Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.22 (18 betyg)

En gudomlig gubbröra på sardeller, kapris och ägg. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 35 min
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 80 g sardeller, finhackade
  • 2 msk kapris, hackad
  • 1 msk ev gin akvavit, eller vodka
  • salt
  • Till servering
  • 8 skivor kavring
  • smör, till stekning
  • 2 msk finhackad rödlök
  • kapris
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Koka äggen ca 10 min. Kyl ner och skala direkt. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, citronskal (endast det gula), sardeller, kapris och ev sprit.
  2. Finhacka äggen och vänd ner i såsen. Smaka av med citronsaft och salt. Stansa ut rundlar ur kavringen och stek i smör. Klicka ut gubbröran på kavringen och toppa med finhackad rödlök och kapris, garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pankopanerade bläckfiskringar

Betyg
Betyg
(4)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 6 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 80 g sardeller, finhackade
  • 2 msk kapris, hackad
  • 1 msk ev gin akvavit, eller vodka
  • salt
  • Till servering
  • 8 skivor kavring
  • smör, till stekning
  • 2 msk finhackad rödlök
  • kapris
  • dillkvistar

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.22 (18 betyg)

En gudomlig gubbröra på sardeller, kapris och ägg. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 35 min
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka äggen ca 10 min. Kyl ner och skala direkt. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, citronskal (endast det gula), sardeller, kapris och ev sprit.
  2. Finhacka äggen och vänd ner i såsen. Smaka av med citronsaft och salt. Stansa ut rundlar ur kavringen och stek i smör. Klicka ut gubbröran på kavringen och toppa med finhackad rödlök och kapris, garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pankopanerade bläckfiskringar

Betyg
Betyg
(4)