Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring
  • Tid 35 min

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

4.2 (5 betyg)

En gudomlig gubbröra på sardeller, kapris och ägg. Recept av Lotta Lundgren.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

16 stycken
  • 6 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 80 g sardeller, finhackade
  • 2 msk kapris, hackad
  • 1 msk ev gin akvavit, eller vodka
  • salt
Till servering
  • 8 skivor kavring
  • smör, till stekning
  • 2 msk finhackad rödlök
  • kapris
  • dillkvistar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka äggen ca 10 min. Kyl ner och skala direkt. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, citronskal (endast det gula), sardeller, kapris och ev sprit.

  2. 2

    Finhacka äggen och vänd ner i såsen. Smaka av med citronsaft och salt. Stansa ut rundlar ur kavringen och stek i smör. Klicka ut gubbröran på kavringen och toppa med finhackad rödlök och kapris, garnera med dill.

Se alla Lotta Lundgrens julrecept
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar