Lotta Lundgren - Falafelwrap

Betyg (1-5):
3.64 (28 betyg)

Hemmagjorda falafel när dom är som bäst, serveras tillsammans med bröd och sallad toppad med yoghurtsås och koriander. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min + minst 8 tim för blötläggning
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 2 dl kikärter torra
  • 1 liten gul lök, grovhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 ägg
  • 1.5 msk mald spiskummin
  • 1 msk mald koriander
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl sesamfrön, till panering
  • neutral olja, till fritering
  • Till servering
  • 8 tortillabröd
  • 1 röd lök, hackad
  • 0.5 isbergssallad, strimlad
  • 2 stora tomater, finhackade
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Lägg kikärterna i en bunke med 1 liter kallt vatten och låt stå i rumstemperatur minst 8 tim. Skölj av dem ordentligt i rinnande vatten. Mixa blötlagda kikärter, lök, vitlök, citronskal, ägg och torra kryddor till en slät smet.
  2. Rör ner mjöl, majsstärkelse, bakpulver och salt. Forma smeten till bollar och rulla dem i sesamfrön.
  3. Hetta upp olja (ca 3 cm upp på kanten) i en liten tjockbottnad kastrull med höga kanter. Stick ner skaftet på en träslev i oljan, när det bildas små bubblor runt slevskaftet är oljan lagom varm.
  4. Fritera några bollar i taget tills de har fin färg, ca 3 min. Låt rinna av på hushållspapper. Värm tortillabröden i torr stekpanna och fyll dem med sallad, tomat, lök, falafel, yoghurt och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Madelene

2018-06-01

mina favoriter!

Maria

2018-05-14

MUMS!

Coop webbredaktör

2018-03-27

Till Annica: Nej, det behöver man inte göra. Lycka till!

Annica

2018-03-20

Behöver man koka de kikärtor som man blötlagt innan man mixar dem så som det står angivet på paketet?

Coop webbredaktör

2018-03-20

Till Martin: Receptet är provlagat på torra kikärter. Färdigkokta kikärter kräver mer av mjöl och potatismjöl.

Martin

2018-03-17

Med 1pkt Zeta färdiga kikärtor (bör motsvara samma mängd) så verkar det gå åt minst dubbla satsen med mjöl/maizena/bakpulver för att smeten ska bli rullbar. Varför ?

Maria

2018-03-02

Supergoda! Barnen älskade dem! :)

Coop webbredaktör

2018-02-21

Till Erica: Lottas blus är från butiken Mango. Hoppas du får fatt på den!

Coop webbredaktör

2018-02-20

Till Anette Sylvia: Falafeln behöver lagas på torra kikärtor då bollarna dessvärre inte kommer hålla ihop om man lagar receptet på kikärtor i tetrapack.

Anette Sylvia

2018-02-15

Om man använder kikärtor i tetrapack måste man lägga dom i blöt i 8 timmar ändå?

Madelene

2018-02-13

Uteslut ägg och använd en god extra Virgin olivolja tex Änglamarks ekologiska 😉

Erica

2018-02-12

Hej Coop! Vart är Lottas fina blus ifrån i detta klipp?

Maria

2018-02-12

Det är inte ägg i falafel!

Hanna

2018-02-12

Ägg i falafel? Skumt och onödigt.

Lenita

2018-02-10

Väldigt gott recept på falaffel! De blev fluffiga inuti och krispiga utanpå - god smak.

Liknande recept

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(57)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Pasta med rotsaker och linser

(24)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(75)

Tofu Tikka

(60)

Minestronesoppa med linser

(52)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 2 dl kikärter torra
  • 1 liten gul lök, grovhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 ägg
  • 1.5 msk mald spiskummin
  • 1 msk mald koriander
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl sesamfrön, till panering
  • neutral olja, till fritering
  • Till servering
  • 8 tortillabröd
  • 1 röd lök, hackad
  • 0.5 isbergssallad, strimlad
  • 2 stora tomater, finhackade
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk koriander

Lotta Lundgren - Falafelwrap

Betyg (1-5):
3.64 (28 betyg)

Hemmagjorda falafel när dom är som bäst, serveras tillsammans med bröd och sallad toppad med yoghurtsås och koriander. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min + minst 8 tim för blötläggning
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kikärterna i en bunke med 1 liter kallt vatten och låt stå i rumstemperatur minst 8 tim. Skölj av dem ordentligt i rinnande vatten. Mixa blötlagda kikärter, lök, vitlök, citronskal, ägg och torra kryddor till en slät smet.
  2. Rör ner mjöl, majsstärkelse, bakpulver och salt. Forma smeten till bollar och rulla dem i sesamfrön.
  3. Hetta upp olja (ca 3 cm upp på kanten) i en liten tjockbottnad kastrull med höga kanter. Stick ner skaftet på en träslev i oljan, när det bildas små bubblor runt slevskaftet är oljan lagom varm.
  4. Fritera några bollar i taget tills de har fin färg, ca 3 min. Låt rinna av på hushållspapper. Värm tortillabröden i torr stekpanna och fyll dem med sallad, tomat, lök, falafel, yoghurt och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Madelene

2018-06-01

mina favoriter!

Maria

2018-05-14

MUMS!

Coop webbredaktör

2018-03-27

Till Annica: Nej, det behöver man inte göra. Lycka till!

Annica

2018-03-20

Behöver man koka de kikärtor som man blötlagt innan man mixar dem så som det står angivet på paketet?

Coop webbredaktör

2018-03-20

Till Martin: Receptet är provlagat på torra kikärter. Färdigkokta kikärter kräver mer av mjöl och potatismjöl.

Martin

2018-03-17

Med 1pkt Zeta färdiga kikärtor (bör motsvara samma mängd) så verkar det gå åt minst dubbla satsen med mjöl/maizena/bakpulver för att smeten ska bli rullbar. Varför ?

Maria

2018-03-02

Supergoda! Barnen älskade dem! :)

Coop webbredaktör

2018-02-21

Till Erica: Lottas blus är från butiken Mango. Hoppas du får fatt på den!

Coop webbredaktör

2018-02-20

Till Anette Sylvia: Falafeln behöver lagas på torra kikärtor då bollarna dessvärre inte kommer hålla ihop om man lagar receptet på kikärtor i tetrapack.

Anette Sylvia

2018-02-15

Om man använder kikärtor i tetrapack måste man lägga dom i blöt i 8 timmar ändå?

Madelene

2018-02-13

Uteslut ägg och använd en god extra Virgin olivolja tex Änglamarks ekologiska 😉

Erica

2018-02-12

Hej Coop! Vart är Lottas fina blus ifrån i detta klipp?

Maria

2018-02-12

Det är inte ägg i falafel!

Hanna

2018-02-12

Ägg i falafel? Skumt och onödigt.

Lenita

2018-02-10

Väldigt gott recept på falaffel! De blev fluffiga inuti och krispiga utanpå - god smak.

Liknande recept

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(57)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Pasta med rotsaker och linser

(24)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(75)

Tofu Tikka

(60)

Minestronesoppa med linser

(52)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies