Lotta Lundgren - Grekisk bondomelett med tomatsallad
  • Tid 40 min
  • Ugn 175º

Lotta Lundgren - Grekisk bondomelett med tomatsallad

3.69 (42 betyg)

Snabblagad och mättande omelett med potatis och fetaost. Recept från Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g potatis, mjölig sort
  • 2 msk smör
  • 6 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 150 g fetaost, tärnad
Tomatsallad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 250 g körsbärstomater, skivade
  • 10 kalamataoliver
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och koka potatisen, ca 15 min. Tärna potatisen och stek i smör till fin färg i en ugnstålig stekpanna. Salta.

  2. 2

    Vispa lätt ihop ägg, mjölk och salt. Häll över potatisen i pannan och toppa med fetaosten. Grädda omeletten högre upp i ugnen tills äggenstelnat, ca 18 min.

Tomatsallad:

  1. 1

    Skölj den hackade löken i kallt vatteni ett durkslag (för mildare smak). Blanda tomater, oliver, lök, olja, vinäger, salt och peppar till en sallad. Servera till omeletten.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sam

    Jättegod omelett, men ni är sjukt optimistiska med tillagningstiden. Bara koktiden på potatisen och tiden i ugnen är ju mer än 30 minuter...