För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

Betyg (1-5):
3.86 (28 betyg)

Grönkål och spenat med kallpressad rapsolja, äpplen och nötter blir en härlig sallad. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl valnötter
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • 2 krm salt
  • 150 g färsk grönkål
  • 70 g babyspenat
  • 1 dl torkade tranbär

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i torr stekpanna och hacka dem grovt. Skala och tärna äpplena fint. Blanda apelsinsaft, äppeltärningar, olja och salt.
  2. Skär bort stjälkarna från grönkålen och hacka bladen grovt. Blanda grönkålshack och babyspenat med äpplena. Strö över nötter och tranbär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Håkan

2018-12-18

Supergott och lätt att göra. Det blir godare ju noggrannare en är med att rensa bort alla vita "ådror" på bladen, inte bara stjälkarna

Liknande recept

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

(2)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(2)

Grönsaksbullar med blomkålscouscous

(1)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(84)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 dl valnötter
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • 2 krm salt
  • 150 g färsk grönkål
  • 70 g babyspenat
  • 1 dl torkade tranbär

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

Betyg (1-5):
3.86 (28 betyg)

Grönkål och spenat med kallpressad rapsolja, äpplen och nötter blir en härlig sallad. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i torr stekpanna och hacka dem grovt. Skala och tärna äpplena fint. Blanda apelsinsaft, äppeltärningar, olja och salt.
  2. Skär bort stjälkarna från grönkålen och hacka bladen grovt. Blanda grönkålshack och babyspenat med äpplena. Strö över nötter och tranbär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Håkan

2018-12-18

Supergott och lätt att göra. Det blir godare ju noggrannare en är med att rensa bort alla vita "ådror" på bladen, inte bara stjälkarna

Liknande recept

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

(2)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(2)

Grönsaksbullar med blomkålscouscous

(1)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(84)