Lotta Lundgren- Couscouspanna med ångad fisk

Betyg (1-5):
3.72 (25 betyg)

Spännande och smakrik allt-i-ett-rätt som går snabbt att laga. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 400 g torskfilé, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 0.25 tsk chilipulver
  • 1 msk olivolja
  • 2.5 dl couscous
  • 3.5 dl hett vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • Till servering
  • 35 g rucola
  • 1 dl gräddfil

Gör så här

  1. Skär torskfilén i portionsbitar och salta runtom. Fräs vitlök och torra kryddor i olja i en traktörpanna eller vid kastrull.
  2. Tillsätt couscous, vatten, krossade tomater, citronskal (endast det gula), citronsaft och buljongtärning. Rör om och lägg fiskbitarna ovanpå när första bubblan kommer.
  3. Sänk värmen och låt sjuda med lock tills vätskan kokat in och fisken är klar, ca 7 min. Toppa med rucola och servera med en klick gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pontus

2019-06-26

Går inte att lägga till ingredienserna direkt i varukorgen :-(

Coop

2019-06-13

Hej Agnes, Vad märkligt att du inte ser ingredienserna. Tittar du i appen eller på coop.se? hälsar Elsa, webbredaktör

Agnes

2019-06-09

Listan med ingredienser verkar ha fallit bort.

Martina

2019-05-30

Tyckte rätten såg väldigt tråkig ut när den var färdiglagad men smaken var väldigt god. Glöm inte gräddfilen! Den lyfte verkligen rätten.

Carin

2019-05-01

Ingen i familjen uppskattade denna rätt. Vi tog hälften så mycket citron som angivet men ändå bara citronsmak. Tog dessutom 35 min att ånga fisken...

Malin

2019-04-29

Jag gör denna med bulgur istället. Jag låter bulguren sjuda ca 10 minuter innan jag lägger på fisken. Hur gott som helst! Uppskattat av stora som små.

Pärlan

2019-04-15

Smakade väldigt mycket citron annars väldigt gott!

Coop

2019-04-02

Till Farmor: Polenta är ett utmärkt alternativ istället för couscous om man vill göra rätten glutenfri. Lycka till! :) /Hanna, webbredaktör

Testaren

2019-04-02

Farmor, prova hirs fungerar ganska lika

Farmor

2019-04-01

Skulle väl sagt att det lät gott men hur ersätter man gluten?

Farmor

2019-04-01

Hur gör man receptet glutenfritt?

Liknande recept

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(22)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)

Tofu Tikka - Coop

(0)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 400 g torskfilé, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 0.25 tsk chilipulver
  • 1 msk olivolja
  • 2.5 dl couscous
  • 3.5 dl hett vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • Till servering
  • 35 g rucola
  • 1 dl gräddfil

Lotta Lundgren- Couscouspanna med ångad fisk

Betyg (1-5):
3.72 (25 betyg)

Spännande och smakrik allt-i-ett-rätt som går snabbt att laga. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär torskfilén i portionsbitar och salta runtom. Fräs vitlök och torra kryddor i olja i en traktörpanna eller vid kastrull.
  2. Tillsätt couscous, vatten, krossade tomater, citronskal (endast det gula), citronsaft och buljongtärning. Rör om och lägg fiskbitarna ovanpå när första bubblan kommer.
  3. Sänk värmen och låt sjuda med lock tills vätskan kokat in och fisken är klar, ca 7 min. Toppa med rucola och servera med en klick gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pontus

2019-06-26

Går inte att lägga till ingredienserna direkt i varukorgen :-(

Coop

2019-06-13

Hej Agnes, Vad märkligt att du inte ser ingredienserna. Tittar du i appen eller på coop.se? hälsar Elsa, webbredaktör

Agnes

2019-06-09

Listan med ingredienser verkar ha fallit bort.

Martina

2019-05-30

Tyckte rätten såg väldigt tråkig ut när den var färdiglagad men smaken var väldigt god. Glöm inte gräddfilen! Den lyfte verkligen rätten.

Carin

2019-05-01

Ingen i familjen uppskattade denna rätt. Vi tog hälften så mycket citron som angivet men ändå bara citronsmak. Tog dessutom 35 min att ånga fisken...

Malin

2019-04-29

Jag gör denna med bulgur istället. Jag låter bulguren sjuda ca 10 minuter innan jag lägger på fisken. Hur gott som helst! Uppskattat av stora som små.

Pärlan

2019-04-15

Smakade väldigt mycket citron annars väldigt gott!

Coop

2019-04-02

Till Farmor: Polenta är ett utmärkt alternativ istället för couscous om man vill göra rätten glutenfri. Lycka till! :) /Hanna, webbredaktör

Testaren

2019-04-02

Farmor, prova hirs fungerar ganska lika

Farmor

2019-04-01

Skulle väl sagt att det lät gott men hur ersätter man gluten?

Farmor

2019-04-01

Hur gör man receptet glutenfritt?

Liknande recept

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(22)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)

Tofu Tikka - Coop

(0)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies