Lotta Lundgren - Inkokta päron
  • Tid 40 min

Lotta Lundgren - Inkokta päron

0 (0 betyg)

En klassiker på julbordet inkokta päron med fluffig mandelgrädde. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

6 portioner
Inkokta päron
  • 6 päron, hårda
  • 1 liter vatten
  • 6 dl strösocker
Smaksättning lingon
  • 225 g frysta frysta lingon
  • 2 kanelstänger
Smaksättning ingefära
  • 1 citron, saft
  • 40 g färsk ingefära, fint skivad
  • 4 stjärnanis
Mandelgrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 2 droppar bittermandelarom
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vatten, socker och en av smaksättningarna. Skala päronen men behåll skaftet. Låt päronen sjuda i lagen 20–30 min tills de blivit mjuka, vänd dem då och då. Ta kastrullen från värmen och låt päronen svalna i lagen.

Mandelgrädde:

  1. 1

    Kyl grädden 15 min i frysen. Vispa grädden med strösocker och bittermandelessens.

Se alla Lotta Lundgrens julrecept
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar