Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad
  • Tid 25 min

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

4.29 (124 betyg)

Saftiga kycklingbiffar, serveras i salladsblad och doppas i sås. Recept från Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kokta kikärtor på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 liten gul lök, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 msk mango chutney
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk curry
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 2 msk olja, till stekning
  • 1 litet isbergssalladshuvud
  • 0.5 dl kokosflingor
Sås
  • 3 msk mango chutney
  • pressad saft av lime
  • 2 msk vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa kikärter till ett fint hack. Blanda med färs, lök, vitlök, mango chutney, gurkmeja, curry, finrivet limeskal och salt. Forma till 12 små biffar.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de är genomstekta till en innertemperatur på över 70°. Plocka bladen av salladshuvudet och skölj i kallt vatten.

  3. 3

    Blanda mango chutney, limesaft och vatten till en sås. Rosta kokosflingor i torr stekpanna.

  4. 4

    Servera biffarna i salladsbladen med såsen och rostade kokosflingor.

Servering

Om du vill lyxa till det lite extra så kan du toppa med färsk koriander.
Chicken patties - film

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

15 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Åsa

    Detta recept är HELT fantastiskt!! Har gjort det om och om igen och längtar redan efter sista smulan tills nästa gång jag får tummen ur att göra det. Fräscha och goda smaker. Väljer dock att mala kycklingfärsen själv då jag är lite nojig med färdigköpt sådan.

  • Coop

    Olga: Hej! Vad tråkigt att du inte gillade smaken. Lök och vitlök kan få en besk smak när de rivs eller hackas, särskilt om de får ligga framme en stund. Ett knep för att slippa beska är att vända den hackade löken i lite olja. Hoppas du hittar andra recept som du tycker bättre om! /Elsa, webbredaktör

  • Olga

    Sorry! Det här smakade illa. Beskt...och nyttigt? Njaa.?

  • Johanna

    Dessa är verkligen super goda och blev väldigt uppskattade. Det enda problemet är att receptet är lite snålt, jag gjorde 8 portioner till 3 personer då jag tänkte göra matlådor också. En ynka matlåda blev det av detta, men så kunde vi inte riktigt sluta äta heller.

Visa fler