Lotta Lundgren - Fiskgratäng med rostad blomkål och mandel

Betyg (1-5):
4.05 (79 betyg)

Krämig fiskgratäng med blomkål, smaksatt med citron och toppad med sötmandel. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 0.5 kg potatis
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 300 g blomkålshuvud
  • 0.5 dl sötmandel, hackad
  • 0.5 tsk salt
  • Citronsås
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 liten citron, finrivet skal (endast det gulaI och 1 msk saft
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Fördela fisken i en ugnsform och salta. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Smält smöret till citronsåsen i en kastrull och vispa i mjölet. Häll i grädden under omrörning och låt småputtra någon minut.
  2. Ta kastrullen från värmen och riv över citronskal och pressa i saft. Smaka av såsen med salt och peppar och häll över fisken. Pressa eller mosa potatisen med en stomp eller ballongvisp.
  3. Smält smöret och häll i mjölken. Häll över potatisen och rör om kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och bred ut moset över fisken så allt blir täckt.
  4. Plocka buketter av blomkålen dela dem på mitten. Tryck ner buketterna i moset och strö över mandel. Gratinera mitt i ugnen 15–20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulf

2019-02-26

Det här var en bra rätt för hela familjen.

Ätis

2019-01-22

Jättegott! Citronsåsen är ljuvlig!

Annie

2019-01-13

Fantastiskt god rätt som även passar till en middagsbjudning med familj och goda vänner!👌🏻

Coop

2018-11-15

Helena: Hej! Det går bra att använda fiskblock. Om det är tinat bör tiden vara ungefär densamma. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Helena

2018-11-05

Hur göra om man använder fiskblock? Förlänga tid med 20 min? Fast moset ich blomkålen klarar inte 40 min i ugn. Fisk och sås 20 min sen på med mos och kål?

Camilla

2018-11-01

Väldigt god och lättlagad gratäng

Monika

2018-09-30

Jätte bra recept! Jag pimpade det med lite parmesan! Det blev ännu godare!

Maria

2018-09-25

Fantastisk vardagsgratäng. "fuskade" med fryst blomkål som fick tina för att få den mjukare i gratängen. 3-åringen som förvisso inte är kräsen slukade maten.

Anneli

2018-09-24

Jättegod och lättlagad gratäng!

MariaN

2018-09-23

Jättegott! Vår blev perfekt, utan problem eller tillägg. Älskar Lotta💗💗💗💗

Arja

2018-09-14

Bra recept, enkelt och jätte gott. Vi lyxade till med vispgrädde i såsen och potatismosen, mums blev det. Detta gör vi fler gånger. 👌

Matilda

2018-09-10

Fisken behövde en halvtimme för att bli klar. God smak, men blomkålen var hård efter en halvtimme.

Liknande recept

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Lökpaj med smördeg

(30)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)

Moussakagratäng

(36)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 0.5 kg potatis
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 300 g blomkålshuvud
  • 0.5 dl sötmandel, hackad
  • 0.5 tsk salt
  • Citronsås
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 liten citron, finrivet skal (endast det gulaI och 1 msk saft
  • salt och vitpeppar

Lotta Lundgren - Fiskgratäng med rostad blomkål och mandel

Betyg (1-5):
4.05 (79 betyg)

Krämig fiskgratäng med blomkål, smaksatt med citron och toppad med sötmandel. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fördela fisken i en ugnsform och salta. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Smält smöret till citronsåsen i en kastrull och vispa i mjölet. Häll i grädden under omrörning och låt småputtra någon minut.
  2. Ta kastrullen från värmen och riv över citronskal och pressa i saft. Smaka av såsen med salt och peppar och häll över fisken. Pressa eller mosa potatisen med en stomp eller ballongvisp.
  3. Smält smöret och häll i mjölken. Häll över potatisen och rör om kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och bred ut moset över fisken så allt blir täckt.
  4. Plocka buketter av blomkålen dela dem på mitten. Tryck ner buketterna i moset och strö över mandel. Gratinera mitt i ugnen 15–20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulf

2019-02-26

Det här var en bra rätt för hela familjen.

Ätis

2019-01-22

Jättegott! Citronsåsen är ljuvlig!

Annie

2019-01-13

Fantastiskt god rätt som även passar till en middagsbjudning med familj och goda vänner!👌🏻

Coop

2018-11-15

Helena: Hej! Det går bra att använda fiskblock. Om det är tinat bör tiden vara ungefär densamma. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Helena

2018-11-05

Hur göra om man använder fiskblock? Förlänga tid med 20 min? Fast moset ich blomkålen klarar inte 40 min i ugn. Fisk och sås 20 min sen på med mos och kål?

Camilla

2018-11-01

Väldigt god och lättlagad gratäng

Monika

2018-09-30

Jätte bra recept! Jag pimpade det med lite parmesan! Det blev ännu godare!

Maria

2018-09-25

Fantastisk vardagsgratäng. "fuskade" med fryst blomkål som fick tina för att få den mjukare i gratängen. 3-åringen som förvisso inte är kräsen slukade maten.

Anneli

2018-09-24

Jättegod och lättlagad gratäng!

MariaN

2018-09-23

Jättegott! Vår blev perfekt, utan problem eller tillägg. Älskar Lotta💗💗💗💗

Arja

2018-09-14

Bra recept, enkelt och jätte gott. Vi lyxade till med vispgrädde i såsen och potatismosen, mums blev det. Detta gör vi fler gånger. 👌

Matilda

2018-09-10

Fisken behövde en halvtimme för att bli klar. God smak, men blomkålen var hård efter en halvtimme.

Liknande recept

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Lökpaj med smördeg

(30)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)

Moussakagratäng

(36)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies