Lotta Lundgren- Couscouspanna med ångad fisk
  • Tid 15 min

Lotta Lundgren- Couscouspanna med ångad fisk

3.92 (12 betyg)

Spännande och smakrik allt-i-ett-rätt som går snabbt att laga. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g torskfilé, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 0.25 tsk chilipulver
  • 1 msk olivolja
  • 2.5 dl couscous
  • 3.5 dl hett vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 kycklingbuljongtärning
Till servering
  • 35 g rucola
  • 1 dl gräddfil
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär torskfilén i portionsbitar och salta runtom. Fräs vitlök och torra kryddor i olja i en traktörpanna eller vid kastrull.

  2. 2

    Tillsätt couscous, vatten, krossade tomater, citronskal (endast det gula), citronsaft och buljongtärning. Rör om och lägg fiskbitarna ovanpå när första bubblan kommer.

  3. 3

    Sänk värmen och låt sjuda med lock tills vätskan kokat in och fisken är klar, ca 7 min. Toppa med rucola och servera med en klick gräddfil.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Pärlan

    Smakade väldigt mycket citron annars väldigt gott!

  • Coop

    Till Farmor: Polenta är ett utmärkt alternativ istället för couscous om man vill göra rätten glutenfri. Lycka till! :) /Hanna, webbredaktör

  • Testaren

    Farmor, prova hirs fungerar ganska lika

  • Farmor

    Skulle väl sagt att det lät gott men hur ersätter man gluten?

Visa fler