Lotta Lundgren - Julknäckebröd
  • Tid 45 min + 1 tim i kyl
  • Ugn 225º

Lotta Lundgren - Julknäckebröd

3.91 (11 betyg)

Gott med ett hembakt knäcke på julbordet. Recept av Lotta Lundgren. Tips, baka innan och förvara i en lufttät burk.

  • Tillagningstid 45 min + 1 tim i kyl
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

16 stycken
  • 25 g jäst
  • 3 dl filmjölk, kall
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 msk rapsolja
  • 3 tsk brödkryddor
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 5.5 dl rågsikt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smula jästen i en bunke och lös upp med lite av filmjölken. Tillsätt resten av filen och övriga ingredienser och knåda till en fast deg. Täck med plastfolie och låt vila i kylen 1 tim.

  2. 2

    Dela degen i 16 bitar och rulla varje bit till en rund boll. Kavla ut så tunt det går till en rund kaka på mjölat bakbord.

  3. 3

    Skär ut ett hål i mitten med hjälp av t ex ett litet snapsglas. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel. Grädda bröden mitt i ugnen ca 6 min.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej Maria! Det bör gå bra, men vi har inte provbakat med finmalet rågmjöl. Lycka till med julbaket! /Elsa, webbredaktör

  • Maria

    Funkar det med finmalet rågmjöl också, eller måste man ha grovmalen?