Lotta Lundgren - Grekisk bondomelett med tomatsallad

Betyg (1-5):
3.71 (51 betyg)

Snabblagad och mättande omelett med potatis och fetaost. Recept från Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 400 g potatis, mjölig sort
  • 2 msk smör
  • 6 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 150 g fetaost, tärnad
  • 1 tsk salt
  • Tomatsallad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 250 g körsbärstomater, skivade
  • 10 kalamataoliver
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen, ca 15 min. Tärna potatisen och stek i smör till fin färg i en ugnstålig stekpanna. Salta.
  2. Vispa lätt ihop ägg, mjölk och salt. Häll över potatisen i pannan och toppa med fetaosten. Grädda omeletten högre upp i ugnen tills äggenstelnat, ca 18 min.

Tomatsallad:

  1. Skölj den hackade löken i kallt vatteni ett durkslag (för mildare smak). Blanda tomater, oliver, lök, olja, vinäger, salt och peppar till en sallad. Servera till omeletten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-12-02

Hej Erland! Det går lika bra med en gul lök! Lycka till i köket!

Erland

2019-11-26

En undring bara: Varför en gul lök som ska sköljas i kallt vatten för att bli mildare? Varför inte en röd lök?

Coopgubbz

2019-07-30

Gött mos hälsar GG och COOP-gubben!

Sam

2018-12-28

Jättegod omelett, men ni är sjukt optimistiska med tillagningstiden. Bara koktiden på potatisen och tiden i ugnen är ju mer än 30 minuter...

Liknande recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Moussakagratäng

(36)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g potatis, mjölig sort
  • 2 msk smör
  • 6 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 150 g fetaost, tärnad
  • 1 tsk salt
  • Tomatsallad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 250 g körsbärstomater, skivade
  • 10 kalamataoliver
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och nymalen svartpeppar

Lotta Lundgren - Grekisk bondomelett med tomatsallad

Betyg (1-5):
3.71 (51 betyg)

Snabblagad och mättande omelett med potatis och fetaost. Recept från Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen, ca 15 min. Tärna potatisen och stek i smör till fin färg i en ugnstålig stekpanna. Salta.
  2. Vispa lätt ihop ägg, mjölk och salt. Häll över potatisen i pannan och toppa med fetaosten. Grädda omeletten högre upp i ugnen tills äggenstelnat, ca 18 min.

Tomatsallad:

  1. Skölj den hackade löken i kallt vatteni ett durkslag (för mildare smak). Blanda tomater, oliver, lök, olja, vinäger, salt och peppar till en sallad. Servera till omeletten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-12-02

Hej Erland! Det går lika bra med en gul lök! Lycka till i köket!

Erland

2019-11-26

En undring bara: Varför en gul lök som ska sköljas i kallt vatten för att bli mildare? Varför inte en röd lök?

Coopgubbz

2019-07-30

Gött mos hälsar GG och COOP-gubben!

Sam

2018-12-28

Jättegod omelett, men ni är sjukt optimistiska med tillagningstiden. Bara koktiden på potatisen och tiden i ugnen är ju mer än 30 minuter...

Liknande recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Moussakagratäng

(36)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies