Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär
  • Tid 25 min

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

4.2 (5 betyg)

Grönkål och spenat med kallpressad rapsolja, äpplen och nötter blir en härlig sallad. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 dl valnötter
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • 2 krm salt
  • 150 g färsk grönkål
  • 70 g babyspenat
  • 1 dl torkade tranbär
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rosta valnötterna i torr stekpanna och hacka dem grovt. Skala och tärna äpplena fint. Blanda apelsinsaft, äppeltärningar, olja och salt.

  2. 2

    Skär bort stjälkarna från grönkålen och hacka bladen grovt. Blanda grönkålshack och babyspenat med äpplena. Strö över nötter och tranbär.

Se alla Lotta Lundgrens julrecept
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar