lime blir en smakrik kombo. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fräs vitlök, ingefära och chili i olja i en gryta tills vitlöken tagit aningen färg. Tillsätt färsen och stek under omrörning tills den är genomstekt.
  2. Tillsätt limesaft, soja, socker och maizena utrörd i vatten. Låt småputtra någon minut. Vänd ner salladskålen (spara eventuellt lite till garnering) och låt den sjunka ihop i grytan.

Poppat ris:

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek riskornen under omrörning till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Servera grytan med ris och toppa med det krispiga poppade riset, strimlade sugarsnaps och eventuellt finhackade jordnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2019-05-15

Var god men lite för mycket chilli

Anna

2018-10-18

För mycket ingefära för vår smak

Eva-Lena

2018-09-20

Verkligen goda smaker! Men jag tyckte det kändes som alldeles för många moment för att kunna klassas som ett vardagsrecept. Och det poppade riset var enbart en rolig grej, det tillförde inget till rätten. Kommer definitivt att göra detta igen men skippa poppriset och förbereda lite hackande och skärande.

Veronica

2018-02-12

Gott! Spännande med poppat ris också.

Håkan

2018-02-01

Barnen äter salladskål!!

Mia

2018-01-24

Galet gott! Vi hoppade över jordnötterna pga allergi men det poppade riset blev verkligen pricken över i:et! Hela familjen inkl ettåringen tyckte att detta var jättegott, så det kommer vi att göra många gånger igen :)

Viktoria B

2017-11-24

Mums! Hela familjen älskade det!

Annika

2017-09-24

Jättegott 👍

Carola

2017-09-22

Jättegott men det poppade riset var inte värt besväret.

Elenor

2017-09-21

Följde receptet till punkt och pricka - det blev beskt!

Elisabet

2017-09-11

Vad jag förstår ska det poppade riset strös ovanpå 2.5 dl riset ska kokas till

Pernilla

2017-09-08

Riktigt god och snabb vardagsrätt, men nästa gång ska jag ta lite mindre lime och lite mer soja.

lena

2017-08-29

Hej försökte köpa detta on line som ett recept, men det hamnar bara i inköps listan?Andra recept,tex vegetariska lägger sig i varukorgen?

Annika

2017-08-29

Som garnering, annars står det 2,5 dl som första ingrediens.

Ewonne

2017-08-29

Ska det verkligen bara vara 2msk ris till 4 portioner?

Liknande recept

Tofu Tikka

(28)

Couscouspanna med fisk

(10)

Minestronesoppa med linser

(20)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(19)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(28)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(43)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(33)

Lingonmarinerad fläskkarré

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies