Lotta Lundgren - Färskpotatispaj med ricotta och pesto

Betyg (1-5):
3.71 (63 betyg)

Somrig paj med färskpotatis, crème fraiche och pesto. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 45 min + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 0.5 kg potatis, gärna färsk
  • 2 ägg
  • 250 g ricotta
  • 1 dl crème fraiche
  • 1.5 dl finriven Grana padano
  • 3 msk grön pesto
  • 30 g bladpersilja, finhackad
  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör, kallt och tärnat
  • 2.5 msk kallt vatten
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt smör och nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och låt stå i frysen 10 min. Förgrädda mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Låt potatisen ånga av i ett durkslag. Krossa sedan grovt med stomp eller ballongvisp. Vispa lätt ihop ägg, ricotta, crème fraiche, riven ost, pesto och persilja. Fördela potatisen i pajskalet, salta och häll över äggsmeten.
  4. Peta runt lite med en sked så äggsmeten rinner ner ordentligt i potatisen. Grädda pajen mitt i ugnen till fin färg, ca 40 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2018-11-11

Jag som egentligen inte tycker om paj så mycket tyckte den var supergod! Även min 15-månaders son gillade den. Hade lite hackad kassler och ketchup till.

Coop webbredaktör

2018-08-14

Till Sarah: Våra vegorecept är så kallade lakto-ovo-vegetariska. De innehåller inte kött, skaldjur, fisk, fågel, köttbuljong eller gelatin. Däremot kan de innehålla ägg och mjölkprodukter.

Sarah

2018-08-05

Låter jättegott, men blev besviken när jag såg ingredienserna. Hur kan man annonsera ut ett recept som vego när det innehåller både grana padano och pesto som båda innehåller löpe?

Arja

2018-07-04

Perfekt, jätte gott, något att laga en och annan gång till

Marianne

2018-07-01

Gott till sillen!

Anki

2018-06-23

Hade inte så stora förväntningar på den här pajen, potatis i paj liksom... Men vilken överraskning! Jättegod. Lade till en matsked pesto och dessutom en knapp tsk salt (saknas inte det i receptet ovan?) i min. Helt klart en ny favorit som jag också kommer att göra många gånger.

Carola

2018-06-19

Tack Lotta för en jättegod potatispaj, den kommer jag att göra många ggr.

Liknande recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lökpaj med smördeg

(29)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(45)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Borsjtj med kryddig korv

(20)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 0.5 kg potatis, gärna färsk
  • 2 ägg
  • 250 g ricotta
  • 1 dl crème fraiche
  • 1.5 dl finriven Grana padano
  • 3 msk grön pesto
  • 30 g bladpersilja, finhackad
  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör, kallt och tärnat
  • 2.5 msk kallt vatten
  • 0.5 tsk salt

Lotta Lundgren - Färskpotatispaj med ricotta och pesto

Betyg (1-5):
3.71 (63 betyg)

Somrig paj med färskpotatis, crème fraiche och pesto. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 45 min + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt smör och nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och låt stå i frysen 10 min. Förgrädda mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Låt potatisen ånga av i ett durkslag. Krossa sedan grovt med stomp eller ballongvisp. Vispa lätt ihop ägg, ricotta, crème fraiche, riven ost, pesto och persilja. Fördela potatisen i pajskalet, salta och häll över äggsmeten.
  4. Peta runt lite med en sked så äggsmeten rinner ner ordentligt i potatisen. Grädda pajen mitt i ugnen till fin färg, ca 40 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2018-11-11

Jag som egentligen inte tycker om paj så mycket tyckte den var supergod! Även min 15-månaders son gillade den. Hade lite hackad kassler och ketchup till.

Coop webbredaktör

2018-08-14

Till Sarah: Våra vegorecept är så kallade lakto-ovo-vegetariska. De innehåller inte kött, skaldjur, fisk, fågel, köttbuljong eller gelatin. Däremot kan de innehålla ägg och mjölkprodukter.

Sarah

2018-08-05

Låter jättegott, men blev besviken när jag såg ingredienserna. Hur kan man annonsera ut ett recept som vego när det innehåller både grana padano och pesto som båda innehåller löpe?

Arja

2018-07-04

Perfekt, jätte gott, något att laga en och annan gång till

Marianne

2018-07-01

Gott till sillen!

Anki

2018-06-23

Hade inte så stora förväntningar på den här pajen, potatis i paj liksom... Men vilken överraskning! Jättegod. Lade till en matsked pesto och dessutom en knapp tsk salt (saknas inte det i receptet ovan?) i min. Helt klart en ny favorit som jag också kommer att göra många gånger.

Carola

2018-06-19

Tack Lotta för en jättegod potatispaj, den kommer jag att göra många ggr.

Liknande recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lökpaj med smördeg

(29)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(45)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies