Lotta Lundgren - Julköttbullar

Betyg (1-5):
3.69 (16 betyg)

Kryddiga köttbullar smaksatta med kanel och kryddpeppar. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att förbereda och frysa in.

Tillagningstid: 20 min
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 500 g blandfärs eller lammfärs
  • 0.75 dl fiberhavregryn
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg, uppvispat
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • smör och olja, till stekning

Gör så här

  1. Blanda havregryn, mjölk, potatismjöl och ägg. Stek löken i smör på medelvärme tills den mjuknar. Blanda lök, färs, salt och kryddor med havregrynsblandningen.
  2. Forma färsen till köttbullar och stek runt om i smör och olja på medelvärme i 7-8 min. Goda att servera med Brysselkål och rostade hasselnötter, recept hittar du här på coop.se

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(9)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(114)

Lotta Lundgren - Saffransknutar med mandelmassa

(20)

Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin

(5)

Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär

(4)

Lotta Lundgren - Klenäter

(8)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(7)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(16)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g blandfärs eller lammfärs
  • 0.75 dl fiberhavregryn
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg, uppvispat
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • smör och olja, till stekning

Lotta Lundgren - Julköttbullar

Betyg (1-5):
3.69 (16 betyg)

Kryddiga köttbullar smaksatta med kanel och kryddpeppar. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att förbereda och frysa in.

Tillagningstid: 20 min
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda havregryn, mjölk, potatismjöl och ägg. Stek löken i smör på medelvärme tills den mjuknar. Blanda lök, färs, salt och kryddor med havregrynsblandningen.
  2. Forma färsen till köttbullar och stek runt om i smör och olja på medelvärme i 7-8 min. Goda att servera med Brysselkål och rostade hasselnötter, recept hittar du här på coop.se

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(9)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(114)

Lotta Lundgren - Saffransknutar med mandelmassa

(20)

Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin

(5)

Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär

(4)

Lotta Lundgren - Klenäter

(8)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(7)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies