Lotta Lundgren - Hemgjord surkål
  • Tid 20 min + 3 dygn

Lotta Lundgren - Hemgjord surkål

4.33 (3 betyg)

Surkål på vitkål, morötter och äpplen smaksatt med kummin. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.

  • Tillagningstid 20 min + 3 dygn
  • Ingredienser 5

Ingredienser

1 liter
  • 700 g vitkål
  • 350 g morötter
  • 2 äpplen
  • 1 msk havssalt
  • 0.5 tsk kummin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Strimla vitkålen tunt, gärna med mandolin. Skala och grovriv morötterna. Grovriv äpplena.

  2. 2

    Lägg allt i en bunke och strö över salt och kummin. Massera in saltet så det fördelar sig jämnt. Lägg kålen i en väl rengjord glasburk med gummiring och bygellås.

  3. 3

    Packa så tätt att vätskan som bildats täcker kålblandningen, men lämna ca 1 cm till locket. Låt stå mörkt i rumstemperatur i 3 dagar. Förvara sedan i kylen.

Påstricket:

  1. 1

    Fyll en fryspåse med så mycket vatten att påsen går att stoppa ner i glasburken ovanpå kålen. Knyt noga ihop påsen som nu håller kålen på plats under vätskan.

Se alla Lotta Lundgrens julrecept
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Magdolna Ibolya

    Jätte Gott