Lotta Lundgren - Kanderade äpplen
  • Tid 30 min

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

3 (2 betyg)

Kanderade äpplen, en riktig klassiker på julbordet- Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 6

Ingredienser

8 stycken
  • 8 små, hårda äpplen
  • 8 korta träspett
  • 3 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk glykossirap eller glykos
  • 2 tsk röd karamellfärg
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj och torka äpplena noga. Olja ett bakplåtspapper. Ta bort äppelkvisten och stick ett spett i varje äpple.

  2. 2

    Koka upp vatten, socker och glukossirap, låt sjuda 10–20 min tills blandningen blir ljust brun. (Droppa lite av blandningen i kallt vatten, blir den hård är den klar.) Rör ner karamellfärgen.

  3. 3

    Vinkla kastrullen så det går att doppa ner äpplena, snurra några varv och ställ att stelna på bakplåtspappret.

Se alla Lotta Lundgrens julrecept
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anonym användare

    Ser smaskiga ut, ska testa!