Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad
  • Tid 25 min

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

4.35 (113 betyg)

Saftiga kycklingbiffar, serveras i salladsblad och doppas i sås. Recept från Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kokta kikärtor på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 liten gul lök, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 msk mango chutney
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk curry
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja, till stekning
  • 1 litet isbergssalladshuvud
  • 0.5 dl kokosflingor
Sås
  • 3 msk mango chutney
  • pressad saft av lime
  • 2 msk vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa kikärter till ett fint hack. Blanda med färs, lök, vitlök, mango chutney, gurkmeja, curry, finrivet limeskal och salt. Forma till 12 små biffar.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de är genomstekta till en innertemperatur på över 70°. Plocka bladen av salladshuvudet och skölj i kallt vatten.

  3. 3

    Blanda mango chutney, limesaft och vatten till en sås. Rosta kokosflingor i torr stekpanna.

  4. 4

    Servera biffarna i salladsbladen med såsen och rostade kokosflingor.

Servering

Om du vill lyxa till det lite extra så kan du toppa med färsk koriander.
Chicken patties - film

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

12 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Johanna

    Dessa är verkligen super goda och blev väldigt uppskattade. Det enda problemet är att receptet är lite snålt, jag gjorde 8 portioner till 3 personer då jag tänkte göra matlådor också. En ynka matlåda blev det av detta, men så kunde vi inte riktigt sluta äta heller.

  • Eva-Lena

    Jag drömmer om de här! SÅ goda. Jag fick anv kycklingfiléer då -färs inte fanns men det gick bra m matberedarens hjälp. Vissa i familjen gillade inte såsen och tog cremefraiche istället. Vi kommer göra denna rätt många ggr till!

  • Kwang-Ying

    Jätte gott

  • Emma

    Biffarna var jättegoda, men vi åt dem med couscous till. Kommer definitivt göras igen! Önskar många fler såna här recept!

Visa fler