Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

Betyg (1-5):
4.23 (13 betyg)

En gudomlig gubbröra på sardeller, kapris och ägg. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 35 min
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 6 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 80 g sardeller, finhackade
  • 2 msk kapris, hackad
  • 1 msk ev gin akvavit, eller vodka
  • salt
  • Till servering
  • 8 skivor kavring
  • smör, till stekning
  • 2 msk finhackad rödlök
  • kapris
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Koka äggen ca 10 min. Kyl ner och skala direkt. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, citronskal (endast det gula), sardeller, kapris och ev sprit.
  2. Finhacka äggen och vänd ner i såsen. Smaka av med citronsaft och salt. Stansa ut rundlar ur kavringen och stek i smör. Klicka ut gubbröran på kavringen och toppa med finhackad rödlök och kapris, garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopiroger

(8)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Krämig wasabisill

(6)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 6 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 80 g sardeller, finhackade
  • 2 msk kapris, hackad
  • 1 msk ev gin akvavit, eller vodka
  • salt
  • Till servering
  • 8 skivor kavring
  • smör, till stekning
  • 2 msk finhackad rödlök
  • kapris
  • dillkvistar

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

Betyg (1-5):
4.23 (13 betyg)

En gudomlig gubbröra på sardeller, kapris och ägg. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 35 min
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka äggen ca 10 min. Kyl ner och skala direkt. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, citronskal (endast det gula), sardeller, kapris och ev sprit.
  2. Finhacka äggen och vänd ner i såsen. Smaka av med citronsaft och salt. Stansa ut rundlar ur kavringen och stek i smör. Klicka ut gubbröran på kavringen och toppa med finhackad rödlök och kapris, garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopiroger

(8)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Krämig wasabisill

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies