Lotta Lundgren - Grekisk bondomelett med tomatsallad
  • Tid 30 min
  • Ugn 175º

Lotta Lundgren - Grekisk bondomelett med tomatsallad

3.7 (37 betyg)

Snabblagad och mättande omelett med potatis och fetaost. Recept från Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g potatis, mjölig sort
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 6 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 150 g fetaost, tärnad
Tomatsallad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 250 g körsbärstomater, skivade
  • 10 kalamataoliver
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och koka potatisen, ca 15 min. Tärna potatisen och stek i smör till fin färg i en ugnstålig stekpanna. Salta.

  2. 2

    Vispa lätt ihop ägg, mjölk och salt. Häll över potatisen i pannan och toppa med fetaosten. Grädda omeletten högre upp i ugnen tills äggenstelnat, ca 18 min.

Tomatsallad:

  1. 1

    Skölj den hackade löken i kallt vatteni ett durkslag (för mildare smak). Blanda tomater, oliver, lök, olja, vinäger, salt och peppar till en sallad. Servera till omeletten.

Bondomelett - film

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar